Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Deaneryys

Błagam o pomoc, jestem już znużona-jak mam badać progesteron przy cyklach niereg

Polecane posty

Gość Deaneryys

Wydaję krocie na ginekologów, mam TSH i prolaktynę w normie, musze zbadać progesteron i 3 różnych lekarzy z rzędu kazało mi go badać w 21-24 dc. Tymczasem ja mam cykle nawet 60 dniowe i owulację moge mieć przecież bardzo późno lub wcale. Co mam zrobić??? Testy owulacyjne odpadają, bo zbankrutowałabym przy tak długich cyklach. Męczę sie strasznie, bo przez te kłopoty z miesiaczką mam inne przykre dolegliwości. Od trzech miesięcy ciągam sie po lekarzach i płacę i płacę i płace. Mam wrażenie, ze im sie wcale nie chce, nawet mnie słuchać... za tydzień wypada czas by zbadać progesteron wg gin, a ja nie wiem czy to w ogóle ma sens? pomóżcie proszę!!!

Gość Deaneryys
up :-(

Gość to zrób progesteron
na początku cyklu, czyli 2-5 dzień

Gość Deaneryys
Pierwsze słyszę.. czy rzeczywiscie tak można?

Gość jak pracowałaś, to on robił
tak, można tak

Gość Blaszka blaszka
Co to za bzdury! Progesteron na początku cyklu jest bardzo niski, więc nia ma sensu go badać, progesteron rośnie tydzień po owulacji i wtedy należy go określać!

Gość JaśminkaKk
I tak to jest jak kobieta nie ma podstaw na temat naturalnych sposobach planowania rodziny :-( bo to przecież nie jest "modne". No nic. Wystarczy pójść do apteki i spytać o sprzęt do mierzenia dni płodnych, jeśli wykaże ze danego dnia jesteś płoda wtedy zbadaj progesteron albo kilka dni po pierwszym dniu.

Gość Deaneryys
I tak to jest jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem :-/ Jeśli mam cykle po 60, a nawet wiecej dni, to ile pieniędzy wydam na testy owulacyjne?

Gość to nie ma znaczenia osle
ilu dniowe masz cykle!!! przyjeło się ze przy cyklach dluzszych niż 28 dni progesteron bada sie w 21-23 dniu cyklu!!!!!!! tylko wtedy widać czy wystepują nieprawidłowości i czy doszło do owulacji bo w tych dniach progesteron osiaga najwyższe stężenie jak bedziesz miec małe tzn ze masz problem z nim Nie bądz mądrzejsza od lekarzy- jak kazali robic w 21 dniu to masz tak zrobić !!! kolejna pieprzona zdesperowana staraczka co pojecia nie ma o swoim organizmie a chce kolejny w brzuchu !!1

Gość Deaneryys
wystarczyło normalnie odpowiedzieć, a tak poza tym, to ja mam już dzieci, ale dzięki za ta odp nawet w tej krzykliwej formie :-) Pzdr!

Gość niezle glaby!
wypisuja tu ludzie nie majacy pojecia o niczym! do powyzszego, w 21 dc moze miec niski ale w 25 nie. Zakonotouj sobie idiotko, ze nie kazdy ma owluacje w 14 dc!!! ja mam na przyklad w 17 i taka mam urode, jakbym badala progesteron wg norm to mialabym za niski i naraz leczono by mnie, a jestem zdrowa!!! przestancie wciskac bzdury!!!

Gość Deaneryys
:-o nic już nie wiem