Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ichi.

'Warzenie się' podkładu.!

Polecane posty

Gość Ichi.

Witam, jak w temacie już po godzince półtorej od nałożenia czego kol wiek na buźkę warzy się to. Myślałam, że to wina kosmetyku, zmieniałam je co chwila, jak tylko zauważyłam, że to kolejny kosmetyk nie dla mnie. Doszło właśnie do tego, że na mojej półce znajduje się 6 specyfików: NIVEA Matt Beauty GARNIER BBCream Miracle Skin Perfector Oriflame - Giordani Gold MAYBELLINE NY Affinitone HD Sensique Matt Finish Ziaja Nuno I wszystko się warzy. Na początku zadowolona byłam z MAYBELLINE NY Affinitone HD, ale po jakiś 2 tygodniach od zaczęcia opakowania również trafił w kąt. Wieczorem natłuszczam buźkę kremem Bambino, ponieważ mam dość suchą i wrażliwą skórę, rano przemywam ja mydłem Bambino i tonikiem nawilżającym z Lirene, jeżeli mam bardzo przesuszoną skórę (co teraz przy tych temperaturach jest u mnie dość częste) i trochę czasu, to po toniku wklepuje masło kakaowe z Ziaji i wtedy z makijażem czekam minimalnie 30 minut, aby krem się bardzo dobrze wchłonął . Pomocy.! :(

Gość lsnsnsbd
no raczej nakładać mało, ale może by tak kupić lepszej firmy? np. estee lauder i inne

Gość medus_A
jak to dokładnie wygląda?może prześlij jakieś zdjęcie?

Gość Poduszka_na_igły
jak to wygląda? co to znaczy że się warzy?

Gość oszlałaś,te kremy sa b tłuste
stąd warzenie się podkładu jesli uzyjesz nawet bamino wieczorem,to musisz go dobrze zmyć,potem tonikiem poprawić,krem lekki nawilżający,odczekać i dopiero podkład albo można dla trwałości używać po kremie jeszcze bazę-silikonową ale żadnego tak tłustego kremu zamiast tych bezwartościowych tłustych kremów,zapychajacych skórę,kup cetaphil balsam,wieczorem nakładaj,nawilży i to dermokosmetyk(a aptece ok 34zl)

Gość Ichi.
Jak mam dac za podkład prawie 150 zł i po 2 uzyciach odstawić go, bo się 'zwarzy' to podziekuję. wydaje mi się, że wina nie tkwi w samym podkładzie tylko w mojej cerze. A kolorowych kosmetyków kryjących używam bardzo mało, nie nakładam 2mm maski.

Gość Ichi.
Nie mogę używac i bazy i podkładu, bo mam na prawde bardzo delikatna skórę, tak samo jak nie moge uzywaz pudrów, lekarz dermatolog kazał uzywac mi tylko kosmetyków dla niemowląt ponieważ nie są drazniące i polecił kosmetyki z Ziaji.

Gość To nie wina podkładu,
ale niedopowiednich kremów pod nim :O

Gość Ichi.
Ale nawet jak nałożę podkład na czysciutka buźkę, nie mazianą żadnymi kremami .. to też się zwarzy.

Gość rtyertyrt90
masło kakaowe to bardzo tłusty krem, watpię że jakikolwiek podkład jest w stanie sie na tym utrzymać. zrób próbę i nałóż podkład bez kremu, to będziesz wiedzieć czy to podkład- choc znam osobę co uzywa kremu bambino pod makijaż i podkład sie jej super trzyma. a te twoje podkłady to takie troche .. tanie. nie musisz kupować w ciemno- mozna brać próbki, odlewki, nawet w mniejszych drogeriach czy rossmanie, gdzie nie maja zwyczaju dawania odlewek jak pójdziesz z wlasnym pojemniczkiem i poprosisz o odlewkę, to ci dadzą. ja nigdy nie kupuje podkładu w ciemno.

Gość Ichi.
Pisałam już, że tego kremu z Ziaji używam sporadycznie, a Bambino tylko wieczorem, aby natłuścić suchą skórę, rano nakładam podkład na oczyszczoną skórę. Tyle, że kiedyś nic mi sie na buźce nie warzyło, wszystko było dobrze, krycie cały dzień, bez świecenia się .. wszystko się popsuło jakieś pół roku temu..

Gość co to za ciemniak ten
dermatolog ja też chodze do lekarza,i zyciu mi takick kremow nie polecił bo to "szpajasa" tłuste i bezwartościowe dermatolodzy polecają kosmetyki apteczne krem nawiżający jest wystarczajacy,mrozów juz nie ma a baza daje poślizg i trwałość makijażu,wszystko nakłada się minimalnie dasz tone tlustego kremu a potem się dziwisz ze się waży,litościiii:O

Gość rtyertyrt90
no wiesz, żaden podkład raczej nie podpada pod kategorię "kosmetyki dla niemowląt", wiec jak juz uzywasz podkładu, to równie dobrze mozesz uzywać pudru czy podkładu lepszych marek. i nie wiem co to za lekarz, bo nawet dla wrazlwej skóry lepiej sprawdza się dermokosmetyki dla niej przeznaczone kremy dla niemowląt za 5 zł. zresztą ziaja masło kakaowe w pielęgnacji wrażliwej skóry twarzy? nie żartuj. ja nie mam wrazliwej skóry, a po 2 dniach bym wygladała jak pryszczaty potwór

Gość rtyertyrt90
* a nie kremy dla niemowląt

Gość medus_A
jeżeli możesz używać podkładów i to wcale nie dla cer wrażliwych, to możesz też nakładać bazę pod podkład poza tym - dlaczego możesz podkład, a nie możesz pudru? gdzie tu logika? jeżeli faktycznie masz taką delikatną twarz, to zastanów się nad podkładami mineralnymi

Gość ło matko masło kakaowe
pod podkład!!!masakra to jak smalec.......

Gość drusilla
kup sobie emolium albo cetapohil. oba są dla cery wrażliwej, suchej, skłonnej do podrażnień. oba są polecane dla dzieci, ale na pewno lepsze niż jakieś bambino. Zmień te kosmetyki a żaden podkład nie będzie Ci się warzył.

Gość er63
Jest kilka opcji. 1. Nieodpowiedni krem pod podkład 2. Zbyt gęsty podkład. Poszukaj jakiegoś lekkiego albo najlepiej kup podkład mineralny w pudrze (np. Everyday Minerals, Lily Lolo) 3. Zbyt dużo nakładasz i źle rozprowadzasz- wystarczy niewielka ilość i dokładne wklepanie, lekkie rozcieranie na zewnątrz. 4. Może nie masz skóry suchej a tłustą? Twoja skóra się błyszczy? Na suchej nie powinno być takich problemów. A krem Bambino nie jest dla ciebie odpowiedni, wysusza skórę, jest bezwartościowy. Innych opcji nie ma, na pewno.

Gość gość
Bambino zabiera talk i tlenek cynku kochana, więc sobie nim nie `natłuścisz` tylko zatkasz skórę parafiną ;) i po takim zabiegu twoja twarz będzie mieć powłokę z tłuszczu więc każdy podkład na wodzie zjedzie z twarzy ;]