Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmata dziunia_

Depilacja okolic bikini - Swędzący problem.

Polecane posty

Gość kosmata dziunia_

Już nie wiem czym mam depilować okolice bikini. Tuż po depilacji jest ok, ale na drugi dzień jest koszmar bo wyskakuje mi mnóstwo swędzących krostek i to bez różnicy czy ogolę się tam zwykłą maszynką do golenia czy elektrycznym depilatorem czy kremem typu Tanita. Już mam dość. Jestem brunetką i moje owłosienie jest dość widoczne więc depilacja jest koniecznością. Słyszałam, że depilowanie woskiem daje dobre efekty, raz próbowałam, ale plastry nie usunęły wszystkich włosków, szczerze mówiąc usunęły tylko niewielką ich części, a bolało jak diabli :/ Chciałabym wydepilować się tam na tyle skutecznie by było gładko chociaż przez kilka dni no i żeby te krostki cholerne nie wyskakiwały.

Gość może by tak ...
To jest dopiero męczarnia z tą depilacją.Nie wiem,ale dla mnie to byś była aniołem z tą swoją naturą :) Kiedyś nikt nie przejmował się takimi głupotami i każda kobieta żyła normalnie,dzisiaj już to jest chyba jakaś choroba,uzależnienie.Latem owszem tu i tam,ale teraz :)

Gość kieubacha
Najlepsza jednak depilacja woskiem, ale u kosmetyczki, która zminimalizuje ból i dokładnie usunie wszystkie kłaki :)

Gość kosmata dziunia_
No może głupota, ale mąż woli jak mam to i owo gładkie bo lubi piescic mnie ustami, a włosy jednak troche przeszkadzaja.

Gość Sokuł
Proponuję depilację u mnie. Usługa za darmo

Gość Jastżąb
Mogę Cię golić codziennie

Gość kosmata dziunia_
dzieki, ale nie skorzystam

Gość onabezogona29
Pierwsze 50 goleń tak jest, potem wszystko ustepuje. A co do krostek to masz zapalenie mieszków włosowych. Może za słabo nawilżasz po goleniu albo maszynka jest nie taka

Gość kosmata dziunia_
[zgłoś do usunięcia] kieubacha Najlepsza jednak depilacja woskiem, ale u kosmetyczki, która zminimalizuje ból i dokładnie usunie wszystkie kłaki Kosmetyczka odpada bo sie wstydze :)

Gość może by tak ...
Ja też tam lubię :) Do tego trzeba mieć doświadczenie i nie jeść włosów,tylko pieścić to co powinno się :) Cudownie się przytulić do takiego meszku :) No cóż kobietom co mają takich facetów pozostała męka :)

Gość plokiju
jedyne rozwiazanie to jedynie laserowe usuwanie włosów,

Przed goleniem "wyszoruj" :P miejsca które chcesz golić szorstką rękawicą(na mokro oczywiście :P ),i używaj kremów.Jeżeli tanita Ci szkodzi to może spróbuj Vanity albo Veet.I zawsze wybieraj do wrażliwych okolic bikini.Jest mnóstwo kremów z rumiankiem,aloesem itp.Dodawane są też chusteczki czy kremy po depilacji-ich też użyj.Powinno być okey.

Gość kosmata dziunia_
onabezogona29 Pierwsze 50 goleń tak jest, potem wszystko ustepuje. A co do krostek to masz zapalenie mieszków włosowych. Może za słabo nawilżasz po goleniu albo maszynka jest nie taka maszynke co golenie zmieniam na nowa wiec to raczej nie to. czym powinnam nawilzac skore po goleniu? zwykły krem nawilzajacy czy oliwka?

Gość kosmata dziunia_
może by tak... Ja naprawdę mam bujne owłosienie i to nie jest jakiś tam delikatny meszek, ale grube mocne włosy. Tu już nie chodzi o wzgórek bo tam mogę włosy przyciąć. Chodzi mi o pachwiny, wargi, i górną część ud także tylną. Mnie samej te włosy przeszkadzają i nie lubię gdy są długie bo czuję się po prostu nieświeżo.

Gość kosmata dziunia_
10:07 [zgłoś do usunięcia] eM90 Przed goleniem "wyszoruj" miejsca które chcesz golić szorstką rękawicą(na mokro oczywiście ),i używaj kremów.Jeżeli tanita Ci szkodzi to może spróbuj Vanity albo Veet.I zawsze wybieraj do wrażliwych okolic bikini.Jest mnóstwo kremów z rumiankiem,aloesem itp.Dodawane są też chusteczki czy kremy po depilacji-ich też użyj.Powinno być okey. Dzięki za radę, spróbuję tak jak mówisz.

Gość Giurop
J bym nawet załacił,żeby móc ogolić taką panienkę,

Gość kosmata dziunia_
widze ze niektorych nawet wlosny lonowe podniecaja... :O

Gość beskidka
ja mam spokój Mam naturalnie tam maly zarost

Gość prostasztuczka
Jesli chodzi o golenie, mialam ten sam problem. Przeszlo, jak zaczelam golic 'z wlosem', a nie 'pod wlos'. A potem duzo oliwki

Gość kosmata dziunia_
Beskidka to zazdroszcze. Ja mam wlosy nie tylko "tam", ale tez na udach i posladkach. Zawdzieczam to tacie, ktory wyglada jak rumun. Kobiety z rodziny od strony mamy nie maja tak bujnego owlosienia, a od strony taty wszystkie sa takie kosmate. Walka z tym to koszmar.

Gość Lineczka23
heh mam ten sam problem, w mojej rodzinie wszystkie jesteśmy kudłate, no ale jakoś trzeba sobie radzić ;) kiedyś goliłam się maszynką, ale kończyło się tak, jak u Ciebie. Później próbowałam wosku (ból, płacz i zgrzytanie zębów) a teraz tylko i wyłącznie pasta cukrowa. robię ją sama z tego przepisu: http://www.depilacja.edu.pl/sposoby-depilacji/pasta-cukrowa-nastepczyni-wosku daje efekty jak wosk ale praktycznie nie boli. no i jest śmiesznie tania jesli zrobisz ją sama ;) więc polecam :)

Gość kosmata dziunia_
Dzięki :) Spróbuję następnym razem. Teraz gdy te włoski zaczęły odrastać (na drugi dzień już były wyczuwalne) wzięłam depiliator, zacisnęłam zęby i je powyrywałam.Później spryskałam skórę Octaniseptem. Na drugi dzień powtórzyłam zabieg. I na trzeci dzień jeszcze raz, bo niektóre włoski odrastały trochę później. I teraz jest gładko. Kupiłam peeling i raz w tygodniu zamierzam traktować nim wydepilowaną skórę, żeby włoski nie wrastały. Zobaczymy co dalej z tego wyniknie. Narazie jest dobrze.

Gość Doświadczony przez życie
A ja śmiem twierdzić, że najlepsze efekty jednak daje laser. Może trochę dłużej to trwa ale na dłużej starcza i nie powoduje podrażnień skóry. Ale trzeba wziąć dobry laser w gabinecie kosmetycznym a nie dziadostwo do domowego użytku.

Gość kaska_bb
No ja wlansie szukam laserda dobrego dziewczyny polecaja bardzo vectusa, bo nie boli i jest szybki i ma dodatkowo urzadzenie do mierzenia melaniny w skorze czy cos podobmego ( poczytajcie na stronie ja nie wytlumacze tego pewnie jak trzeba) i dostosowuje to idealnie parametry do skory wlosa i gestosci wiec nie boli bo ilosc lasera jest dokladnie podana jaka trzeba i bardzo dobre ma korzysci, szukam najlepszej opcji cos z nowosc. A z krostami po depilacji jest tak ze pozniej te ranki zamieniaja sie w przebarwienia i walczy sie juz z 2 problemami znam to wiec trzeba dzialac szybko.

Gość fsadfsd
Polecam golenie maszynką elektryczną. U mnie to działa. Nie swędzi. Wargi się nią gorzej goli, ale też da radę.

Gość ona89765
ja mialam ten sam problem, ale moim rozwiazaniem stalo sie podczas kapieli myje sobie okolice bikini taka szczoteczka zeby wlosy nie wrastaly mi sie pod skore do tego solarium raz w tygodniu i mam piekna cipke :) dodale zdjecie do tej szczoteczki https://www.google.pl/search?q=szczoteczka+do+czyszczenia+ubran&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=TWJqUcmHDsmMO5zPgIAD&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1024&bih=571#tbm=isch&sa=1&q=szczoteczka+do+czyszczenia+&oq=szczoteczka+do+czyszczenia+&gs_l=img.3..0l5j0i24j0i10i24j0i24l3.31476.32177.0.32967.5.5.0.0.0.0.82.328.5.5.0...0.0...1c.1.9.img.DUS79X9oziQ&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.45175338,d.ZWU&fp=3f27f2a67ff6e721&biw=1024&bih=571&imgrc=_Ox6-Fz3CgXR5M%3A%3BdDfzBXe_GIfpCM%3Bhttp%253A%252F%252Fstatic3.kaczmare.kylos.pl%252F472076-2527-thickbox%252Fecotools-bambusowa-szczotka-do-czyszczenia-paznokci-.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.drogerianaturalna.pl%252Fecotools-akcesoria-naturalne%252F472076-ecotools-bambusowa-szczotka-do-czyszczenia-paznokci-.html%3B600%3B600

Gość ogolony-k
Ja gole okolice penisa na mokro tzn uzywam pianki, a po goleniu uzywam body lotion.

Gość opalarką jest najlepiej
taką do opalania drewna z farby. W OBIim albo castoramie można wyrwać tanio