Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdmwk

boje sie operacji okulistycznej

Polecane posty

Gość kdmwk

:( niedlugo mam boje sie ze oslepne

Gość jaką masz na jaką wadę
mój tata miał i prejrzał na oczy po 60ce a mój szwagier przed 30ką na zeza i tez przejrzał, tylko najpierw po tej op.widzial podwójnie :o

Gość kdmwk
zacme mam 28 lat zacma po lekach

najlepiej by było pogadać z innym pacjentem po takiej operacji, wiesz.. lekarze to chętnie operują, bo się w ten sposób uczą, ale dla ciebie lepiej pogadać z kimś kto to przeszedł. Mój tata to raczej nie miał zaćmy po lekach tylko ze starości ..albo to jaskra była-już nie pamiętam :o u dr Szaflika się operował

Gość kdmwk
ja operuje sie w zwyklym szpitalu wojewodzkim mam 2 osoby ktore znam i ktore sie tam operowaly i wszystko poszlo ekstra(ale oni maja zacme starcza po 60 tce) raczej zlych opini o moim szpitalu nie slyszalam boje sie powiklan mimo wszystko zwlaszcza ze mam dodatkowo rzs

Gość kdmwk
mam 28 lat jesli oslepne, jesli cos sie nie uda(ryzyko zawsze istnieje) to chyba koniec mojego zycia bo co potem?

Gość fbfgg
jedna babka z mojej miejscowosci tez sie bala a tera normalnie widzi a jakie to leki spowodowaly zacme?

Gość kdmwk
d

a nie można się wstrzymać z operacją? Poza tym jest coś takiego jak pulsacyjne podawanie leków (chyba tak się nazywa-chodzi o dawki sterydów, żeby nie cały czas mocne, żeby zminimalizować ryzyko zaćmy). Może na jakichś forach poszukaj osoby, która tego rodzaju zaćmę ma i operowała albo chociaż tylko ma. Ja zaraz muszę isć. Wiem, że ci ciężko, ale dowiedz się jak najwiecej

Gość kdmwk
sterydy mam rzs od kilku lat i musze brac te leki wciaz je biore mimo zacmy bo jak odstawie to zaraz stawy mi puchna

Gość kdmwk
wstrzymuje sie bo zacme mam od 3 lat i puki dobrze widze nie chce jej operowac lekarz twierdzi ze nie ma co sie spieszyc ale wiem ze to dlugo nie potrwa bo widzenie jest coraz gorsze juz za pozno jak jest zacma w oku to nic sie nie poradzi poza operacja:( czytam fora i jak narazie same glosy na plus ze pacjenci super widza itp ale wiadomo

Gość fbfgg
a profesor szaflik dobry jest?

Gość kdmwk
najgorsze ze moja praca to praca biurowa co zrobie jak strace wzrok? jak przezyje?

Gość to zainteresuj sie jak zdobyc
zawód masażysty. Wielu dobrych masażystów jest niewidomych. Nie piszę, żeby cię zmartwić tylko pocieszyć, chociaż ja też nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji

Gość kdmwk
fizycznie z powodu rzs nie moge pracowac

Gość kdmwk
jak mam byc masażystką jesli mi palce od rzs wykreca?

Gość fbfgg
niewidomym chyba rente daja

Gość kdmwk
q

Gość kdmwk
wiesz ile jest tej renty? 600 zl ciekawe jak za to kupowac leki, jedzenie, mieszkanie oplacic itp

Gość fbfgg
no faktycznie ten gosc chyba sie nie zapoznal z tematem w australii robia proteze kladziona bezposrednio na mózgu wpisz na google monash vision group w 2014 maja sie rozpoczac testy na ludziach

Gość kdmwk
.

Gość fbfgg
mozesz spiewac zatrudnic sie w radiu ale mam nadzieje ze wszystko sie uda i nie bedzie powiklan a palce masz w dobrym stanie czy juz choroba sie rzucila?

Gość kdmwk
a

Gość kdmwk
tzn jeden palec jest opuchniety i sie nie zgina jak powinien ale z zycia wiem ze reszta skonczy podobnie za jakis czas:( tak jest z ta choroba oby wszystko sie udalo:( bo jak nie to moje zycie chyba sie skonczy

Gość fbfgg
a ktore leki spowodowaly u ciebie te zacme?

Gość po zaćmie nie ma sladu
Spokojnie... Też jestem po takich operacjach i wszystko jest OK. Najpierw zrobili jedno oko a za rok drugie. Zaćma polekowa (sterydy). Nic nie bili, efekt jest natychmiastowy. Duzo mniejszy stress niż u dentysty.

Gość kdmwk
/.

Gość kdmwk
a ile masz lat? gdzie robiles zabieg? w szpitalu wojewodzkim czy klinice? ile czekales? jak teraz widzisz? okulary?

Gość to zainteresuj sie jak zdobyc
oj, nie pomyślałam :( Ale zobaczy ktoś tu napisal, że też to miał:)

Gość niepotrzebnie sie boisz
takich zabiegów na świecie robi się miliony http://wyborcza.pl/1,76842,6751269,Leczenie_zacmy__czyli_cudowne_operacje.html A masz jakąs wadę wzroku? Np. krótkowzroczność? Jest to bardzo ważne, bo jest kilka rodzajów sztucznych soczewek. Jak nie masz teraz wady i wstawią ci jednoogniskowe to po operacji możesz potrzebowac grubych okularów do czytania albo pracy na kompie. Nie daj się namówic na soczewki pseudoakomodujące z pierścieniami dyfrakcyjnymi http://www.wco.com.pl/pl/korekcja-wzroku.html bo podobno źle sie w nich widzi w nocy (trudności z prowadzeniem auta) Staraj się aby Ci wszczepiono soczewki akomodujące . Niestety to będzie kosztować kilkanaście tys zł, ale chyba zdrowie nie ma ceny