Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onkiełka,

dwa piwa wieczorem to alkoholizm?

Polecane posty

Gość onkiełka,

Jakieś 5 dni w tygodniu wypijam po 2 piwa przed snem czy to zadatki alkoholizmu? Jak sądzicie?

Gość dzieci spia, facet oglada mecz
nie, ja pije codzinnie jedno, ale jak nie ma to nie lece po piwo:D wiec to nie alkoholizm

Gość wytrzymasz
tydzień bez piwa?

Gość onkiełka,
sytuacja ma miejsce od ok 8 miesięcy od kiedy jestem w domu z dzieckiem. Po ciężkim dniu po prostu padam na pysk i relaksuje się przy piwku. wcześniej takich 'ciągotek" nie miałam z powodu braku czasu ( praca 7 dni w tyg po 12 godz).

Gość nbvbn
no jak na kobiete to raczej tak,ile masz lat?

Gość onkiełka,
32

Gość CynamonowaPanna
Wydaje się często, ale niewiele. Kiedyś czytałam, że jeden drink codziennie wieczorem to alkoholizm a upijanie się do nieprzytomności w weekendy to zwykłe pijaństo ;) Ja też piję :p Teraz np. piję drugie piwo, siedząc sama w domu przed kompem :/

Gość onkiełka,
mało tego wypijam te piwa głównie w samotności bo jeśli mąż wraca z pracy wcześniej i mam z kim wieczór spędzić to nie piję a tak z nudów nie mam co robić więc na dzień dzisiejszy to mój jedyny relax. Innego alkoholu nie piję nawet okazjonalnie bo zwyczajnie mi nie smakuje.

Gość onkiełka,
z mężem zdarza się może jeden wieczór w miesiącu kiedy pijemy jakieś piwo razem ( mąż redsa a ja tradycyjnie ciechana)

Gość jakis czarny mam
a ja zima pije prawie codziennie herbate z rumem jedna,gora dwie rumu tyle co w naparsteczku latem juz takiej herbaty nie rusze:D to raczej przyzyczajenie

Gość baby opanujcie się
maz pije redsa? buahahahaha, to jakis pedał jest???

Gość sounds like a melody
2 piwka wieczorem to nie alkoholizm. Dziś u mnie pójdą 2 zgrzewki bo mecz, a do meczu piwko obowiązkowo.

Gość onkiełka,
od razu pedał... on po prostu w ogóle alkoholu nie pija a ten reds to towarzysko i to z naciskiem z mojej strony

Gość rozpita:)
to jednak jest coś

Gość CHARLES Z GITARĄ
Ja bym sie tym nie przejmował, skoro alkohol istnieje to nie widze przeszkód żeby korzystać tak samo inne rzeczy, korzystaj ze wszystkiego nikt nie bedzie cie rozliczał

Gość chyba nie:)
ja pije nie codziennie chociaz zdarza sie, ze kilk razy pod rzad. Jednak srednio 3-4 razy w tygodniu. Pije po 4 piwka. Pije tak dlatego, ze lubie wypic, a do upicia mi potrzeba by 8. Dlatego na imprezach pije jeszcze wiecej, a moje kolezanki po 4 odlatuja. Juz przyzwyczailam organizm do tych 4 i sa one dla mnie jak jednoczy dwa. Tez dla relaksu. Nie czuje sie alkoholiczka, bo jak nie mam kasy, a tak zazwyczaj jest pod koniec miesiaca to wiem, ze mam kupic jedzenie, a nie przebimbac i nie tykam piwka, nie kupuje jak wiem, ze nie moge sobie na to pozwolic. Sadze, ze alkoolik nad tym nie zapanuje. Ja moge nie pic kilka dni spoko. Ale jak juz pije to niestety nie umiem sie zatrzymac na jednym musi to byc 4.

a czy ja rozliczam? po prostu stwierdzam

Gość CHARLES Z GITARĄ
Gdybym naprawde miał ochote chlałbym codziennie do blackoutu, nie widze z tym problemu jak kto lubi niech chleje ile wlezie, raz sie żyje, rób co lubisz robić

Gość loo to sporo
a ile masz lat,jaka waga?

Gość loo to sporo
chyba nie:) -a ile masz lat,jaka waga?

Gość ula której ukradli nick
wszystko zależy od psychiki , możesz pić dwa piwa w tygodniu i zostać alkoholiczką , piłam około pół roku ,ale tylko whisky bo piwa nie trawię , codziennie na sen seteczka- 1,5 z colą i lodem ,raz jakoś nie miałam kasy ,nie kupilam , raz lodówka się zepsuła nie było lodu ,innym razem nie chciało mi się iść do sklepu i już nie potrzebuje ,pijam sporadycznie ,raz dwa /mc

Gość A ja ci powiem tak....
nie jesteś jeszcze alkoholiczką, ale jesteś na dobrej drodze, aby nią zostać. Mój mąż wypija dziennie 2-3 piwa i po kilku latach takiego regularnego picia jest alkoholikiem.

dzienne dawki zawsze brzmią niewinnie. policzcie sobie miesiać jesli 4 browarki 4 razy w tygodniu to około 75/miesiąc - to brzmi inaczej - postawcie sobie 75 piw w kuchni:)

no to na zdrowie:)

Gość CHARLES Z GITARĄ
KTO USTALA TE NORMY

jakie

Gość A ja ci powiem tak....
,,CHARLES Z GITARĄ KTO USTALA TE NORMY" To nie o normy chodzi. Jeden będzie wypijał 2 piwa i będzie alkoholikiem,inny 10 i nim nie będzie.

Gość nie znam wyniku
dokladnie