Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lindt82

Szkarlatyna??

Polecane posty

Synek w srode I w czwartek wieczorem mial 37,5. Myslalam,ze to moze od zebow bo wychodza mu dolne czworki.w czwartek pojawila sie wysypka na brzuszku I buzi-taka drobna.byla bardziej widoczna po kapieli.w piatek bylam u lekarza,ktory stwierdzil,ze to jakas alergia,moze na pylki I zalecil fenistil w kroplach.gardlo bylo ok,wezly chlonne tez tylko jakis nalot na jezyku maly mial,ale lekarz jakos nie przejal sie tym bardzo.potem zaczelam czytac o chorobach dzieciecych I ta wysypka I nalot pasowaly mi do szkarlatyny.zastanawiam sie czy mogl ja przejsc tak lagodnie?wczoraj wysypki juz nie bylo tylko synek strasznie marudny.nie konsultowac tego z innym lekarzem skoro juz chyba jest ok?

Gość kdhshshs
3 dniówka

Tez myślałam o 3dniowce,ale jej towarzyszy wysoka goraczka a syn miał tylko stan podgoraczkowy i tylko wieczorem przez 2dni

Gość szkarlatynka
to napewno nie szkarlatyna. Przy tej chorobie występują objawy jak przy anginie, dlatego tez czesto jest mylona z angina ropną.

Gość KarolinkaMela
nie możesz powiedzieć, że na pewno :) Ale skoro przeszło to pewnie już nie masz z tym problemów. Jednak na przyszłość pamiętajcie, że lepiej pójść z takimi sprawami do lekarza. Nie zaszkodzi też poduczyć się na ten temat :-) http://leczymysie.pl/szkarlatyna-objawy-leczenie/

Gość ipekakuana
nie, nuda