Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARTA :(

WĄGRY

Polecane posty

BŁAGAM O POMOC , MAM JE NA CAŁEJ TWARZY, DEKOLCIE ORAZ PLECACH!! NIE MAM JUŻ NA NIE SIŁY !! BŁAGAM O RADY !

Tez bym sie z checia o tym dowiedziala bo mam straszne na twarzy.

Gość mmmmmppp
Idź do dermatologa.

Byłam u dermatologa i mi to nic nie dało :((

Gość mmmmmppp
A co stosowałaś?

Tonik benzacne + brevoxy pózniej metronidazol jefta zel i takia masc włąsnej roboty :((

BŁAGAM O POMOC :((

Gość drusilla
jest taki lek, ale też z przepisu dermatologa - atrederm. Pogadaj o nim z lekarzem. Inna opcja to u lekarza albo kosmetyczki (mniejsze stęzenie wtedy) kwas salicylowy. Efekty dobre, ale jest duże prawdopodobieństw że po kuracji wrócą. Ja miałam 2 zabiegi i wszystko wróciło. Troche mniej, ale jednak wróciło. Inna opcja to yellopell. Ale też mogą wrócić. Nie wiem czy one kiedykolwiek sobie pójdą :(

Gość mmmmmppp
Czyli w sumie niewiele. Proponuję odwiedzić ponownie dermatologa i powiedzieć, że te środki nie zadziałały - lub poszukać innego (moze przepiszą Ci zewnętrzne retinoidy np. Differin, Epiduo ). Na własną rękę możesz spróbować domowej kuracji kwasami (w aptekach dostępnych jest wiele kremów z kwasami, w sklepach typu Biochemia Urody itp. można kupić też toniki kwasowe) lub wybrać się do gabinetu dermatologicznego na peeling chemiczny kwasami w wyższym stężeniu. Z tym, że nie spodziewaj się spektakularnych efektów, nie ma cudownych środków, które pomogą się pozbyć całkowicie wągrów. Nastaw się raczej na długą, systematyczną walkę.

Gość mmmmmppp
Aha - i zwróć uwagę na dobór kosmetyków (skład) - być może używasz takich, które Cię zapychają i nasilają problem. Jak wygląda Twoja pielęgnacja?

Może opiszę to po kolei : 1. rano zeszczotkowuje reszte tej zoltej masci recznikiem 2. myje twarz woda 3. przemywam 5% kwasem bornym 4. czekam az wyschnie , potem smaruje sie alantanem plus krem 5. potem na wypryski smruje metronidazolem jefta zel 6. a na wykwity ropne smaruje dermacidem wieczorem 1. myje twarz zelem dermacidem hypoalergicznym 2. nakładam alantan 3. nakładam zóta masc

Smaruje sie atrederme raz w tygodni - schodzi mi po nim skora , ale nie widze zeby działało na wagry

Zapomniałam dodać ,że od 2 lat walcze z tradzikiem. Nawet to tak prawie wyleczyłam :) Ale wagry ........ :(

Gość maniana 11
ja od kilku la wyciskam odkażam nakładam maesczki, kremy i takw koło derm nic nie pomógł, ani leki ani mazidła

Mój syn też lata całe miał trądzik. Całkiem niezły, zmagaliśmy się z nim od lat. Ile to kosztowało to ja jako rodzic wiem najlepiej. Okazało się jednak, że są również olejki na trądzik, zaczął je stosować i problem zniknął, żadnych diet, suplementów, żadnych antybiotyków. Olejek w porównaniu do tego co wydałem kosztuje grosze. Nie jestem jakimś nawiedzonym akwizytorem i nie namawiam nikogo na wydawanie kasy. Każdy może sam spróbować, napisać do dr Nemo i poprosić o próbki olejku na trądzik. Wysyła całkowicie bezpłatnie. Podaje stronę http://essentialoils.pl/

wiielkie dzieki za rady

tylko nie probujcie tego zapudrować , bo pozatykacie pory jeszcze bardziej. dobry pomysl to czyszczenie u kosmetyczki.

Gość sillylupp
Podstawa to dobra kosmetyczka. I nie nakłdaj zbyt wiele na twarz bo tylko sie zapychasz.

Gość fdgsfty89
przecież alantan, to jest zapychajace tłuste mazidło. juz po jednym użyciu wygladałam fatalnie. brevoxyl powodował wypryski, kwas borny wzmagał przetłuszczanie/ nie mam tradziku, ale bardzo duże pory i skłonność do wągrów. tego sie nie da wyleczyć, bo to nie choroba- trzeba oczyszczac i utrzymywać pory w czystości. prawie że idealną cerę zapewnia mi- -stosowanie kremu z kwasem salicylowym w codziennej pielęgnacji: ostatnie 2 lata, to emulsja nuxe perfection[możesz tez tonik z tej serii wypróbować; -do mycia lush coal face albo kostka neutrogeny do tłustej cery, wszystkie zele mnie zapychały, w ostateczności nawet szare mydło jest dla mnie lepsze niz żel. i do tego szczotka, gąbeczka, czy specjalna szmatka do mycia twarzy; -okazjonalnie kwasy, vacuum cleaner dr brandta, glyco a itp, ale staram sie z tym nie przesadzać, -oczyszczanie u kosmetyczki, ale tez nie za czesto; -koniecznie kup eko dobrej jakości olejek lawendowy- działa cuda z syfiastymi porami; -unikanie takich składników w kosmetykach jak: parafina, caprilic trygliceryde i naturalne oleje z wysoką zawartościa kwasu oleinowego. nawet nikt nie podejrzewa, ze mam skłonność do wągrów.

Gość onagr281156
Mi w walce z wągrami i zaskórnikami pomogły plastry Beauty Formulas. Naprawde działają! Zwilżam nos, czoło albo brodę (w zależności gdzie chce skórę oczyścic) i przyklejam plaster, dokładnie dociskając. Po 10-15min plaster zasycha i wtedy go odrywam, a on wyciąga wszystkie syfy i wągry! Wszystko oczyszczone, bez żadnego wyciskania ) Szukałam ich na początku w różnych aptekach i drogeriach, ale nigdzie ich nie mogłam dostać - ostatecznie polecam Allegro - tam są dostępne bez problemu i są naprawde niedrogie. Mam nadzieje że komuś też posłużą tak dobrze, jak mi )