Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak myslicie czy tyle jest ok?

ILE MOGE DOSTAC ALIMENTOW?

Polecane posty

w środe mam sprawę rozw. bez orzekania o winie, maz zrabaia ok.8tyś na rękę, ile mogą mi zasądzić alimentów, wiem ze sad najpierw pyta o propozycje matki wiec ja chce 1500,co o Tym, myślicie, dziecko ma 14 lat, ja pracuje, mam niecałe 4tys.mam szanse na tyle?

Gość yhru8i7o89
chyba zartujesz???1500 zł to czasem pensja dla rodziny a ty chcesz tyle alimentów?Na co 14 letniemu dziecku tyle kasy miesięcznie?Tyle ci potrzeba na jego/jej utrzymanie?Chyba ze chcesz dla siebie na ciuszki i kosmetyki :-0

Gość 1500 spoko, bardzo realne
ja mam 1500 dziecko

bardzo smieszne, z mojej nie malej wyplaty starcza mi na moje potrzeby i jeszcze zostaje

Gość to zalezy jak maz sie na
ta kwotę zapatruje, ja podałam w sadzie kwotę x, maz się zgodził i mam tyle

Gość arek.
Wskaż Wysokiemu Sądowi, że uzasadnionym jest aby mąż w całości ponosil koszty utrzymania małoletniego, albowiem Ty sama będziesz realizowała obowiązek alimentacyjny przez osobiste starania nad dobrem dziecka, które de facto są niezmierzalne, ale w stopniu znacznym przewyższają wartość nakładów materialnych. Wskaż że dziecku należy się stopa życiowa taka jak dotychczas, któej Ty sama, ze swoich zarobków zapewnić nie potrafisz, i dlatego uważasz że małżonek winien realizować swój obowiązek alimentacyjny przez rentę w kwocie 3500 zł płatnych co miesiąc do 10 dnia każdego miesiąca na racunek bankowy "tutaj wpisz # rachunku bankowego". Powodzenia.

arek, dobre jest to, co napisałeś, cos takiego powiem, na pewno nie zaszkodzi:P ponadto syn korzysta z wielu zajec dodtakowych typu angielski, niemiecki, karate i boks, karnet na basen, to koszt ok 700zł

Gość njhg
jkg

skoro tyle chcesz a te zajęcia dodatkowe to 700 zł, to zostaje jeszcze 800 zł - przecież nie wydasz tego wszystkiego na jedzenie i ubrania dla dziecka itp. Wydatki powinny być dzielone na pół czyli część Ty pokrywasz i część z alimentów ojca a resztę załóż dziecku konto i odkładaj te pieniądze a nie wydawaj - jak skończy 18 lat będzie mieć np. na prawo jazdy, pierwsze auto czy jak skończy szkołę będzie można opłacić czesne na studia.

Gość rghghhhd
Jak zechcesz 1500 to może 1000 dostaniesz-chyba ze szanowny malż sie zgodzi na te 1500 ale jesli bedzie sie burzyl to kolo 1000ca. Moja mama chciała 1000 na mnie 1000 na brata i dostała 800 na mnie i 800 na brata, przy czym zarobki ojca to jakies 4500-5000 na reke(w tym mial 2 kredyty)

z sądownictwa PL raczej nie ma szans aby powyzej tys. zł tobie przydzielili, zwlaszcza z twoimi dochodami Pamietam ze ojciec pokrya tylko połowiczną czesc utrzymania dziecka, ty druga polowe pokrywasz A nie chcialabys ugodowo z mezem zalatwic sprawy? wapie w to czy przez sąd wiecej niz 500 zl dostaniesz Moze kwestia dogadania bardziej w twoim przypadku bylaby lepsza