Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedszkolna schiza

Czy to normalne, że dziecko na początku ma niechęć do przedszkola?

Polecane posty

Gość przedszkolna schiza

Moje dziecko chodzi na zajęcia adaptacyjne do przedszkola. Pierwsze 2 pójścia bardzo mu się podobały, ale potem zaczął nabierać niechęci, płacze, jak go tam zostawiam, jak po niego przychodzę, również zastaję go płaczącego. Jak mu się wspomni o przedszkolu, nie chce o nim słyszeć. Dziecko chowało się dotychczas w domu,nie chodzil do żłobka ani do klubu malucha, typowo domowe wychowanie. I serce mi się kraje, jak widzę jego rozpacz, jak ma tam iść. Wszyscy wkoło łącznie z przedszkolankami mówią mi, że to normalne, że wiele dzieci na początku tak robi i że się tym nie przejmować, a wręcz przeciwnie, częściej go tam puszczać i na dłużej, żeby się szybciej zaklimatyzował, ale jak mam go puszczać częściej jak raz 2 razy w miesiącu to dla mnie i dla niego katorga, tam iść. Serce mi się kraje i najlepiej bym go tam nie posłała, ale wiem, że muszę przeczekać, nie zrażać się tym i liczyć, że dziecku się odmieni. Ale czy się odmieni? Macie jakieś doświadczenia z tymi początkami dzieci w przedszkolu ?

nie przejmuj sie - u nas bylo tak samo . na poczatku plakal a teraz mimo ze ciut niechetnie ale chodzi , nie placze , bawi sie ladnie z dziecmi ... przeczekaj , mi tez serce sie krajalo jak plakal .

Gość przedszkolna schiza
Dodam, że przedszkole, które wybrałam jest prywatne, kameralne, płaci się tam sporo, by dzieci miały lepszą, bardziej indywidualną opiekę. Atmosfera wydaje się być miła, przytulna, panie bardzo przyjemne.

Gość przedszkolna schiza
Moje dziecko zazwyczaj chętnie chodzi w różne miejsca, jest zainteresowany. Ale przedszkole go przeraż\a. Synek chyba boi się faktu, że zostaje tam bez rodziców, czy opiekunów, których zna.