Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heh dylematy

Jak wypisać to zaproszenie prośba wielka

Polecane posty

Gość heh dylematy

Słuchajcie mam problem ponieważ od strony narzeczonego jest taka sytuacja, jego kuzynka ma dziecko ale nie z tym mezczyzna z ktorym teraz jest a są juz długo ze sobą wiec chcemy go wypisac z imienia i nazwiska wiec jak to ma być 1.Sz.P Agnieszkę Kowalską i Michała Nowaka z córką Zosią ?? trochę to dziwne...

Gość 13kas
myślę, że tak dokładnie. ona jest jej córką. a że jego córką nei jest to nie szkodzi. mozesz też napisać bez córki, czyli: Anię i Adama Kowalskich z Zosią. albo Anię i Adama Kowalskich z Zosią Iksińską.

Gość 13kas
oo przepraszam, nie zobaczyłam, ze on też ma inne nazwisko. skoro wszyscy tam mają inne nazwisko, to mozesz wypisać ich po prostu wszystkich z imienia i nazwiska, czyli: Anię Kowalską, Adama Nowaka i Zosię Iksińską

Gość heh dylematy
Ok to dziękuje:) jedno z głowy:) a teraz czysto kosmetyczne sprawy: jak piszecie na swoich zaproszeniach skrót Sz.P. czy całą nazwę? i czy jest tam odstęp czy nie ma?

Gość paplitos
Miałam taką samą sytuację w rodzinie. Pisałam, przykładowo: Agnieszkę Kowalską i Michała Nowaka z Zosią nie pisz- z córką Zosia, zwłaszcza że mężczyznę wymieniasz jako drugiego a to nie jego dziecko (o ile mała ma tatusia). Nazwiska dziecka nie pisałam, bo po co podkreślać zagmatwaną sytuację ;) I Sz.P. pisałam zawsze.

Gość nie proś dziecka
Nie proś dziecka i napisz : Agnieszkę Kowalską i Michała Nowaka Nie możesz napisać Agnieszkę Kowalską i Michała Nowaka z córką Zosią bo oznaczałoby to jakby córka była również Michała Nowaka a nie jest. Jakbyś chciała prawidłowo napisać to musiało by to być tak : Agnieszkę Kowalską z córką Zosią i Michała Nowaka . Jednak brzydko to wygląda.

Gość jejejjejejejejejejjejejejejjej
z Zosią albo wraz z Zosią. nie pisz z córką

Gość szakalakas
Anię B. i Krzysia C. wraz z Zosią