Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aliii123

rozwód

Polecane posty

Gość aliii123

Witam, pisze na forum poniewaz chce uzyskac pomoc od osob ktore byly w podobnej sytuacji...po 7 miesiacach od slubu chcemy sie rozwiesc za porozumieniem stron.kompletnie nie wiem jak sie dotego zabrac.czy moge pozew wyslac czy musze skladac go osobiscie?kiedy za to place? chodzi tez o sama rozprawe czy sad moze nie dac nam rozwodu skoro minelo tak niewiele czas od slubu?jakie pytania moga pasc?czego mam sie wogole spodziewac?

Gość aliii123
nikt nie pomoze?

Pozew o rozwód musisz złożyć osobiście w Sądzie Rodzinnym, to wiem na pewno a opłatę wnosisz podczas składania wniosku. W pozostałych sprawach niewiele mogę pomóc. Moja sytuacja była zupełnie inna. Ja chciałam rozwód z orzeczeniem o winie. Będą pytać o przyczynę rozwodu i czy masz kogoś innego.

Gość poorozwodzie
Najlepiej zanieść pozew osobiście, w informacji, gdzie będziesz składać papier, poinformują cię, kiedy będziesz musiała zapłacić. Jak chcecie rozwodu za porozumieniem stron, to sąd nie będzie miał nic przeciwko... CHYBA, ŻE MACIE DZIECI! Pytania patają tradycyjne, jak to na sprawach rozwodowych: czy jesteś pewna, że chcesz rozwodu, czy nie ma juz szans między wami na pojednanie itp. bzdety. Nie masz się czego obawiać. Jak druga połowa nie będzie robić problemów, to po 15 minutach będziesz rozwiedziona. Zastanów się dobrze, czy chcesz tego rozwodu ;-)

Gość aliii123
Chce i jestem tego na 100% pewna....mam nadzieje ze nie bedzie robil problemow..nie mamy dzieci nie mamy nic wspolnego oprocz nazwiska

Nie sąd rodzinny ale sąd okręgowy wydział cywilny, wspólny dla Waszego ostatniego miejsca zamieszkania :) Opłata 600 zł. Najlepiej zapłacić od razu przy składaniu pozwu, to będzie szybciej :)