Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łyżkadozupy

Wyciskarka do soków, czy sokowirówka?

Polecane posty

Gość łyżkadozupy

Jak w temacie, pytanie kieruję głównie do użytkowników wyciskarek lub sokowirówek, zamierzam kupić i nie mogę się zdecydować:) jakieś opinie? rady? Które lepsze?

Podobno wyciskarki są skuteczniejsze, jednak typowe sokowirówki są znacznie szybsze ;) Mam tradycyjną sokowirówkę z funkcją do owoców i warzyw twardych oraz miękkich - jestem bardzo zadowolona :) A moja kumpela robi za pomocą swojej sokowirówki placki ziemniaczane - czego już za pomocą wyciskarki nie zrobisz... A typową wyciskarkę mam wyłącznie do owoców cytrusowych i też jestem zadowolona - choć ta akurat jest dość wolna, ale skueczna :)

Gość kaaaaaaaaaaaaaosia
przede wszystkim do czego bedziesz tego uzywac jesli tylko do owocow cytrusowych to wyciskarka, ale za to w sokowirowce mozesz zrobic sok z buraka selera naciowego , natki pietruszki, jablka .... sama zdecyduj ,

Gość łyżkadozupy
nie myślę o wyciskarce tylko do cytrusów. miałam na myśli raczej taką z funkcją do wyciskania owoców z buraków, bazylii pietruszki, trawy przenicznej, kokosa, jabłek no i cytrusów równie.wydatek jest dość duży, ale jakość podobno lepsza. zastanawiam się tylko jak bardzo lepsza i czy warto płacić ok 1000zł więcej aaby ta jakoś była lepsza..... no nic, mam dylemat, ale dzięki za pomoc:)

Gość Odlotka
Mam i sokowirówkę i wyciskarkę. Z sokowirówki w kilka chwil uzyskasz dużo soku , z wyciskarką natomiast musisz się nieżle namęczyć. Różnica w smaku owszem jest , na korzyśc wyciskarki ,ale czy w składzie jest tak jak piszą ,że zostaje więcej enzymów , nie wiem. Okresowo robie naprzemiennie . Sokowirówkę mam Bosch a wyciskarkę Green Star

Ja stosuje sokowirówke. MOj narzeczony kupil mi taka wypasna. Bardzo duzo soku wyciska. :)

Gość łyżkadozupy
Odlotka, a czy moze wyciskasz sok ze świeżych ziół? albo z trawy pszenicznej?

Gość a nie lepiej kupic
porzadny blender i mikser? i wszystkie warzywa miksowac i zamiast sokó pic smoothie?

Gość łyżkadozupy
gdybym chciała blendować lub miksować, z pewnością spytałabym o to który blender/mikser polecacie:). Chodzi mi o robienie soków i ewentualnie tłoczenie oleju, więc pytam o sprzęt do tego przeznaczony. blender mam, ale jak sam/a mówisz robi się nim smoothie czy też koktajl- dla mnie to raczej forma deseru. Soku nie zrobisz, a o to właśnie mi chodzi:)

Gość a nie lepiej kupic
spoko:) pisze o tym bo kiedys też mialam parcie na sokowirówke czy wyciskarke jednak kto powiedzial mi ze wzgledu na wartosci odzywcze miksowanie daje taki sam efekt a to dla mnie najważniesze

Gość karolka423
A ja polecę Wam po prostu artykuł na stronie puregreen, fajnie porównali sokowirówki z wyciskarkami:)

Gość dfsttertr89
lepiej i najpraktyczniej mieć zwykłą sokowirówkę i oddzielnie wyciskarkę do cytrusów[która jest dosyć tania]

Gość gość myślący
Nagrody typu Laur konsumenta czy odkrycie roku to zwykłe oszustwo, niestety nie ma to nic wspólnego z rzeczywistym odczuciem klienta w skali krajowej, zachęcam do zapoznania się z artykułami na necie niestety linki nie przejdą wystarczy wpisać w google- laur konsumenta oszustwo Warto poczytać komentarze pod artykułami! MYŚLĄCY

Gość gość
" lepiej i najpraktyczniej mieć zwykłą sokowirówkę i oddzielnie wyciskarkę do cytrusów[która jest dosyć tania] " I do czego ona więcej ? Nic w niej nie zrobisz oprócz wyciśnięcia kilku cytryn , nie lepeij pooglądać fajne modele może stąd http://sklep.puregreen.pl/wyciskarki-do-sokow Wiele modeli czeka na kupno ! Żart a tak na serio to marchewkę gdzie wsadzisz ? Nie tam ona wychodzi jak ją zjesz ! Przestań o tym myśleć . . .

Gość gość
Wyciskarka do soków, sama mam firmy KALORIK i uważam że to najlepsza opcja. Nawet robiąc barszcz, mogę swobodnie wycisnąć sok z buraków ;)