Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Betowenka

czy może ktoś powiedieć coś o wilczaku czechosłowackim

Polecane posty

Gość Betowenka

zamierzam kupić wilczaka, wiem, że to wymagająca rasa. co sądzicie o tej rasie może ktoś m wilczaka

Gość dsfsdfsd
Są fora dla pasjonatów tej rasy. Poszukaj. Mi wydaje się, choć wilczaki tylko widuję a żadnego nie znam, że to dość niestabilne emocjonalnie zwierzęta i trudne do wyszkolenia. Niemniej w Pl przechodzą ciekawe testy a Czesi potrafią je nieźle wyszkolić do obrony więc w rasie jest potencjał.

Gość Przepiękne psy ale
wymagające. I dla odpowiedzialnego właściciela dla którego pies jest pasją i wyzwaniem.

Gość dsfsdfsd
A wystawy psów rasowych odwiedzasz? Najlepiej tam przyjrzeć się psom. Ja widuję na co dzień jednego wilczaka na spacerach w parku. Piękne z niego zwierzę ale zawsze na smyczy i miota się na niej jak dziki przodek. Nie wiem czy to nie kłopotliwe, mieć psa co do którego nie ma pewności jak zareaguje, czy wróci... Choć o wielu psach rasowych, a nie mieszankach międzygatunkowych, można powiedzieć to samo. :D

Przejdź się na wystawę, popytaj właścicieli, oni są najbardziej szczerzy. Ja przeszłam się na wystawę jak kupowałam mojego doga niemieckiego :) Ostrzegam od razu, że wilczaki to rasa bardzo wymagająca. Tylko do domku z ogrodem.

Gość Betowenka
czy znacie może adres strony z forum o wilczakach

Gość Betowenka
tak

Gość Nie wróżę powodzenia
jeżeli nie potrafisz znaleźć forum. Google nie działa? A informacje o żywieniu takiego psa, wychowaniu itd skąd weźmiesz? Ten pies jest naprawde wymagający.

Gość Betowenka
dziękuję

Polecam popytać na dogomania.pl tam ludzie służą fachową pomocą, nawet jest wątek rasy.

Gość Betowenka
Bardzo dziękuję za wszystkie wypowiedzi. szczególnie za link dodogomani. Jest tam bardzo wiele ciekawych artykułów i wiele linków do stron o wilczakach. Pozdrawiam >)