Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie patrzę w kalendarz

Czy są tutaj młode dojrzałe mamy?

Polecane posty

Witajcie. Jestem młodą mamą,urodziłam synka tuż przed 25 urodzinami. Decydując się na powiększenie rodziny mieliśmy z mężem mieszkanie, studia, stałą pracę. Czy są tutaj inne młode mamy,które podjęły świadomą i dojrzałą decyzję?

Gość nsjndjhbnb n
Łeeee, już nie taka super młoda:) Co do dojrzałych matek, to na tym forum nawet te 30+, 40+ w większości mają pod kopułą mech, musisz szukać gdzie indziej:)

witaj, ja urodziłam tuż przed 27 urodzinami :) Moja córcia niedawno skończyła roczek i była to przemyślana decyzja choć czasami brakuje tej wolności... ale nie zamieniłabym się na nią spowrotem :)

jestem tuż przed 40 i uwazam że nie mam mchu pod kopułą ale... różni są ludzie autorko tylko ci pogratulowac w takim razie dobrej organizacji zyciowej jeśli będąc tak młoda osobą masz juz za soba studia w kieszeni stała pracę męża i dziecko to znaczy że jestes dojrzała ;0 szkoda że nie ma więcej takich ludzi

Gość justek nie posikaj sie
Ja urodziłam w liceum. Nie mam studiów,stałej pracy i mam Cię głeboko gdzieś:) Denerwujesz mnie tym swoim mądrzeniem się. Mam mieszkanie,stałą pracę.

Gość mnie tez srustek wnerwia
Ja mam 32 lata i pierwsze dziecko w wieku 30. Ale nie obchodzi mnie kto kiedy ma dziecko,jakie ma warunki. A ona wszędzie się wtrynia.

Gość bo to taka powazna
40 letnia mamusia, co swiat zwojowała. Myśli,że jak dojrzała to i mądra:O A mądrość nie jest oznaką wieku. Może 20 letnia kobieta być mądrzejsza od 40:) I nie ważne co kto ma,ważne aby dał miłość. Tutaj tylko liczą się studia i kasa:O Materialiści.

Gość Tu mądrych kobiet
nie ma:) Nie zaleznie od wieku,wszystkie są agresywne:)

Gość pochwalic sie chcialas czy co
?

Gość ja świadomie majac 19
i dobrze mi z tym. Ustawiona nie byłam,ale małymi krokami idę do celu. Studiuję,mieszkanie miałam,pracuję. Z narzeczonym świadomie chcieliśmy dziecka. Byliśmy ze sobą 4 lata. I jesteśmy nadal:) teraz jest moim mezem.

jestem dumna ze tyle osiągnęłam nie jedna mi może zazdrościć.

zgadzam się że nie kasa się liczy i że 20 letnie dziewczyny bywaja mądrzejsze od tych 40 letnich kwok nie wtryniam się wszędzie tylko tam gdzie WYDAJE SIĘ że można z mądrymi ludź mi pogadać\ okazuje się że niekoniecznie tutaj

Gość cradlee
nie wszystkie sa agresywne, ale wiekszosc niestety. I te nieagresywne matki sa atakowane i powoli sie z forum wycofuja. A justek mi sie podoba, bo ma gleboko w nosie, to co agresywne pomaranczki pisza. Justek- 76 to rocznik? :) To wcale jeszcze nie 40 lat, moj maz ma tyle, i o 40 urodzinach jeszcze nie mysli :D Mloda dupka z Ciebie :)

przyznam że nie mam w dupie głupkowatych komentarzy a czasem i mi się zdarza coś palnąć głupiego na forum i w życiu jak każdemu śmieszą mnie zaczepki i agresja na kafe zwłaszcza na tym dziale a tak nawiązując do tematu to uważam że człowiek tak jak uczy się całe życie tak tez i dojrzewa do macierzyństwa do odpowiedzialności do pracy itd itp sa laski w moim wieku tak puste że w pale się nie mieści a są dziewczyny 20 letnie z konkretnym mądrym planem na zycie i tylko za nie trzymać kciuki żeby im się udało jeśli autorka ma taki plan to pogratulować :D

Gość Karolina młoda matka
Ja urodziłam w wieku 21 lat. Przemyslana świadoma decyzja. Zawsze uczyłam się świetnie, mature zdałam baaardzo dobrze, dostałam sie na studia, mam dom od dziadków, drugi mam zapisany przez rodziców, i mieszkanie 3p od drugich dziadków. Mój partner- własna firma, również dom. Jest starszy o 5lat, byliśmy gdy miałam tylko 16 lat. Świadomie zaszłam w ciąże w wieku 20 lat, po 6latach od tego wydarzenia nie żałuje :) jesteśmy razem ja skończyłam studia bez żadnych opóznień, mamy prace żadnych problemów finansowych, staramy sie o kolejne dziecko. Gdybym jednak nie miała zabezpieczenia finansowego w formie nieruchomości od rodziny nie zdecydowałabym się w tak młodym wieku na dziecko, gdyż trzeba mieć warunki by je utrzymać. Zawsze chciałam młodo mieć dzieci :)i ciesze się że los mi na to pozwolił.

Witam ponownie. Poprzednia wypowiedź to oczywiście podszyw:( Już komuś przeszkadzało :O Justek ja skończyłam studia mając 24 lata i na jesieni podjęliśmy decyzję o powiększeniu rodziny. Ślub braliśmy 2lata wcześniej po moim licencjacie i wtedy też kupiliśmy mieszkanie :) Studia robiłam zaocznie więc cały czas pracowałam. A mąż jest trochę starszy.

I mając 19 lat można być odpowiedzialnym,ale nie oszukujmy się mało która 19latka jest już niezależna i ma stałą pracę. Nie znaczy to,że mniej kocha dziecko czy że jest gorszą matką. Po prostu większość osób w tym wieku zalicza wpadki,potem mogą być cudownymi mamami,ale ja szukam kobiet które świadomie się zdecydowały na dzieci.