Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warszafffka byc moze

Jak zaczac zycie i prace w Warszawie bez znajomosci?

Polecane posty

Powiedzcie mi realnie (moze glownie osoby urodzone w Warszawie badz mieszkancy Warszawy) czy kobieta bez studiow, za to z doswiadczeniem pracy w biurze w Anglii oraz swietnym angielskim ma szanse zdobyc prace w Warszawie? Nie znam tam nikogo. Jechalabym w ciemno. Powiedzcie jak wam sie udalo tam zycie? Jak zaczynaliscie z wynajmem pokoju/mieszkania oraz szukaniem pracy? Ile pieniedzy potrzeba mi na poczatek?

Gość eerfr
Przyłączę się do pytania, bo tez chciałabym się przeprowadzić do stolicy. Mieszkam w dużym mieście, ale bardzo marzy mi się przeprowadzka i rozpoczęcie wszystkiego od zera...

Gość koleś 123
przyjeżdżacie z tej wsi i zaniżacie Warszawiakom zarobki.Jak byłem na rozmowie o pracę i powiedziałem,że chcę 2500 zł do ręki to gość mi odpowiedział że każdy wieśniak przyjdzie do niego za 1500 z pocałowaniem ręki bo u siebie wcale pracy nie mają. żeby nie było,że nie jestem gościnny to mam dla was propozycję pracy:zostańcie prostytutkami można zarobić 1000 zeta dziennie a to nie jest moja branża więc chleba mi nie zabierzecie

Ja z kolei ze wsi. U nas nie ma pracy w ogole. Niedawno wrocilam z Anglii, bo tesknilam juz za krajem. Pracowalam tam 5 lat, ale Anglia juz sie przejadla. U nas na wsi pracy nie ma. Kazdy trzyma sie mocno swojego stolika, a dla mlodszych juz w ogole. A jak sie znajdzie jakas praca, to po znajomosci :o

koles 123 widac, ze sam zanizasz zarobki Warszawiakom, bo jak dla mnie 2500 zl to minimum, za ktore bym racowala. 1500 zl to u nas na wsi kasjerka zarobi ;) Poza tym nie ty bedziesz decydowac kto moze a kto nie moze przyjezdzac do Wawy. To wolny kraj, a ty mozesz jedynie sie frustrowac na forum.

Gość koleś 123
ty może i chcesz 2500 ale są tacy co i za 1500 by pracowali.może i kasjerka na wsi tyle dostaje ale to tylko jeden etat lub dwa a gdzie ma pracować reszta wieśniaków ?

Koles, ale o co ci chodzi? Dlaczego mnie i reszte ludzi nazywasz "wiesniakami"? To swiadczy o tobie i niestety, nie najlepiej. Jesli mialbys doswiadczenie, ambicje, bylbys w czyms dobry, to znalazlbys prace na poziomie. Ale nieeeee... lepiej winic jakas osobe ze wsi za to, ze "zabiera prace" tylko dlatego, ze samemu jest sie nieudacznikiem. Gratuluje, naprawde :o

racja jak nie wyjezdzac do wielkich miast to za co niby zyc gdzie pracowac?

Gość koleś 123
Mieszkaniec Warszawy to Warszawiak a mieszkaniec wsi to wieśniak.chyba nikogo takim czymś nie obrażam.ja tu tylko stwierdzam fakty i tyle.

Gość eerfr
Ja akurat mieszkam w dużym mieście i prowadzę tu własną działalność, ale mam ochotę na zmiany i chciałabym się przeprowadzić do W-wy i nikt nie będzie mi mówił czy mi wolno czy nie :P . Temat dotyczy czegoś innego : jak zacząć - jeśli w stolicy nie ma się znajomości, ani rodziny !

Gość vcbvbnb
podaj gg jak mozesz

Wypraszam sobie koles. Naucz sie kultury, oglady, to i moze prace jakas przyzwoita znajdziesz. I ty nazywasz kogos wiesniakiem... Dziecko, poki co to ty sie pokazujesz z jak najgorszej strony. Dorosnij, zmadrzyj. Poki co, szukaj pracy w tym dziale, ktory zaproponowales wczesniej. Bo widze, ze sie znasz na tym i nawet wiesz jakie sa wynagrodzenia :) A teraz chcialabym prosic osoby, ktore faktycznie maja cos do powiedzenia w tym temcie. Offtopy i zakompleksiencow bede olewac.

@warszafffka byc moze Powiedzcie mi realnie (moze glownie osoby urodzone w Warszawie badz mieszkancy Warszawy) czy kobieta bez studiow, za to z doswiadczeniem pracy w biurze w Anglii oraz swietnym angielskim ma szanse zdobyc prace w Warszawie? Nie znam tam nikogo. Jechalabym w ciemno. Powiedzcie jak wam sie udalo tam zycie? Jak zaczynaliscie z wynajmem pokoju/mieszkania oraz szukaniem pracy? Ile pieniedzy potrzeba mi na poczatek? xxxx xxxx To pytasz o to ludzi urodzonych w Warszawie? Nie kumam sory... Jak zaczynaliście z wynajmem pokoju hahahaha chyba jak ktoś mieszkał tu od urodzenia to nie musiał tego robić O matko

Gość koleś 123
a ja się mogę obrazić za słowo "warszafffka" jednak się nie obrażam i nie strzelam fochów ale jeśli kogoś naprawdę uraziłem to przepraszam !

"To pytasz o to ludzi urodzonych w Warszawie? Nie kumam sory." x Widze, ze nie kumasz. Pytam ludzi urodzonych w Warszawie o to jak znalezc prace, jakie sa warunki oraz jak wyglada zycie w stolicy. O wynajem pokoju i o to jak zaczynali zycie w Warszawie pytam osoby, ktore z jakiegos rejonu Polski przyjechaly do Wawy. Zrozumialas juz? ;)

Gość bądź mobilna
Jak zacząć - tak samo jak w każdym innym mieście tj. wynajmujesz pokój/mieszkanie (co jest w granicach Twoich możliwości) i szukasz pracy w swojej branży lub innych. W Warszawie jest więcej potencjalnych miejsc pracy i o tyle łatwiej ją znaleźć niż gdzie indziej, ale też konkurencja dużo większa niż w pipidówie. Koszty utrzymania wysokie, ale i zarobkie lekko wyższe. Podobno (może ktoś kto ma porównanie się wypowie) stosunek zarobków do kosztów życia w Wawie jest porównywalny jak w małych miastach powiatowych - z tym że o pracę łatwiej.

warszafffka byc moze "To pytasz o to ludzi urodzonych w Warszawie? Nie kumam sory." x Widze, ze nie kumasz. Pytam ludzi urodzonych w Warszawie o to jak znalezc prace, jakie sa warunki oraz jak wyglada zycie w stolicy. O wynajem pokoju i o to jak zaczynali zycie w Warszawie pytam osoby, ktore z jakiegos rejonu Polski przyjechaly do Wawy. Zrozumialas juz? xx xx xx to musisz sie nauczyć pisać zrozumiale, bo to co napisałaś nie jest zrozumiałe. Nie rozumiem dlaczego o pracę pytasz osoby które urodziły się w Wawie bo przecież ludzie którzy przyjechali tu na studia czy do pracy też znaleźli takową... Raczej nie znajdziesz tu pracy, bo nie poradzisz sobie sama

Gość smiech na sali puste krzesla
SMiac mi sie chce jak ktos mowi, ze zycie w Warszawie jest drozsze niz gdziekolwiek. Od miesiaca mieszkam w Warszawie i przeprowadzilam sie z Poznania. Ceny praktycznie wszystkiego sa nizsze niz tam a zarobki wyzsze. Ja akurat pracy nie szukalam bo mam wlasna dzialalnosc ale na pewno jest latwiej tutaj niz gdzies indziej

Gość eerfr
smiech na sali puste krzesla - wynajmujesz mieszkanie, pokój, masz własne mieszkanie w W-wie ? Przeniosłaś działalność do stolicy ? Jestem w podobnej sytuacji, też mam własną działalność, ale też własne mieszkanie w mieście w którym mieszkam i nie chciałabym go sprzedawać, ale w W-wie też muszę gdzieś zamieszkać, a na zakup kolejnego mieszkania mnie nie stać...

Gość asot
fresa wez idz nie wkurwiaj

Gość smiech na sali puste krzesla
tutaj zaczynam jakby kolejna galaz swojej dzialalnosci. wynajmuje tutaj mieszkanie, na ursynowie za naprawde fajna cene (zaznaczam, ze w Poznaniu mieszkania w gorszym standardzie i dzielnic sa drozsze niz tutaj). moze wynajmij swoje mieszkanie w miescie w ktorym mieszkasz?

eerfr x x x to wynajmij swoje i za tą kasę będziesz mogła tu wynająć. A że ceny są niższe to lekka przesada ok może być tak samo ale na pewno nie mniej no chyba że tu wybierasz jakieś specjalne sklepy lub niektóre produkty i te zależy w jakiej dzielnicy

Gość sex z maciusiem
sex

Maciuś to mój najlepszy kumpel i on mówi że w Poznaniu na śródmieściu mieszkania są o wiele tańsze niż w Wawie

Fresaaa, nie musisz ciagle powtarzac, ze nie rozumiesz, bo to akurat widzę. Naucz sie czytac ze zrozumieniem, wez gleboki oddech, przeczytaj moj post jeszcze raz i jesli masz cos ciekawego do powiedzenia w temacie to napisz. Otherwise wypad :) Reszcie dziekuje za porady. Jaka dzielnice w Wawie polecacie na poczatek? Niedrogo, bezpiecznie, blisko do sklepow itd...?

Gość nbmnnm
podaj mail lub gg,moze bede mogl pomoc

Gość mezczyzna anonim
mi się podobał Ursynów dobry dojazd:)

Gość gość
Ja za 1500 zl pracuje w szpitalu jako pielegniarka w Lublinie. W systemie 12 godzinnym na zmiany dzienne i nocne.

Gość gość
polecam Bielany i Mokotów, nie polecam Woli i Pragi, zaś Ochota to imigranci głównie azjatyccy i afrykańscy, więc uciekać! Na Mokotowie jest ich mniej, na Bielanach prawie wcale, na Woli i Pradze przestępczość, więc też nie.