Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdmwk

boje sie operacji okulistycznej

Polecane posty

Gość po zaćmie nie ma sladu
lat mam dużo... 50 i kawałek. operację robiłem w szpitalu MSW w Krakowie. na pierwsza czekałem rok i prawie tyle samo na drugą. widze znakomicie, okularów używam tylko do czytania (ale to sprawa doboru soczewek).

Gość kdmwk
no dobrze a mozesz mi cos napisac o tych soczewkach? doplacales cos?

Nie... Nic nie dopłacałem. Chodzi o dobór soczewek... W jednym oku mam soczewkę "zero" a w drugim soczewke z lekkim minusem i na to oko widze lepiej. Wynika to z badań przedoperacyjnych i własciwości oka.

Gość kdmwk
a to byla soczewka restor? czy standardowa jaka daja wszystkim? mam prosbe moze zobaczysz co jest napisane na wypisie? to wazne dla mnie chce byc poinformowana pomoz 28 latce:(

To były najzwyklejsze soczewki. Ale zaraz popatrze dla pewnosci na wypis.

Gość kdmwk
dzieki ja myslalam o restorze ale drogie to cholerstwo

Gość kdmwk
u

Dodam... Ponieważ soczewki wkłada się na całe życie to jeśli jest szansa na lepsze to chyba warto zainwestować.

Gość do ShatynaI
No to opisz nam ja widzisz w tych soczewkach. Z bliska i z daleka. A jak w nocy? Mozesz prowadzić samochód?

Widzę zupełnie normalnie. W nocy, w dzień, często jeżdżę samochodem... Czytanie z bliska wymaga okularów. Ale tak było i przed operacją.

Gość do ShatynaI
Czy lekarze proponowali Ci jakies inne soczewki do wyboru czy narzucili akurat tę http://www.bausch.com.pl/pl-pl/ecp/nasze-produkty/chirurgia-za%C4%87my/wewn%C4%85trzga%C5%82kowe-soczewki-kontaktowe/akreos-ao/ Na tej stronie jest tez inny typ http://www.bausch.com.pl/pl-pl/ecp/nasze-produkty/chirurgia-za%C4%87my/wewn%C4%85trzga%C5%82kowe-soczewki-kontaktowe/crystalens-ao/ Ile dioptri masz teraz w okularach do czytania? :)

Nie. Nie proponowano mi innych soczewek, jedynie co to lekarka zaproponowała, że soczewka będzie z lekkim minusem. O ile dobrze pamiętam mam 0,5 minus...

A to co podałem wcześniej to jedyne co na temat soczewek wiem. Nie okazywano mi jak to wyglada...

Gość no i co daleej w temacie...
Jest jeszcze jeden typ soczewki http://lentismplus.pl/lentis-mplus/ Lentis MPlus wygladają trochę jak okulary dla ludzi po czterdziestce, tzn. u góry minus a na dole plus (tzw. okulary progresywne). Na niemieckiej stronie http://www.oculentis.com/lentis-mplus.html# jest bardzo dużo informacji na jej temat. Wynika z nich, że powinna zapewnić najwyższa jakość widzenia spośród wszystkich typów soczewek wewnątrzgałkowych "dodali i do blizy". Czy ktoś miał juz może je wszczepione?

Gość gość
dla mnie ideale się okazały okulary z soczewkami progresywnymi JZO. Niestety po czterdziestce wzrok ulegał pogorszeniu, zaczęło się od wytężania oczu przy okazji czytania, no ale nie można się przecież tak męczyć. Dla mnie okulary to było najlepsze rozwiązanie.

Gość gość
takie soczewki są świetnym rozwiązaniem, przejrzałam stronę i znalazłam tą promocję http://tosieoplaca.zobacztozjzo.com.pl/ bardzo mi się podoba i nie tylko dlatego, że można kupić taniej okulary, ale przede wszystkim dlatego, że zachęca do tego, żeby rozmawiać z innymi o prezbiopii.

Gość gość
nie boj sie, moja znajoma miala taki zabieg tutaj: www.uzdrowisko-swieradow.pl i wszystko wyszlo pomyslnie, bez nerwow:)

Gość Opinka

nie ma co sie bać. ja pamiętam że tez byłam pełna obaw ale jednak w Optegrze doskonale się mna zajęli. bardzo jestem zadowolona z tego że akurat tam miałam leczony wzrok!

Udało mi się przed epidemią tez wlasnie w optegrze zrobić zabieg, w marcu zrobić laserową korekcję i to była dobra decyzja. Dzisiaj już widzę doskonale i mam ten zabieg  głowy!