Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syla15

kasa chorych.

Polecane posty

Gość syla15

Hej. Mam takie pytanie do Was, ponieważ nie mam z kim o tym pogadać ani kogo zapytać. A mianowicie chodzi mi o to czy jeżeli Chcialabym zapisać się do ginekologa na kasę chorych czy potrzebuje jakaś książeczkę ubezpieczeniowa taką rodzinną? Nigdy nie chodziłam po lekarzach dlatego stąd moje pytanie. Bardzo Was proszę o Odpowiedz.

Teraz na nfz nie potrzeba juz legitymacji ubezpieczeniowej,gdyz osoby ubezpieczone sa wpisane do systemu e-wuś.Idac do lekarza musisz miec tylko dowod osobisty,poniewaz ubezpieczenie jest weryfikowane po numerze PESEL

Gość syla15
A jeżeli tego dowodu osobistego jeszcze nie mam?

Gość syla15
Z rodzicem? Umiem sobie poradzić. To dość pilna i ważna wizyta więc co mam teraz zrobić? Chcialabym isc jak najszybciej.

nie chodzi o to co umiesz, a co nie. do 16 roku życia nie masz najmniejszych szans dostać się do lekarza bez opiekuna prawnego, nawet prywatnie.

Gość syla15
No ogólnie to za pół roku skończę 18 lat.

Gość stefa256789
ogólnie to nie ma już od kilku dobrych lat kasy chorych, a jest nfz. dziala juz system e-wuś, wiec jak któreś z rodziców zgłosiło cie do ubezpieczenia nie potrzebujesz zadnej ksiazeczki,warto miec ze sobą jakiś dokument na którym jest Twój PESEL bo na podstawie tego sprawdza cie w systemie.

Gość syla15
Czyli bez dowodu przyjmie mnie, skoro mam 18 lat prawie?

Gość syla15
Tylko że muszę wybrać się ginekologa a prywatnie to raczej nie możliwe ze względów finansowych. Co mam teraz zrobić?

Gość syla15
Problem w tym, że ani mama ani ciocia :-(

Gość syla15
Potrzebuje pilnie skonsultować się z ginekologiem ponieważ od kilku miesięcy nie mam miesiaczki. Jest to dla mnie bardzo ważne.

Gość syla15
I niestety nie Pamietam kiedy miałam ostatnią miesiaczke.

Gość syla15
A gdybym wybrała się do lekarza rodzinnego?

no jak nigdy nie byłaś dowodu nie masz, książeczki lub druk z Zusu nie masz to tylko rodzic ci pomoże czemu nie powiesz matce

Gość syla15
Bo nie mam matki przy sobie.

Gość syla15
To będę próbować się dostać do ginekologa, bo już dłużej nie daje rady psychicznie. Nigdy nie miałam problemu z miesiaczka a tu nagle jej brak kilka miesięcy.

Gość syla15
Zrobilam dziś test ciążowy w razie czego i wyszedł ujemny..

Gość syla15
Hej, to znow ja;-). Aczkolwiek wczoraj zaczęły się u mnie lekkie i bardzo jasne krwawienia. Oczywiście bolący brzuch i piersi. Czy to może oznaczać że cykle miesiączkowe powracają?

Gość syla15
Wypowie się ktoś? Błagam

Nawet, jeśli dostaniesz tę spóźnioną @, to jednak radziłabym Ci, abyś poszła do gina na kontrolę... Różne zaburzenia i choroby mogą za tym opóźnieniem stać, więc lepiej się przebadać i mieć pewność. Zadzwoń do gabinetu i rejestruj się w ten sposób - Pani poprosi pewnie o imię, nazwisko i pesel - od razu sprawdzi, wpisując do komputera, czy wszystko OK z Twoim ubezpieczeniem. W ten sposób unikniesz stresu osobistego kontaktu, bo to pewnie też Cię trapi. No i w kilkanaście minut możesz obdzwonić co najmniej kilka gabinetów - a osobiście jednak zabiera to więcej czasu. Żyjemy w erze internetu - wszystkie potrzebne nr tel znajdziesz przez google :)