Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eweks

Nie lubie nauczycieli

Polecane posty

Bo nie wszystkich traktuja rowno . mialam kiedys nauczycielke ,która olewala moja kolezanke pod kazdym wzgledem,omijala ja przy odpowiedziach itp.a ja myslalam ze nie wytrzymam,ze jej cos powiem ale wiedzialam ,ze nie moge pysknac . ta osoba nigdy nie powinna zostac pedagogiem !! ta dziewczyna jej nic nie zrobila,poprostu te babsko sie na nia uwzielo . ogolnie to widze duzo bledow u pedagogow ! tylko kujony i lizusy sie dla nich licza !

Gość ona54
no to badz kujonem i lizusem i bedzie dobrze. Nauczyciel lubi kiedy sie go szanuje, liczy sie z jego zdaniem. Lubi kiedy widzi zainteresowanie z twoojej strony

Gość uczniom zawsze żle
jak nauczyciel ciągle kogos pyta to "uwziął się" jak nie pyta też źle, też "Się uwziął" :D :D

Gość axbxc
Ja jestem młodą nauczycielką i zaczynając nowy rok szkolny "nic nie mam" do żadnego z uczniów. Wszyscy zaczynają z białą kartką. Z reguły współpraca jest w porządku, ale jeśli widzę prostackie zachowanie poszczególnych uczniów, to wtedy przystępuję odpowiednich środków. Miałam takie "hop do przodu" 3 dziewczyny. Pyskate, według ich samych - zabawne i kompletnie bez wiedzy. Dostawały "kilka kap", bo - z kartkówki, z odpowiedzi-poprawy kartkówki, ponownie z odpowiedzi i do skutku. Jeden też kazałam iść zmyć wyzywający makijaż do dyrektorki i biedna gimnazjalistka cały dzień paradowała bez swojej wulgarnej tapety. Jeśli uczniowie są w porządku - ja również. Jeśli mnie wkurzają - ja również uprzykrzam im życie. Naprawdę, praca w gim. pokazała mi, że nie warto się użalać nad niektórymi.... przypadkami.

Gość walerianka dla frustratów
do skutku to można swoje frustracje wyładowywać w domu, póki cie domownicy nie oleją a nauczyciela funkcja jest NAUCZENIE PRZEDMIOTU

Gość lihhhaawka
Ja uczę dorosłych i mam świadomość, że to inny typ pracy, ale muszę skomentować: jeśli kartkówki i coś tam stosujesz jako karę, to siłą rzeczy będzie to odbierane jako coś złego, niefajnego, a przecież to normalna część procesu edukacji. Chcesz zniechęcić dzieci do nauki żeby zrobić im karę?

Gość axbxc
Koleżanko po fachu, chyba masz problem z nadinterpretacją. Kartkówki są nieodłącznym elementem sprawdzającym poziom wiedzy, chociażby z treści lektury. Zawsze je robię, to też informacja dla mnie - ile osób tę lekturę przeczytało. A później oczywiście pytam z lektury. Kogo? Tych, którzy np. dostali 1, żeby poprawili swoje żenujące stopnie. Kartkówki i odpowiedź traktują jak karę? A co? Serio myślisz, że to może być dla nich forma nagrody? Rili?