Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia1894

Bardzo bolesny okres.

Polecane posty

Gość Natalia1894

Mam bardzo, ale to bardzo bolesny okres nic nie pomaga, żadne tabletki przeciwbólowe nic! Pójdę do lekarza, ale jak teraz mam uśmierzyć ból proszę o rady.

Gość CynamonowaPanna
Ja jak czuje, że ból się zaczyna to biore Apap + Nospę i tak musze 4-5 razy dziennie :/ Wiem, że okropnie niezdrowo, ale to jedyne co mi pomaga :( Spróbuj zrobić chłodny kompres na brzuch.

Gość ewe444
mi na takie bole pomaga ketonal.

Gość mozesz miec
tylozgiecie macicy, wtedy czesto dotkliwie boli. Skonsultuj sie z ginem, moze jakies cwiczenia. Na pewno odprezenie w lozku, w cieple powinno troche pomagac. Do srodkow przecibolowych staraj sie nie przyzwyczajac. Czasami konieczne sa rozkurczowe

Gość alexx17
Ja przechodzę to samo... Jednak musiałam iść do ginekologa. 2 lata temu przepisał mi Febrofen i No-spę forte. Pomagało. Nie chcę Cię straszyć, ale mój ból powrócił i dziś byłam u ginekologa znowu... Okazało się,że mam jakiś guzek na prawym jajniku i prawdopodobnie będzie operacja :(

Gość Natalia1894
Dziękuję za odzew :) nospa, nospa forte nie pomaga wcale, ibuprom apap też nie, ketonal boję się brać. Najgorzej jest pierwszego dnia, potem jest trochę lepiej ale nadal boli. Mam 18 lat, podobno w tym wieku i podobnie takie bóle to normalka

Gość mami-016
Dziewczyny, olejek z wiesiołka dwuletniego łagodzi ból miesiączkowy, rewelacja! polecam - wypróbowany przeze mnie jak i moje znajome. Ma też inne właściwości, np. korzystnie wpływa na skórę, włosy, serce, cholesterol. Kto jest zainteresowany kupnem, proszę pisać mami-016@gazeta.pl

Gość Natalia1894
Czy prawdą jest to, że po urodzeniu dziecka okres przestaje być aż tak bolesny?

Gość mami-016
No niestety nie, chociaż też tak słyszałam, że po ciąży jest lepiej. Ale każdy inaczej reaguje. Ja po pierwszej ciąży miałam bardzo bolesny okres, teraz jestem po drugiej ciąży, 3 miesiące po cięciu cesarskim i właśnie jestem w trakcie pierwszego okresu i nic nie czuję. A tak w ogóle, to idź najpierw do ginekologa i sprawdź czy wszystko ok., jeśli tak, to naprawdę polecam tego wiesiołka Pozdrawiam

Tak to prawda, po porodzie okres nie jest tak bolesny. A w czasie ciężkich do zniesienia dolegliwości polecam pójść do ginekologa i poprosić o jakieś mocniejsze środki p/bólowe typu anapran. Nie ma sensu się męczyć.

Gość gość
Mnie też czasami taki ból złapie, że nie idzie wytrzymać i płaczę. Leki nie pomagają, żadne pozycje, nic. Miesiączkować zaczęłam od wieku 8,9 lat, teraz mam 16. Jak trafiłam do szpitala z powodu jelitówki to przy usg wykryto mi przesunięcie macicy na lewą stronę ( i kamienie nerkowe) Byłam u ginekologa pierwszy raz w związku z tym przesunięciem, ale facet kazał mi się rozebrać (w szoku byłam) nie spodziewałam się, że od razu do tego dojdzie, mowę mi odjęło, a chciałam tylko się zapytać co to jest, czym to grozi, dlaczego do tego doszło, oczywiście sie nie rozebrałam...

Gość malesika
Niestety cierpię na to samo...kilka dni w miesiacu mam wyjętych z zycia. Teraz biorę coś na bazie naproksenu. Wspomniany anapran jest o.k. bo szybko zaczyna dzialac i można jakos przetrwać ten koszmar

Spróbuj zamiast leków sięgnąć wtedy po susz albo olejek z CBD, mi bardzo pomógł, działa przeciwbólowo i rozluźniająco  Ja korzystam z produktów od Canapharm i jestem bardzo bardzo zadowolona 😄