Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajkaa@@

czy na urlopie wychowawczym można pracować?

Polecane posty

Gość kajkaa@@

niedługo zaczynam urlop wychowawczy należy mi się na nim dodatek do rodzinnego z racji przebywania na urlopie wychowawczym i samo rodzinne razem 477 na tym urlopie będę mieć możliwość dorobienia trochę na umowie zlecenia- 100-150 zł praca będzie w domu a więc nie ma problemu że nie mogę sprawować osobistej opieki nad dzieckiem a kwota z tej umowy nie spowoduje przekroczenia kryterium dochodowego do dodatku i tutaj mam taki problem że jak przedstawiłam sprawę pani w mops powiedziała że jak biorę ten dodatek na wychowawczym nie mogę dorobić ani złotówki bo od razu tracę te 477 zł a w internecie jak czytam są różne opinie że można jak nie przekroczy się kryterium i nie wyklucza się opieka nad dzieckiem miała któraś z was taką sytuację w ostatnim czasie? jak to w końcu jest? z góry dziękuję za pomoc:)

Gość konwalija
Też jestem ciekawa jak to jest. A ile może trwać urlop wychowawczy na zdrowe dziecko? wiem że 2 lata na pewno można z mops-u pobierać ten zasiłek wychowawczy ale czy urlop też tyle trwa?

Gość konwalija
Jesteś pewna że 3 lata na zdrowe dziecko? bo ja właśnie bym chciała wykorzystać 2 lata tego płatnego z mops i potem puki dziecko nie pójdzie do przedszkola dorabiać sobie u koleżanki na ''czarno'' ale potrzebuje być zatrudniona żeby dziecko się dostało do przedszkola, niestety u mojego obecnego pracodawcy nie mam co liczyć na powrót do pracy, a jak pójdę na bezrobocie to dziecko może nie mieć szansy się dostać do przedszkola bo nie wiem jak długo zajmie mi znalezienie nowej pracy.

Gość konwalija
Dzięki w takim razie będę dzwonić do swojego pracodawcy o przedłużenie urlopu jak mi się będzie kończył.