Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spacerowiczka z maluchem

kiedy PIERWSZY SPACER

Polecane posty

Gość spacerowiczka z maluchem

dziecko urodzone zimą. przy jakiej temperaturze? Ilu dniowe/tygodniowe dziecko?

Gość MMM333
najpierw najlepiej troszkę powerandować...

Gość bv ksd
Tak, poczekaj na lato najlepiej, jak będzie 30 stopni na dworzu w cieniu.

Gość Op op op polo
Tutaj to sie dowiesz zeby czekać do minimum +10 stopni. A tak na poważnie, weranduj dziecko na początku. Zacznij od 15 min a pozniej coraz dłużej. I po kilku dniach na spacer oczywiście tez nie kilkugodzinny maraton.

Gość hahahahahaha.........
na lato............ jak nie bedzie padac deszcz/snieg i nie będzie tak wietrznie jak dzisiaj to spokojnie można wyjść z maluchem na 15 min, pozniej 30, 45, godzine..... bo trzymanie pod kloszem nic nie da, a mieszkanie owszem wietrzyc, ja dzisiaj byłam na dworze, ale mój ma już 5 miesiecy....

Gość olk
Moj urodzony zimą pierwszy spacer mial po 9 dniach bo 8 bylismy w szpital bylo ok -8,9 st bylismy 40minut z kwietniowym wyszlam po 3 dniach i zadnego nie werandowalam.

Gość hahahahahaha.........
ja nie werandowałam małego, tylko jak skończył 7 dni to z nim wyszłam na spacer - ale wtedy było 15 stopni na dworze.... a do dzisiaj jak nie wieje zimny wiatry z podwórka a mam otwarte okno to mały jest w tym samym pomieszczeniu i nic mu nie ma - a efekt taki że do dnia dzisiejszego nie miał żadnego kataru ani nic więcej....

Gość urodziłam tydzień temu
Wczoraj był pierwszy 20minutowy spacer. Dziś byliśmy na godzinę-koło południa było piękne słońce, zero wiatru,dziecko w wózku,zasłonięte budką,więc nic mu nie będzie. tak samo robiłam z córką-ma 6lat i jest zdrowa jak rybka :) wiadomo,że jak wieje i leje to nie pójdziesz,ale obecnie mimo mrozów koło południa jest całkiem przyzwoicie.

Gość Oglądkug
Ją rodziłam w listopadzie i położna powiedziała mi że pierwsze wyjście po 2 tyg zaczynać od 5 minut tak też robiłam, oczywiście nie wychodziłam na dwór przy dużym mrozie i dużym wietrze

Gość urodziłam tydzień temu
Kazała ci wychodzić na 5 minut? :D to chyba lepiej wystawić na balkon albo postawić przy otwartym oknie :O

Gość Oglądkug
Tak bo spacer się zaczyna od 5 minut zwłaszcza zimą.