Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4umL

5 dni przed owulacją...

Polecane posty

Gość 4umL

Witam, ostatnio kochałam się ze swoim partnerem 5 dni przed owulacją, cykl miesiączkowy mam regularnie co 30dni, jednakże w tym miesiącu spóźnia mi się okres 8 dni. Stosunek trwał dość długo, ale nie doszło do wytrysku. Brzuch mnie ciągle pobolewa, ale nie wiem czy na wzgląd rychłego okresu czy ze stresu. Mogę także nadmienić, że nie robiłam jeszcze testu. Istnieje możliwość zapłodnienia w takim wypadku?

Poczekaj do dnia spodziewanej miesiaczki i zrob test. Masz pewnosc,ze storunek odbyl sie 5 dni przed owulacja ?

Gość ja11ja11
dziewczyny o co sadzicie o tym w piatek byłam na usg dopochwowym 18dc i oto opis: endometrium -9,3mm jajnik prawy 29/22mm, z pecherzykiem o srednicy 6mm jajnik lewy 34/29 mm z pecherzykiem dominujacym 17,4mm zatoka douglasa bez plynu co to oznacza, ze owulacja juz byla,czy gdyby jakies jajeczko juz peklo wczesniej bylo by to widac? mielismy seks z partnerem w 11 dc bez wwytrysku przerywany.czy jest szansa na ciaze.

Gość z tym, że ona prowadzi
do SleepingSun - daj spokók, laska jest nawiedzona, już ze 20 razy o to pytała, a i tak zapyta po raz 21

Gość 4umL
100% pewności nie mam, że to 5dni, oczywiście może się wahać +/- 1dzień. Miesiączkę powinnam dostać 15.03, jednakże nadal jej nie ma. Dzisiaj jest 9 dzień opóźnienia. Myślałam by test zrobić pod koniec miesiąca, gdyż wiadomo, że stres i nerwy związane z ciążą mogą opóźnić jej nadejście.

Gość wiedźminka86
Ja bym już dawno robiła test. Ba - w pierwszym cyklu starań zrobiłam go w dniu spodziewanej miesiączki, bo byłam pewna, ze zaszłam. Ale okres przyszedł jak w zegarku;).Pamiętaj o kwasie foliowym.

Gość 4umL
kwasie foliowym? sory ale jestem trochę niedoświadczona. Chce wyzbyć się nerw i stresu z tym związanego, stąd moje postanowienie zrobienia testu pod koniec mc.. Mój ukochany liczy na potomka, ja trochę mniej. Jednakże jak zajdzie taka potrzeba, będzie najszczęśliwszym dzieciakiem pod słońcem :)

Gość wiedźminka86
Kwasie foliowym, jest niezbędny, by płód rozwijał się prawidłowo. Ja łykam Folik, zawiera zalecaną dawkę kwasu.