Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młodziutka mamusia 88

USG 3D/3D na Śląsku

Polecane posty

Witam, jestem w 17 tygodniu ciąży i chciałabym się wybrać po raz pierwszy na USG 3D/4D tzw. prenatalne. Czy któraś mama z tego regionu mogłaby mi polecić, gdzie mogłabym wykonać to badanie? Będę też bardzo wdzięczna za podanie ceny, bo wiem, że to badanie do najtańszych nie należy. A może któraś mama była po prostu prywatnie u lekarza na takim badaniu? w klinikach itp są podobno długie kolejki a w takich gabinetach może jest szybciej. Chciałabym zrobić to badanie dla pewności, że wszystko jest w porządku a przy okazji zobaczyć dzidziusia z mężem :)

Gość To badanie
wykonuje się tylko prywatnie chyba, że masz wskazania i dostaniesz od lekarza skierowanie. Ja płaciłam za prenatalne z 3/4D 250 zł. Jakie rejony na Śląsku Cię interesują?

Może źle się wyraziłam. Interesują mnie miasta w województwie śląskim tj. najlepiej Katowice, Chorzów, Bytom, Zabrze, Ruda Śląska, Świętochłowiece, ewentualnie Gliwice.

Gość To badanie
Ja robiłam w Gliwicach w Aramedice.

A jaki jest koszt w Gliwicach i termin oczekiwania na wizytę?

Gość majajmtam
Ja robiłam u dr. Adriana Łukasika. Koszt-180zł. Przyjmuje katowicach,rudzie-i jeszcze gdzies,ale niewiem dokładnie.

Dr Łukasik przyjmuje w Sante w Sosnowcu jak udało mi się znaleźć. Fajnie, że na stronce jest podany cennik badań prenatalnych :)

dr Łukasik przyjmuje też w Novomedice w Mysłowicach. Koszt USG prenatalnego 250 zł. Też mają cennik tylko nie jest napisane czy zawiera ta cena zdjęcie lub filmik.

up up

O Genomie też słyszałam, że bardzo dobra klinika ale nie mogę nigdzie znaleźć jakie tam mają ceny.

Gość ja polecam
wizytę u dr. Pabiana ale koniecznie w gabinecie w Zabrzu (on też w Chorzowie przyjmuje) http://www.ginekologzabrze.com.pl/ Polecam przede wszystkim dlatego, że to dobry ginekolog (chociaż nie wiem tego tak do końca, bo moja ciąża była bezproblemowa), ale usg 4D miałam w cenie wizyty, tj. 100zł. Do tego nagrana pamiątkowa płyta z tym badaniem. Nie wspomnę o jakości obrazu, naprawdę super, bo facet ma nowy, dobry sprzęt :D A tu przykładowe zrzuty z filmiku mojego synka: http://img21.imageshack.us/img21/7135/33135981.jpg

Gość prenatalne badania w 22tc
kosztują ok 300zł ja natomiast chodzę do lekarza prywatnie w Katowicach i on na każdej wizycie w cenie tej wizyty(150zł) robi mi usg 3d 4d plus filmik i zdjęcia nagrywane na dysk wymienny za darmo. Do badań prenatalnych mogę Ci polecić Provitę w Katowicach

Gość magdamat
a możesz podać namiary na dr Łukasika w Dąbrowie?

Gość gość
dr Gwara w Tychach ... Cena 200 zł

Gość gość
Polecam Aramedica w Gliwicach dr Arabski. Posiada bardzo doby sprzęt oraz jest dobrym specjalistą.

Gość kasia_c
Doktor Łukasik przyjmuje w Dąbrowie Górniczej ul Kr. Jadwigi 42/3 tel. 606 858 965 Jest bardzo sympatyczny. usg bardzo dobrej jakości. Z badania prenatalnego dostałam płytę :) była w cenie badania :)

Gość gość
nie wiem jak cena bo byłam w styczniu, ale badanie nanajwyźsxym poxiomie. Dobry sprzęt, że nawet laik widzi dzisziusia. Polecam

Gość gość
Też chciałabym zna cenę badan 4d w 28 tygodniu bo sie bede wybierac do dabrowy do dr ,lukasika. wie ktoś?? na necie nic nie ma. Z płytka komplet?

Gość dominikakakaka
koszt to 200 zł, w tym 4d i płytka.. bylas już? ma dobry sprzet?

Gość Przyszła Mama Kacperka
Miałam robione USG 2D, czyli to tradycyjne, jednak będąc w 7 miesiącu ciąży lekarze non stop mieli wymowke, aby nie powiedzieć mi, jaka jest płeć maluszka. Zdecydowaliśmy się z mężem skorzystać z prywatnej przychodni w Zabrzu ( naprzeciwko wejścia szpitala, który znajduje się na ulicy 3 Maja, przychodnia jest od ulicy na K ). Koszt wizyty to 180 złoty : filmik, zdjęcia.. nie wspominając o radości.. Ogólnie rzecz biorąc, jestem bardzo zadowolona z badania. Chętnie polecam, zarówno tym, którzy byli w podobnej sytuacji oraz tym, którzy chcą sprawdzić zdrowie swojego skarba.

Gość Przyszła Mama Kacperka
Zapomniałam dodać, że miałam je robione w 29 tygodniu.

Gość gość
dr hab K. Nowosielski, w Tychach, w Dea Salus.

Gość gość
Kojarzy ktoś w ktorym szpitalu pracuje dr Adrian Łukasik?

Gość gość
Byłam w Serafin Clinic, klinika mieści sie w Gliwicach, maja bardzo dobra kadrę i jestem spokojna o moje zdrowie i mojego maluszka

Gość zojaka
Najtaniej usg genetyczne zrobisz chyba za 200 zł ale lepiej troszkę dopłacić i iść do najlepszej lekarki od usg genetycznego w Polsce - pani Wioletty Warcholińskiej. Tu masz adresy gdzie przyjmuje: http://www.usg-3d.net/. ja u niej płaciłam 230 zł, więc nie tak dużo, a miałam pewność ze badanie wykonuje najlepsza lekarka