Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do dziewczyn w ciazy

dziewczyny w ciazy w jakiej pozycji spicie?

Polecane posty

bo ja od samego początku praktycznie tlyko na plecach chociaż jest mi bardzo cięzko tak zasnąc. Zawsze spałam na boku albo na brzuchu. Na początku ciaży nawet leżeć na boku nie mogłam bo od razu mnie brzuch bolał albo miałam ucisk na pęcherz i biegałam ciągle siku. Teraz jestem w 18 t.c. i już moge troche na boku leżeć ale po kilku min brzuch mnie boli. A przez to, że na plecach musze spac jestem ciągle nie wyspana bo po prostu nie lubię tej pozycji, jest dla mnie niewygodna itp...już sam nie wiem co robić...jestem po prostu zmęczona od braku odpowiedniej ilości snu.

No ja pierwsze 3 misiace spalam na brzuchu z zalecenia lekarza bo miałam mocne tylozgiecie macicy i jak tak spalam to mniej mnie bolal brzuszek :) a teraz to śpię raz na jednym boku raz na drugim i trochę na plecach nie potrafię zbyt Dlugo spać w jednej pozycji :D

Gość zonaKraka
Ja miałam kombinacje z wałkiem do spania, takim długim, i najwygodniej mi było na boku tak lekko brzuchem w stronę łóżka, Ja wałek polecam, chociaż wydaje mi się że te duże np. MOtherhood mogłyby być za grube, bo sama miałam węższy i było ok.

to ja nie wiem dlaczego na boku nie moge spac. Po prostu czuje sie wtedy tak jakby mi cos uciskało cąły brzuch. Nie wiem sama co robic, żeby w końcu sie wyspac.

Gość 19latka..
ja jakoś do 5 miesiąca spalam na brzuchu. później na zmianę na boku lub plecach.

Gość BliŹniaKowaMamCia
Jak byłam w ciąży bliźniaczej to spałam głównie na lewym boku z podkurczoną nogą i okładałam się poduszkami,tzn.jedna pod brzuszek,druga pod prawa nogą i było mi wygodnie. O spaniu na plecach mogłam zapomnieć na długi czas bo nawet podczas przewracania się na drugi bok miałam wrażenie,że zaraz mi oczy wyjdą na wierzch :) Poza tym dla ciężarnych i płodu najkorzystniejsza jest pozycja na lewym boku bo jest lepszy przepływ krwi. Pozdrawiam brzuchatki ;)