Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaonono

Mamusie w uk

Polecane posty

Witam. Chciałabym zapytać mamusie mieszkające w UK jak to jest tam z ośrodkami zdrowia? Wyjeżdżam z synkiem i mamy przed sobą jeszcze parę szczepień. Proszę pomóżcie :)

Gość kjsakjskajs
ale co chcesz dokładnie wiedzieć, wyjeżdzasz z Polski? czy z UK? jeżeli z Polski to niczym się nie martw on tutaj mają podobny program szczepień troszeczkę jedynie się różni, wez z Polski książeczke zdrowia ze szczepieniami, i potem pielęgniarka tutaj wszystkiego dopilnuje, nic się nie martw tutaj jak zgłaszasz pibyt dziecka to ci przysyłają list do domu kiedy masz się zgłosić na kolejne szczepienie

Gość kjsakjskajs
potrzebna będzie polska ks zdrowia ze szczepieniami i to wszystko

Tak wyjeżdżam z polski :) aha czyli tylko książeczka wystarczy, a jak oceniacie ogólnie służbę zdrowia tam.. Ogólnie chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej o życiu tam z małym dzieckiem, mój mały ma 9 miesięcy i troszkę mam stresa :)

Gość jjjjKJaksj
przyjedziesz to zobaczysz, ale jeżeli chodzi o opiekę nadz dziećmi to jest dobrze, ja przyjechałam z córką jak miała 3 latka, nie narzekam zawsze mogłam liczyć na pomoc, teraz chodzi do przedszkola i jestem bardzo zadowola wez książeczke zdrowia i akt urodzenia to się przyda i nie martw się jest dobrze

Dzięki:) no mam nadzieję że będzie dobrze, mój mały trochę chorusek, często łapie przeziębienia... Uwielbia spacery ale u nas ziąb tesknimy za wiosną :|

Gość kskkskks
w Uk nie ma takich srogich zim jak w Polsce, jeżeli chodzi o opieke nad dzieckiem nie musisz się przejmować tutaj na bieżąco idziesz do lekarz, a jeżeli chodzi o szczepienia to kontynuuja to co zaczełaś w Polsce, też się tym nie martw w Polsce mama sama musi pilnować a tutaj przysyłają ci info że masz z dzieckiem porzyjść na szczepienie, dla mnie rewelacją jest to że nie musze jak w Polsce płacić za przedszkole i nie ma kosztów zwiążanych z edukacją wszystki zapewniają na miejscu tak samo w szkole ach i jeszcze byłam miło zaskoczona jak okazało się że recepty na małą miała darmowe, chyba do 5 lat dzieci mają za darmo lekarstwa,