Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MatmaBt

Jestem po studiach smieciowych-bezrobotna

Polecane posty

Gość MatmaBt

Od 2 lat szukam pracy,pedagogika:(co robic?

Gość bvbcv
jakie miasto?

Gość wredniucha101
szukać pracy tam gdzie jest

Gość MatmaBt
Poznań

Gość bvbcv
podaj gg jesli posiadasz

Gość tititiki
ladna jestes?

Gość Azazel Pazuzu
trzeba było o tym myśleć przed wyborem kierunku, albo w trakcie i zrezygnować. Teraz to płacz i zanoś CV do Biedronek

Gość MatmaBt
A co powinnam byla wybrac?z matmy kiepska,na medycyne za glupia

Gość jedną nogą w rowie
Ja ze względu na brak woli działania, nie ukończyłem studiów śmieciowych, ani żadnych innych. I jestem w podobnej sytuacji :D

Gość dziś na pomarańczowo
ludzie, jacy wy jesteście podli. gorsi niż nasz rząd i cała reszta. tak, gdybym była WRÓŻKĄ i znała przyszłość, poszłabym na taki kierunek, jaki zapewniłby mi pracę zaraz następnego dnia po obronie. gdybym wiedziała, że więcej mi da praca choćby w markecie i studia zaoczne, że to się przyczyni do otrzymania lepszej posady w przyszłości, to bym to zrobiła. kiedy wy w końcu zrozumiecie, że człowiek 19letni nie ma jeszcze pojęcia, co chciałby w życiu robić, wybiera studia z jakimi sobie poradzi lub jakie mu się się podobają. młodzież porusza się po omacku, szuka swojej drogi, tak było zawsze i to nie jest winą tej młodzieży, że w kraju syf panuje, wszyscy wszystko mają w dupie, a władze nie robią nic, poza ewentualnym utrudnianiem rozwinięcia własnego biznesu. bo kogo z bezrobotnych niby stać, by co miesiąc płacić państwu prawie 1000 zł? w sieci możecie się wyżyć za własne gówniane życie, własną pracę w markecie, której nienawidzicie i chcielibyście rzucić, ale nie umiecie znaleźć nic lepszego. zaraz się odezwie stado "prezesów", "dyrektorów", "prawników" itp. tylko wiecie co? tacy ludzie, na dobrych posadach i z dobrymi pensjami nawet nie wiedzą, co to jest jakaś tam kafeteria, także marzcie i dopierdalajcie jeszcze słabszym od siebie dalej

Gość bvbcv
moze moglbym pomoc

Gość buhajowy wizgun
kto Ci kazał iść na studia, trza było iść do zawodówki

Gość klawiatura mi nie dziala
Moze to banalne co napisze. W dzisiejszych czasach to,ze ma sie studia czy nie, nie ma najmniejszego znaczenia. Popieram poglad,ze w wieku 19 lat bardzo ciezko jest wybrac zawod. Moja dobra rada , zastanow sie co bys chciala robic w zyciu i zacznij cos robic w tym kierunku. Ja bylam w identycznej sytuacji i musialam sie przekwalifikowac. Oplacalo sie choc bylo bardzo ciezko. Moim zdaniem praca jest tam gdzie sa znajomosci.powodzenia

Gość Tylko jak sie przekwalifikować
Jak sie nie ma kasy na kursy, szkolenia itd. Poza tym kiedy? Kazdy ma potrzeby finansowe więc bierze cie pierwsza lepsza prace za grosze zeby tylko coś mieć, ciezko wtedy o czas na przekwalifikowanie.

Takie czasie - śmieciowe studia, śmieciowa umowa o pracę, śmieciowe jedzenie (tanie fast-food'y), śmieciowe życie... Ciesz się że jeszcze nie pchasz wózka ze złomem i butelkami na wymianę.

Gość drabineczka
A może pójdź na studia doktoranckie? Zawsze jakieś rozwiązanie- zdobywasz dalej wykształcenie, dostajesz stypendium + za przepracowane godziny na zajęciach.

Gość jolka87

ja mam bardzo dobre dowiadczenie ze stroną pointr.pl , dzięki której znalazłam pracę zdalną, w której się rozwijam

są tez pracę dla specjalistów, fachowców, z doświadczeniem, w całej polsce

warto wysyłać CV , trzeba też zwrócić uwagę na to jak mamy napisane CV, to też ma znaczenie