Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Możliwe to jest?

Czy to możliwe że oliwka Bambino wysusza skórę zamiast nawilżać?

Polecane posty

Gość Możliwe to jest?

? Spotkałyście się z czymś takim? Mam wrażenie że u mojej córki tak się dzieje.

Gość no masz racje
żadnych oliwek

Gość dfsdfe
niemozliwe...w ostatnich latach zrobił się boom na ten linomag...wszystkie matki kupują, bo kolezanki kupują..kiedyś tylko oliwki były i jakos zadna nie narzekała... tak samo z płynami do kąpieli- tylko oilatum jakby innych dobrych (nawet lepszych nie było)....teraz taka nowa moda - nie ważne co - byle drogo...dotyczy to nie tylko kosmetyków, a całej reszty -wózków, łóżeczek itp....

Gość każda oliwka tak działa
To nie tylko bambino. inne też tak działają. zaraz po posmarowaniu jest wrażenie nawilżenia a ostatecznie skóra się wysusza.

Gość każda oliwka tak działa
Można kupić tani balsam ale nie oliwkę! zresztą bez przesady linomag kosztuje 7 czy 8zł i to wystarcza na długo... Kiedyś właśnie tylko linomagiem się smarowało. generalnie oliwkę można dodać do kąpieli-2-3krople,ale absolutnie nie smarować dziecka! za to buty lub rękawiczki skórzane konserwuje świetnie.

Gość hmm*hmm*
Mi lekarz powiedzial. zeby wogole dziecka nie smarowac oliwka tylko balsamem do ciałka poniewaz oliwka zakleja skore i wcale nie nawilza .

Gość bhdbhcd bcdc
oliwka zatyka pory skóry, tworzy tłustą warstwę na powierzchni skóry, jest ciężka i nie wchłania się dobrze

Gość eveileve
Tak, jest to jak najbardziej mozliwe:-)

Gość plamkaa
Oliwka , zwłaszcza Bambino to nic tylko olej parafinowy - pochodna ropy naftowej, która nałozona na skórę zakleja ją szczelnie. Owszem, zatrzymuje przez to wodę w skórze, ale uniemozliwia jej oddychanie. W dodatku jest substancją obcą i nieprzyswajalną przez organizm. Lepiej kup zwykły olej np z migdałów, pestek winogron

Gość plamkaa
Linomag to po prostu olej lniany

Gość Hcfhjn
Dlatego lepsze sa olejki. Dla dzieci świetny jest np. migdałowy. Można kupic sam olejek lub mieszankę kilku np. w olejku babydream albo hipp. Koszt takiego olejki nie jest wysoki a wystarczy tylko kilka kropel (np. dodanych do kąpieli). Poza tym zasada jest taka, zeby olejki stosować na wilgotna skórę (nigdy na suchą). Popularne oliwki to głównie parafina, która tworzy warstwę na skóre nie pozwalająca na utratę wilgoci, ale sama w sobie nie nawilża. Często zatyka pory.

Gość hmmmmmm ????
po co używacie oliwki ? Ja nigdy nie smarowałam dziecka oliwka .

Gość martula2402
Nie smaruje sie dziecka oliwką już.

Gość martula2402
Zatyka pory

Gość polla303
Polecam mleczko do ciała Johnson's, fajnie nawilża skórę i nie pozostawia skóry tłustej, ale też nie jest sucha. Oliwka rzeczywiście wysusza skórę.