Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fortrans- co za paskudztwo

Miał ktoś z Was kolonoskopię?

Polecane posty

Jestem w trakcie picia fortransu. Przechodził ktoś przez to? :(

Wypiłam dopiero 4 szklanki a mam dosyć. Tego nie da się przełknąć. Mam odruch wymiotny jak tylko przykładam szklankę do ust :( Pierwszą wymieszałam z sokiem jabłkowy, drugą z cytruną, trzecią z kwaskiem cytrrynowym a czwartą ze wszystkimi rzeczami naraz i dalej czuć ten obrzydliwie słodki smak :(

Podbijam!

Gość fafarifka
Da się przezyć .Ja nie wypiłam wszystkich saszetek .Ale tydzień wcześniej przeszłam na płynną dietę.Dzień przed zabiegiem lewatywa i w dzień zabiegu rano też .Można kupić w aptece bez recepty.Samo badanie wykonywane jest w znieczuleniu miejscowym żelem w żyłę zakładają wenflon i w razie wu dostajesz głupiego jasia .Wchodzisz do gabinetu kładziesz się na stole na lewym boku prawa noga do góry i leżysz sobie i czekasz aż wsadzi ci doktorek rurkę w jelito .Całość można oglądać na monitorze komputera.Ja miałam robioną bez znieczulenia bo karmiłam dziecko .I dałam radę .

Gość wypiłem nawet więcej
niż trzeba było. piłem na jeden raz ile się dało. i popijałem dla zmiany smaku.

Ja będę miała prawdopodobie głupiego jasia dożylnie. Przeraża mnie ten fortrans. Od wczoraj jem mało, prawie wcale (jogurt, serek wiejski, sucharki). Dzisiaj 2 sucharki, dwie kawy bez mleka i fortrans. Piję fortrans od godziny i jeszcze nie działa :/

Gość miałem robioną na śpiocha
i nic nie czułem.

Zastrzyk w zylę? Czy chodzi o zyle w odbycie?

Miałaś bez znieczulenia? I jak było? W miarę przyjemnie?

podszyw, won łachudro :o idź szukaj pożywki gdzie indziej. To ważny temat dla mnie i proszę o powagę.

Gość fortrans- co za paskutzwo
zdziwiłbys sie :-D jestem lekarzem :-D

Gość Mateusz_25
jetes zbiczoba po co pytasz to intymna soprawa zaraz cie zglosze na.policje za takie znoczone pytania w niedziele palmowa. Autorka to chory zbok :O

Gość Mateusz_25
cieszę się że udało mi.sie wywolac uśmiech na Twojej slicznej buzi 🌼 jestes samotna? Szukasz chlopaka? ;-)

Gość dfgbhnjm,./
Jesteś pewien, że w nicku masz mieć prawictwo a nie prostactwo?

Gość samiec 200%
A jak wam kutasy w dupe pakują to znieczulenie nie potrzebne? :classic_cool:

Gość dfgbhnjm,./
Nie zapomnij zapytać o to swojej naukochańszej osoby jak zachoruje na raka jelita i będzie mieć kolonoskopię. Oczywiście bez znieczulenia, bo to takie przyjemne :)

Gość to sie odbywa tak
przed zabiegiem lekarz pyta czy ze znieczuleniem(odplatnie) czy bez jesli bez to prosi by przy zabiegu towarzyszyla pielegniarka i bedzie ci ona nucic piosenke i ocierac pota z czola :classic_cool:

Gość Zuuu01
Mój mąż miał kolonoskopie i gastroskopie w tym samym dniu i mówił, ze gastroskopia gorsza. Kolonoskopia jest krepujaca wiadomo, ale nic nie boli i nie miał znieczulenia. Trwa to bardzo krótko.

Gość to sie odbywa tak
nawet gupiego jasia ? tak na zywca ? e chyba odrobine przeklamujesz

Gość Zuuu01
Nic nie miał. Kazali ubrać tylko jednorazowe galotki z tylu z dziura. Podobno jak jest na żywo to jest lepiej bo robią to delikatnie,ma jak ktoś śpi to nie uważają i pózniej po zabiegu tam boli. Mój mąż mówił, ze tylko przez chwile czuł takie dziwne uczucie jak juz byli daleko w środku. No i zabiegu trochę sie czuł jakby nagazowany mówiąc dosłownie musiał sie wypierdziec.

Gość Zuuu01
Po zabiegu* wcale nie przeklamuje wustarczu trenowac fisting dwa tygodnie przed zabiegiem

Gość agjkiemg
Kolonoskopia może trwać albo bardzo krótko- jeśli jelito jest w miarę "proste", nie ma zrostów pooperacyjnych ani nie trzeba pobierać wycinków (rekord, o którym słyszałam, to 7 min), ale może trwać sporo dłużej, zwłaszcza, jeśli do pobrania jest dużo np. polipów. Badanie nie jest jakoś szczególnie bolesne, raczej ma się nieprzyjemne uczucie wynikające z rozpychania jelita powietrzem. I tu sposobem jest oddawanie gazów podczas badania. Co do przygotowania do kolonoskopii, to ja polecam Fleet Phospho Soda- są to dwie buteleczki, które trzeba pić o określonych godzinach. Mój narzeczony przygotowywał się Fortransem i tym drugim preparatem i stwierdził, że Fleet Phospho Soda o wiele lepszy.

Gość gość
Gdzi ebyliscie na kolonoskopii? Szukam w miare komfortowej kliniki, dojade gdzie bedzie trzeba.