Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pynia883

plastry EVRA i początkowe objawy stosowania

Polecane posty

Gość pynia883

jestem przy drugim plastrze pierwszego opakowania i powiem szczerze, że skutki uboczne mnie dobijają.. piersi bolą jakby miały za chwilę eksplodować, zmienne nastroje, dłuuuuuuuugi okres i jedna rzecz, która trochę mnie nie pokoi.. a mianowicie: wczoraj po ściśnięciu jednego sutka wyleciała z niego jakaś wydzielina.. była koloru takiego szaro-białego. Czytałam, że hormonalne środki antykoncepcyjne mogą zwiększyć poziom prolaktyny, która z kolei powoduje min właśnie taki objaw.. Jednak mimo wszystko obawiam się, że to ciąża.. Tylko czy możliwe jest, że jestem w ciąży kiedy od ostatniego stosunku miałam 3 okresy (partner za granicą), które były typowe i w terminie?

Gość diane28
też miałam takie objawy, więc odstawiłam. Wszystko samo wróciło do normy. Obecnie korzystam z kapturka femcap. Nie mam skutków obocznych, jest przyjemniej niż w prezerwatywie :)

Gość Lakananab
Bralam evere kolo roku, tyle ze ja przeszlam z yazu... Przezylam koszmar. Jedynie gdzie moglam nosic te plastry to na rekach, ktoregos razu nakleilam na druga reke i wymioty, bylo mi slabo, goraco... Co to bylo. Odstawilam jak najszybciej sie dalo. Moim zdaniem to plastry sa strasznie silne bo hormony wnikaja przez skore 24/24... A tabletki takie najwieksze stezenie maja 4 h po spozyciu. Jelsi ci nie sluza - nie mecz sie... Ja nabawilam sie okropnych odparzen, pozniej mialam dziwna wysypke po tym. A jak nalepilam na posladek raz to mi jezdzil ten plaster i kulo mnie i nie moglam usiasc. Lekarka mi powiedziala ze bodajze evra to to co cilest tylko ze w plastrze ale nie dam sobie reki uciac