Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedy do lekarza

Kiedy iść na pierwszą wizytę do ginekologa gdy dowiedziałam się o ciąży?

Polecane posty

Gość kiedy do lekarza

Dowiedziałam się bardzo wcześnie i nie wiem w którym tygodniu najlepiej się wybrać?

Gość ja poszłam
w 7/8 tygodniu i bylo widac juz zarodek z serduszkiem.Wczesniej nie ma po co!

Gość ja dzis
Ja uważam, że od razu. Na co tu czekać?

Gość kiedy do lekarza
W przychodni mi powiedzieli że w 5 tygodniu najlepiej iść, ale też mi się to wydaje za szybko. Nie wiem czy iść w tym 5 czy jeszcze zaczekać.

Gość ja bylam 2 6 tc
i biło 'serduszko'

Gość ja bylam 2 6 tc
w 6 tc miało być

Gość w 5 to za szybko.
ja byłam pierwszy raz 7tyg 2dni.. najlepiej tak między 7 a 10 tygodniem.

Gość ja dzis
Myslę, ze 6 tydzień to dobra pora. Ja byłam wcześniej bo tak chciałam, ale jeśli nie masz zadnych obaw czy wątpliwości to nie jest to konieczne. ALe w 6 to już by pasowało wg mnie iść :-)

Gość kiedy do lekarza
USG mają bardzo dobre. Stosunkowo nowy sprzęt z 2011 roku. Zapisała mnie na 2 kwietnia to będzie u mnie dokładnie 5 tygodni. Według bety ciąża jest starsza o ponad tydzień niż to wynika z OM ale to niemożliwe jest i to mnie właśnie zastanawia. Beta w 25 dniu cyklu wyszła 695, przy cyklach 35 dniowych.

Gość wsedfghnjhbv
jak najszybciej i jak najszybciej brac zwolnienie l4

Musisz brac pod uwage,ze owulacja mogla sie przesunac i dlatego ciaza moze byc starsza.Idz tego 2 kwietnia do lekarza,jesli nie bedzie jeszcze nic widac na usg,to na pewno lekarz bedzie kazal przyjsc za 2 tygodnie

Gość Najlepiej w 7-8tc
ja w 6tygodniu miałam usg (w szpitalu) i nie było nic widać.

Gość Bądź sobą
ja byłam w 4,5 i w 9, najwięcej było widać w 9 ;) ale u mnie inne powody były, tak to bym pewnie koło 8 poszła :)

Gość Bądź sobą
a nie wyczytałam, że masz już wizytę ;) to pewnie że pójdź ;) u mnie w dn spodziewanej @ na usg nie było nic widać (akurat leżałam w szpitalu i miałam robione usg) po 3 dniach już lekarz na podstawie bety i tego że coś już widział stwierdził ciąże, następna wizyta w 5 tygodniu bo już byłam umówiona duuużo wcześniej ale na kontrole, nie wiedząc o ciąży, a potem już normalnie co 4 tygodnie i następna wizyta w 9 tygodniu była :)

Gość kiedy do lekarza
Tylko gdyby się miała owulacja aż tyle przesunąć to by wypadła dokładnie w dniu w którym dostałam okres, a to przecież niemożliwe jest?! Zresztą ja wiem kiedy się kochaliśmy i od tej daty wychodzi że 12 dni od stosunku beta mi pokazała 695, a powinna 130 maksymalnie.

Gość ja dzis
chwila.... to zależy czy chcesz potwierdzić ciażę, sprawdzić stan zdrowia czy poogladac dziecko. Oglądać to po 6 tc zbadać nawet w 4.

Gość Majówka_2013
Ja poszłam na pierwszą wizytę dzień po zrobieniu testu. Powiedziałam, że test wyszedł pozytywny i chciałabym to potwierdzić. Gin dał mi skierowanie na betę, zrobił USG (nie prosiłam o nie) ale od razu zastrzegł, że skoro to dopiero 30 dzień cyklu to nie będzie nawet pęcherzyka. Jeśli beta będzie wskazywać ciążę to za tydzień mam się do niego stawić Wyniki bety miałam następnego dnia i wskazywały na 4. tydzień ciąży. Poszłam za tydzień, był pęcherzyk, gin kazał przyjść za dwa tygodnie żeby zobaczyć czy serduszko już bije i biło, położna założyła kartę ciąży i dalej już co miesiąc kontrolne wizyty.

Gość Bądź sobą
na to pytanie może odpowiedzieć lekarz, a nie jest możliwe abyś miała jeden "okres" ?? nie pamiętam norm, dlatego pytam, czy jest możliwe takie coś?

Gość kiedy do lekarza
Nie jest, miałam normlany okres bolesny i ze skrzepami, a w zeszłym miesiacu się zabezpieczaliśmy bardzo bo zależało nam żeby nie zajść w ciaze gdyż 3 miesiace temu brałam silne leki i chciałam odczekać. Beta przyrasta odpowiednio. Testy mi wyszły już 7 dni po stosunku taki sikane, 10 dni po stosunku beta 300 a teraz 12 dni po beta 700.

Gość kiedy do lekarza
tu sa normy bety tydzień ciąży mlU/ml 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000 Jak robiłam w 27 dniu cyklu czyli 3 tygodnie i 5 dni (4 tydzień) i wyszło mi prawie 700, a powinno 130.

Gość ja byłam w 4 t.c.
i było widac pęcherzyk. Nie wiem po co pisanie, że rpzed 7 t.c. nie ma po co iśc...durne myslenie. Nie każdy ma prace siedzaca, niektórzy pracuja w szkodliwych warunkach, dzwigaja itp i nalezy od razu iśc na zwolnienie a nie czekać do 7-8 tyg.

Gość ja byłam w 4 t.c.
było widac pecherzyk. Noie wiem po co durne pisanie, że rpzed 7 t.c. nie ma po co iśc. Nie kazdy ma prace siedzacą albo tzw lekka. Niektórzy musza dzwigac albo rpcowac w szkodliwych warunkach i trzeba jak najszybciej iść na zwolnienie

Gość kiedy do lekarza
Raczej nie od leków bo to były antybiotyki one nie fałszują wyników testów, a tym bardziej bety.

ok, nie wiedzialam jakie leki bralas. Ale gratuluje ciazy. Zobaczysz wszystko sie wyjasni na wizycie, bedzie wszystko dobrze:) My sie dopiero staramy o dzidziusia wiec gratuluje:)

Gość mama - kiedys studentka
moze ciaza wielokrotna?

Gość ja juz nie pamietam wyniku
ale tez mialam wynik wyzszy niz normy na tydzien ciazy w ktorym bylam, ciaza nie byla mnoga ;) poszlam na wizyte na poczatku 7tyg, z powodu plamien, bo planowalam tydzien pozniej