Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa tak ciekawego swiata

L4 - jak to zrobić?

Polecane posty

Witam Mam może błahe pytanie co dla niektórych ale dlamnie niezwykle ważne. Chodzi mi o to, że od dnia 01.03.2013 jestem na zwolnieniu L4 - ginekolog mi je wypisał na cały marzec, a więc 31dni. I teraz tak: 28.03.2013 (czwartek) mam wizytę. Z tego co teraz czytam jedynie wprzód L4 można wystawić tylko o 1 dzień gdy są to dni robocze, a w przypadku gdy dzień następny to weekend to od pierwszego dnia roboczego. Jeżeli na wizytę wybiorę się tydz później czyli 04.04.2013 (czwatrek) to gin moze mi jes wystawić 3 dni wstecz ( A co z 01.04.2013???) Bo chodzi mi o to aby była zachowana ciągłość - z tym, że 01.04.13 jest dniem wolnym od pracy tak więc będzie ono wtedy od 02.04.2013? Jest to dla mnie ważne bo L4 bedę miała raczej do dnia porodu i nie chce mieć żądnych nieprzyjemności w ZUSie.

Gość miminkakakosajsoddas
powinnien ci wypisac do przodu. albo 2 kaze ci przyjsc po zwolniniue z dniem 1.04.

Czyli powinna być zachowana ciągłość i mimo, że dzień wolny od pracy to od 01.04.2013? A w tym sęk, że on tylkow czwartki przyjmuje. Chyba, że poszłabym do innego gin. co przyjmuje (musiałabym sie dowiedzieć) we wtorki i wtedy on mi wypisze. Czy może lepiej nie kombinować i zwolnienia lepiej mieć od swojego prowadzącego?

NA ZWOLNIEU masz ciaglosc. nawet niedziele czy swieta.

musisz isc do lekarza prowadzacego ciaze. idz normlanie na wizyte w czwartek i dowiesz sie.

Gość Lekarz moze
Wypisac l-4 3 dni wstecz i 1 do przodu.

Stosownie do 3 ust. 1 r.sz.z. zaświadczenie lekarskie wystawia się na okres od dnia, w którym przeprowadzono badanie, lub od dnia bezpośrednio następującego po dniu badania. Z ust. 1a 3 r.sz.z. wynika jednak, że zaświadczenie lekarskie może być wystawione na okres niezdolności do pracy przypadający po dniu przeprowadzenia badania, nie później jednak niż 4 dnia po dniu badania, tylko wówczas, gdy bezpośrednio po dniu badania przypadają dni wolne od pracy albo badanie jest przeprowadzane w okresie wcześniej orzeczonej niezdolności do pracy. TO CHYBA DODTYCZYŁOBY MNIE PONIEWAŻ W DNIU W KTÓRYM BĘDĘ U LEKARZA JESTEM NA ZWOLNIENIU

Gość Bądź sobą
upewnij się, czy napewno masz tak wystawione, ja miałam od wizyty do wizyty a też myślałam, że pierwsze mam na cały miesiąc :) zajrzyj jeszcze

calutki calutki... od 1-31.03.2013r. no kurcze mogłam pomyśleć. No ale może coś się wyjaśni.