Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joanna_1986

Co teraz

Polecane posty

Gość Joanna_1986

Moja 11 miesięczna córka nie chce pić mleka. Przez ostatnie 2 wypiła kilka lyeczek soku. Co teraz przecież ona się odwodni

Gość Dawaj jej sok lub wode
Sprobuj jeszcze zmienic mleko.

Gość Joanna_1986
Wody nie chce, herbatki też nie. Problem pojawił się kiedy przegryzła smoczek. Nie znalazłam identycznego kupiłam inny ale nie che pić. Dostaje soczek z łyżeczki ale niewiele wypija bo zawsze uwielbiała mleko z butelki

Gość a czemu ma sie odwodnic
? dawaj przetwory, 11 miesiecy ma, to nie 2 miesiace, ze tylko mleko przejdzie podawaj wode i soki, herbatke jesli lubi natomiast jesli chodzi o wapn to kozie sery maja go kilka razy wiecej niz krowie, buleczka z serkiem i tyle

aha, daj jej niekapek, probowalass? moja zalapala natychmiast i napila sie wody z niekapka aventu - juz przy ierwszym chwyceniu, w wieku 6 miesiecy

Gość Mama synka1234
Poszukaj na allegro moze znajdziesz taki smoczek, jedz gdzies do centrum handlowego, jak nie to probuj przestawic dziecko na picie z niekapka. Albo z kubka ze slomka.

Gość Joanna_1986
Próbowałam niekapek niestety nie przeszedł. Chyba nie lubi zmian

Gość Joanna_1986
Kupię kubek ze słomką może to coś zmieni

Gość nic jej nie bedzie.....
jak zechce sie jej porzadnie pic to napije sie z byle czego. Bachor ma fanaberie i tyle :D

Gość Joanna_1986
Wiem że może to dziwne bo jest już duża ale trudno adaptuje się do zmian. Do tej pory piła duże ilości mleka natomiast był problem z jedzeniem z łyżeczki. A teraz jeszcze nie chce pić mleka nawet z łyżeczki normalnie koszmar

zbadaj dziecko, to moga byc iperwsze objawy anemii, posiadania pasozytow, czy innej choroby; wypadaloby zrobic podstawowe badania jak og.bad. moczu i morfologia

a może ząbkuje ? moj synek też przestał pić mleko,ale jestem pewna,że to przez zęby kolejne ....

Gość Joanna_1986
Poczekam do pn jak nic się nie zmieni idę po pediatry bo już nie wiem co robić już nie mam siły. Jeść nie, pić nie ;-(

Gość Joanna_1986
Nie martwiłabym się gbyby jadła normalnie a nie kilka lyżeczek i tyle samo płynu. Wcześniej nadrabialam jej mlekiem a teraz to już będzie masakra

Gość malutka100000
A co ona je przez cały dzień? mój syn ok 9 miesiąca zaczął pić ze słomki kompot i soki, mleko tylko na noc z butli, niekapka nie chciał.

Gość mama dwóch dziewczynek
kubek niekoniecznie od razu, podaj jej soczek z rurką, albo cokolwiek przez rurkę. Możesz też spróbować butelkę z dziobkiem, niekapiące są kubuś water. Szkoda kasy na testowanie wszystkiego, kup wodę kubuś, wypij a butelka małej powinna się sprawdzić. Słomki to też mały koszt.

Gość ktoś tu jest niedorozwinięty!
Pytanie tylko czy ty czy to twoje dziecko :O prawie roczna panna pije TYLKO Z BUTLI ZE SMOKIEM ??? I co przegryzła smoka a ty nie umiesz kupić drugiego?a co używała tego od urodzenia że nie umiesz znaleźć takiego samego? skąd się biorą takie ofiary losu?

Gość malutka100000
No właśnie co to dziecko je oprócz mleka? dostaje coś do ręki? jak łyżką nie chce jeść to jak je obiad czy deser? dostaje mleko? no bez jaj na pewno chodzi o 11 miesięczne dziecko bo można odnieść wrażenie że chodzi o 5 miesięczne dziecko....

Gość Joanna_1986
Dostaje do ręki to co oczywiście można jej dać. Czyli jabłuszko, pomarańcz, biszkopt, kawałek chlebka, mięska itp Obiadki męczymy przez cały dzień zje kilka łyżeczek i tyle nie jestem w stanie tego zmienić

Gość Joanna_1986
Tak samo jest z piciem nie tknie wody czy herbatki więc jak mam w nią to wlać

Gość Mama synka1234
Tyle ze prawie rocznemu dziecku mozesz dac juz wiekszosc rzeczy i nie musisz bawic sie w sloiczki. Posadz ja w krzeselku i poloz przed nia obiad oczywiscie podzielony na male kawalki, miesko, warzywka, makaron badz ziemniaki, nie dawaj widelca - niech je rekami! Napewno bedzie sama probowac roznych rzeczy z talerza ale jej nie zmuszaj! Co do smoczka to skoro juz sie upierasz i nie mozna juz kupic takiego samego, kup podobny - albo zwykly kubek daj i slomke do niego, taka najzwyklejsza. Jak dasz jej moiwosc to bedzie probowala napewno.

Gość Joanna_1986
Małe kawałeczki np. ziemiaczka muszę wkładać jej do buzi bo gdy one po prostu leżą to najpierw wyrzuca je z miseczki a pózniej rzuca po pokoju

Gość Mama synka1234
Powiem ci jedno - masakrycznie rozpieszczone to twoje dziecko. Ty ja w ogole uczysz czegokolwiek??? Czy zamierzasz obslugiwac az pojdzie do szkoly???:O

Gość Joanna_1986
Ale co ja moge w takiej sytuacji?

Gość Mama synka1234
Posadz dziecko postaw jej kubek niekapek i kubek ze slomka zeby misla wybor poloz rozne rzeczy do jedzenis i niech sie dziecko uczy samodzielnosci, jak zglodnieje to gwarantuje ci ze sie wezmie i za jedzenie i za picie :O

Gość malutka100000
MASAKRA biedne dziecko, nie chcę cie obrażać ale naprawdę trzeba być głupim żeby nie umieć zadbać o podstawowe potrzeby dziecka.

Gość ignorantkaaaaaaa
Wsadź w pysk i zatkaj, na pewno połknie w końcu! Bądź konsekwentna, nie pobłażaj za bardzo!

To już duża dziewczynka i powinna jeść przy stole, w kuchni/jadalni, najlepiej w czasie posiłku, kiedy Wy też jecie. Będzie patrzyła na Ciebie i będzie próbowała naśladować. Połóż przed nią różne produkty i niech je. Nie ganiaj za nią z łyżką, to przyniesie odwrotny skutek. Jeżeli widzisz, że słabo zjadła, albo nic to nie czekaj za długo z kolejnym posiłkiem tylko po godzinie np. zaproponuj coś innego.

możesz ją czymś zainteresować podczas jedzenia i karmić, albo dać jej łyżkę i samej też mieć łyżkę i trochę wspomagać, bo może jeszcze sama kiepsko sobie radzić. A ma niedowagę? malutka jest? Bo może Ty masz tylko takie wrażenie, że ona nie je, ale biegając za nią z łyżką i wpychając coś do ręki przekarmiasz ją i nie ma miejsca na normalny posiłek?

Gość ale bym ci
ale niektóre pierdolą głupoty.... autorko mam podobny problem z mlekiem , tylko u nas przyszedł taki jeden dzień , młoda powiedziała sobie dość, mleka zero , ani kubki , łyżeczki , rureczki , i inne dupereleczki , nie i koniec. W wieku 11 mies też nie chciała nic pić , a kusiłam wszystkim , smakiem, kolorem, kubeczkiem , butelką , załapała dopiero jak dałam jej się napić herbaty z mojej filiżanki do kawy :) teraz ma 13 mies , pije z czego popadnie , byleby to nie było mleko.(ostatnio napiła się mojej kawy , na szczęście chłodnej) Je tak jak chce i ile chce, wsadzam do krzesełka , karmię , nie chcesz to nie, sadzam na krześle , rozkładam folię na dywanie , przystawiam stolik , oddaję miseczkę z łyżeczką lub talerzyk z widelcem , i radź sobie sama :) co do przetworów z koziego mleka i samego koziego mleka , nie jest ono wcale takie suuuper , wypłukuje żelazo z organizmu....