Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mineralny

kiedy zaczyna rosnąć szczaw?

Polecane posty

Gdzie go szukać i czy ktoś jadł i smakował? Ja jadłem jako dziecko ale nie pamiętam już smaku.

Gość Vjak...
napisz do eksperta ;D http:// www. stefan-niesiolowski.pl/contact

jak co to ja mam zamiar go zbierac w lesie a nie spod nasypu kolejowego gdzie obok też jeżdża samochody, predzej go umyje a nie będe jadł osikanego przez lisy i sarny szczawiu.

Gość Jakie to żałosne!
Nie musisz zbierać,ani szukać szczawiu.Można z powodzeniem kupić w każdym markecie,albo sklepie spożywczym, nawet w warzywniaku jest świeży..Przypieliście się do jednego tematu i tak będziecie pierdolić o tym co mówił polityk PO? Mirabelki można było pozbierać,mnóstwo tego było na ziemi, a dziś chłopki zbierają i handlują na rynku za 6 zł.kg.

Gość MALLY
można go zasadzić na ogrodzie ... zupa szczawiowa jest zajebistaa !!

Gość zobacz na stronie
Platformy..koncówka marca to już powinni wrzucić jakieś nawe przepisy..

Gość twój johny w niedziellke
szczaw tak jak rabarbar odwapnia kosci radze oszczednie z konsupcja :classic_cool: 🖐️

a czy jak zbiorę szczaw z lasu musze z tego tytułu płacić jakiś podatek bo w końcu się wzbogacę o ten szczaw jak go zbiorę a , żeby kupować szczaw to nie stać mnie zbytnio.

Gość graydołek
ten szczaw leśny zupełnie inaczej wygląda, jest trochę podobny do koniczyny ale czterolistnej wysokości ok. 15 cm. , nie znam nazwy tego leśnego szczawiu ale smakuje jak szczaw, kilka lat temu razem z kuzynem zgubiliśmy się w lesie a że kuzyn pochodził z tamtych okolic to znał ten leśny szczaw i najedliśmy się tego porządnie, żaden z nas nie chorował i nie wróciliśmy głodni po wielu godzinach błądzenia po lesie , trochę grzybów zebraliśmy

muszę wam powiedzieć ,że jadłem zupę szczawiową ostatnio bo miałem szczaw mrożony od babci bo w ogródku u niej rośnie i całkiem dobra była. Oczywiście nie sam szczaw ale i też ziemniaki były skladnikiem tej zupy ale smaczna była :)

Gość sweetlips.
miabelki są lepsze :classic_cool:

mirabelki są dobre na kompot babuni ale ten szczaw to serio nie wiedziałem,że aż taki dobry bo tak dlugo go nie jadlem,że zapomniałem jaki ma smak ;)

Gość gość
To znowu ja. Mam cięzki okres w życiu i mam pytanie czy już rośnie szczaw ? Tylko ja się pytam serio i proszę się nie śmiać.