Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SmallCoffie

szkarlatyna-pomocy!

Polecane posty

Gość SmallCoffie

moj 4 letni syn ma szkarlatynę, zaczęlo sie 3 dni temu od gorączki dochodzącej do 40 stopni.Lekarka powiedziała,że to początki anginy,ale dzis zobaczyłam,że jest cały obsypany jakimiś plamkami, krostkami, plamami. No i oczywiście lekarka dzis potwierdziła moje podejrzenia ,że to szkarlatyna. Dostał antybiotyk Zinnat, i tu zaczyna sie prawdziwa tragedia, bo on po tym wymiotuje :( Kategorycznie powiedział,że on tego nie chce bo mu nie smakuje i co łyżeczka do torsja. Jestem załamana i nie wiem co robić, wiem jakie są powikłania i bardzo się ich boje :( Macie jakieś sposoby na przemycenie tego leku??

Gość chwila chwila
wymiotuje specjalnie bo leku nie chce czy wymiotuje po leku ? może lepiej zmienić antybiotyk bo rozumiem ze to w syropie a w syropie nie przemycisz

Gość SmallCoffie
on jest bardzo wrażliwy na smak i zapach, dźwiga go nawet w wc jak robi 2;) nie wydaje mi sie,ze wymiotuje po leku, bo wziął go do buźki połknął i zaczęło nim trzepać,był płacz,że niedobre.Wział drugą łyżczkę i zwymiotował. Kurcze no w syropie ... wieczorem doleje mu jakiegos soku zagęszczonego a jak nie to nie mam pojęcia, chyba wszystkie anttybiotyki są wstrętne :/

Moja córka też wymiotowała po Zinnacie. Powinnaś mu zmienić ten antybiotyk, bo jeśli wymioty spowodowane są nietolerancją, możesz mu naprawdę poważnie zaszkodzić. U mnie Zinnat zamienili na Azimecynę.

Gość bandzioszka
corka mojej ciotki tak miala, sprooj syrop z cebuli!! bedzie slodki i powinno byc lepiej !!

Gość SmallCoffie
może rzeczywiście jechac po recepte na cos nieco smaczniejszgo niz to... syrop z cebuli odpada on nienawidzi wszystkiego co ma jej zapach..

Gość trkiohioytioo
amotax czy duomox tez pomoga

Gość SmallCoffie
tak,ale w syropie ich nie ma

Gość matko co za bachor
jak nic nie chce i mu sie nie podoba niech zdycha!! zdrowie wazneijsze od nie chce czy nie lubie!! jak jest taki glupi to niech ...

Gość jtgkoitjgy
w łyzce wody ropzusc i niech pije