Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia_mama

Wyprawka dla noworodka - co POLECAMY, a co ODRADZAMY!!!

Polecane posty

Gość asia_mama

Mam propozycję aby doświadczone mamy pisały jakie produkty dla dzieci sprawdziły się, które się nie sprawdziły, jaki ich zdaniem jest wyprawkowy "must have", a bez jakich produktów mogły się obyć, bo były bezużyteczne. Wszystkie opinie będą wasze subiektywne, ale na pewno pomogą młodym mamom w zakupach.

Gość a czemu ma sie odwodnic
tona tego w necie, poszperaj zlota zasada jest taka: co dla jednej jest hitem, dla drugiej bedzie kitem i odwrotnie to nie ma sensu

Gość asia_mama
Że tona wiem, ale nie ma tak, że coś jest w jednym miejscu. Żeby znaleźć opinie o np. butelkach trzeba przetrzepać z 15 forów.

Gość nie kupuj nic na zapas
w trakcie sama stwierdzisz czego potrzebujesz i kupisz

Gość a czemu ma sie odwodnic
i tak samo bedzie i tutaj.... nie lepiej dopisywac sie wiec tam gdzie juz lista jest tworzona przez kilkadziesiat osob? na kafeterii co chwile taki temat jest tworzony i wlasnie dlatego trzeba sie przekopywac

Gość vectra111
a

Gość a ja taaaaaaak
a ja bym chetnie poczytala :))) temat fajny ale ludzie nie odpowiadaja w temacie i kaza szperac po necie a od czego forum jest ?

Gość anooo
Ja odpiszę na temat ;) U nas zdecydowany hit: przewijak na łóżeczko, niezastąpiony, rogal do karmienia, rożek na początku kit: ubranka z dużą ilością zapięć, albo zapięcia na nogawce, a nie na środku np. pajaca, krem do buźki Mustela-uczulił...

Gość Anka Zarzecze Czarne i małe...
moim zdaniem rożek to rzecz zbędna, zawsze można wziąć kocyk, nie kupuj dużej ilości kosmetyków bo nie wiesz jak skóra dziecka na nie zareaguje,

Gość asia_mama
mam nadzieję, że ten temat jednak nie upadnie i będą tu pisać mamy mające się podzielić swoimi dośwaidczeniami,

Ja zaczne od kitów aspirator do nosa-wogóle nie spełnia swojej funkcjii podgrzewacz do butelek- uzyłam raz spiworek(taki domowy)-uzylam raz karuzela-wystarczyly same zabawki z niej hity półspiochy ktemowy plyn do wlosow na ciemieniuchę ziajka(tani i super skuteczny) zwykła gruszka do noska masc bepanthen

Gość Zamiast
Hity: -frida czyli aspirator. Ratował gdy katar do niego sól morska -kosmetyki hipp rewelacja -pieluchy flanelowe , używałam do wszystkiego, jako podkłady, do odbijania i jako przykrycie gdy była ciepła noc -laktator- użyłam słownie dwa razy -body kopertowe i pajace rozpinane na całej długości -przewijak -mata edukacyjna -leżaczek(ale teraz kupiłabym najprostszy bez bajerów) -waga dla niemowląt -urządzenie do gotowania na parze -alantan na odparzenie Kity: -pieluchy tetrowe ( może ze 3 używam teraz jak karmię dziecko w krzesełku) -półśpiochy nierozpinane w kroku, porażka -sztuczny kocyk -termometr do wanienki -śpiworek nigdy nie chciało w nim spać -karuzela pożyczyliśmy a i tak nie wzbudziła zainteresowania -sudocrem przereklamowny

Gość martula2402
Ja polecam na odparzenia pupy puder firmy "skarb matki",niedrogi a rewelacyjny tak samo z tej firmy polecam olejuszkę na ciemieniuchę,polecona przez pediatre ale rewelacja dwa dni i po problemie.Pieluchy niedrogie a rewelacyjne Pampers sleep pomarańczowe.super sa też kaftaniki ale na napy bo jak mają jedno wiązanie to sie "kłebia",przewijak to podstawa i wygoda,rożek się zprawdza bo noworodek jest niestabilny,ze tak powiem więc rożek sprawiał,ze pewniej trzymałam moja córeczkę

Gość martula2402
Co do lężaczków i pierdół typu karuzele i inne zabawki to raczej póżniej a nie zaraz po porodzie bo po co

Gość Bądź sobą
przewijak na łóżeczko, często jeździmy z Małym samochodem i nieocenioną rzeczą okazał się rożek specjalny do fotelika :) ktoś napisał rogal do karmienia, a co jeśli straci mleko? ja byłam nastawiona na karmienie piersia, a straciłam mleko... w chwili obecnej jeszcze lezaczek tiny love :] gruszka, ale duuuża :] sudocrem, oilantum, wszystko okazuje sie po porodzie

Gość Bądź sobą
martula, moj od razu kochal muzyke, i karuzela go uspokajala

Gość Bądź sobą
ja np podgrzewacza uzywam co chwile....

Z tego co się przydalo u szwagierki: leżaczek bujaczek karuzela z projektorem frida do nosa poduszka kojec motherhood pieluchy pampers potem huggies(choć uważam ze sztywne są takie jakieś) grzechotka co w kształcie kości psiej:)-bardzo lekka, mały sobie ją podnosił sam-bardzo ją lubił, do każdego lekarza ze sobą wozili, na spacer itp laktator Nie przydało sie: Spiworek fotelik samochodowy z niewyjmowaną wkładką taką firmy recaro-dziecko urodzone w maju- w październiku w kurtce się już nie mieściło Co u mnie sie przyda zobaczymy, napewno dopisze.

Gość ijgf
Na plus: - frida - podgrzewacz do butelek do 3 mies. - kiedy przestala juz jesc w nocy - lezaczek-bujaczek - półśpiochy, pajacyki i body - bluzy z kapturem - lozeczko turystyczne -termometr do kapieli -przewijak na lozko - rozek spala do 3 miesiaca, a pozniej w spiworku -pieluchy tetrowe - pieluchy Happy i Babydream Na minus: - gruszki i inne aspiratory niz frida - sterylizator (nigdy nie uzywalam) -karuzela nad lóżeczko -sukienki, spodniczki, jeansy itp. dla noworodka - kaftaniki i spiochy -niedrapki - kolyska - pieluchy flanelowe - Huggisy, Pampersy, Dady (uczulenie, z boku nietrzymaja i cale ubranko jest przesikane) - mata edukacyjna

Gość martula2402
Jeśli właśnie chodzi o gruszki mi pediatra a mam naprawde fantastyczną(sama jest mama 3 dzieci)odradziła gruszkę.jak moja mała miała katar to mówiła,ze to ma samo spływac i tylko wycierac nosek(oczywiscie przepisala kropelki na katar-3 dni i po katarze).Gruszka powoduje,że jak sie za duzo sciąga to altomatycznie podraznia i sie wiecej wydzieliny produkuje Tyle moge poradzić.