Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krooleffna

Przyłączcie sie do akcji zbierania podpisów w sprawie referendum!

Polecane posty

Gość krooleffna

Ratuj Maluchy i starsze dzieci też! Dołącz do ogólnopolskiej akcji. Zbieraj podpisy pod wnioskiem o referendum. Nasze najważniejsze cele: Sześciolatki do przedszkola Stop likwidacji szkół Decyzja o edukacji pięciolatków należy do rodziców Przywrócenie pełnego kursu historii i innych przedmiotów w liceum O tym co dalej z gimnazjami muszą zadecydować wszyscy obywatele Sprawa dotyczy Twojego dziecka! Od Twojego zaangażowania zależy jego edukacja. 1. Wejdź na stronę rzecznikrodzicow.pl 2. Pobierz formularz 3. Zbieraj podpisy Akcję prowadzi Fundacja Rzecznik Praw Rodziców. Dziewczyny wydrukujcie formularz i zbierajcie podpisy, kazdy podpis jest ważny. Mamy juz ponad 200 tysiecy pdpisów!! Jeszcze 300 tys i bedzie musiało odbyc sie referendum! To jest sprawa, która dotyczy Waszych dzieci, działajmy!!!

Gość nie mam nic przeciwko
temu, żeby mój 6-latek poszedł do szkoły, a nie do przedszkola- mordują tam dzieci, czy co, że tak o to walczycie?

Gość krooleffna
Ale chyba chodzi o to zeby decyzja nalezala do rodzicow, a nie byla decyzja MEN narzucana z góry bez zadnych konsultacji społecznych. To nie chodzi o roztrzasanie, kto i kiedy chce posłąc dziecko do szkoły tylko o możliwosc decydowania i ogolnie o reforme edukacji i systemu szkolnictwa, ktory w obecnej formie jest jedna wielka porazka. To nie tylko sprawa szesciolatkow ale równiez reformy gimnazjów i szkół ponadpodstawowych

Gość do - nie mam nic przeciwko
Typowa wredna sucz, mnie nie przeszkadza to zaczne szczekac i pyszczyc na tych ktorzy mysla inaczej

Ale u nas reforma szkolnictwa jest bez przerwy.:o Co kilka lat wchodzą nowe podręczniki, bo była reforma programu. A co z historią w liceach jest nie tak?

Z wielka przyjemnoscia przylaczylam sie do akcji i mam juz zebranych ok 50 podpisów, jak dobije do 100 to wysyłam :) Trzymam kciuki zeby sie udało :)

Gość Kropeczka.....................
Powiem Wam jedno. Póki Tusk będzie u władzy, wszystko dalej będzie się sypać. Porozkradał co się dało, ucierpiała służba zdrowia, szkoły, uczelnie, przedsiębiorstwa, zwykli ludzie.. Ryży szuka oszczędności gdzie się da. Brak historii w szkole=znikome pojęcie o historii Polski= głupie społeczeństwo i głosowanie na herr tusska i jego ferajnę... W tym kraju nie da się żyć. Będąc rok na studiach, chciałam się przenieść na lepszy kierunek, bo poprawiłam maturę z chemii. Jednak przez wprowadzoną przez niego ustawę w trakcie moich studiów, że po zmianie kierunku studiów(lub studiowaniu 2 kierunków jednocześnie) student musi zapłacić za przestudiowany rok. W moim przypadku 16tys. za semestr(studia medyczne). Żegnajcie więc marzenia i żegnaj dobra praco. Ratujcie edukację i Wasze dzieci, bo skończą na socjologii albo na kasie w biedronce( nie umniejszając nikomu- chodzi mi tylko o realny scenariusz przyszłości)...

do - nie mam nic przeciwko - jak widać ty jesteś typwą wredna suczą, bo ja- w przeciwieństwie do ciebie nikgo nie wyzywam, ani nikomu nie ubliżam, no ale widac jaki jest poziom niektórych mamusiek- dno i reszta mułu

Gość princessaofpersia
Do "nie mam nic przeciwko", ale przyznaj ze twoje pytanie bylo nieco zaczepne i takie z dupy troche -bo jak ci cos nie przeszkadza, to nie znaczy ze nie przeszkadza innym-nie zyjemy w systemie totalitarnym zebysmy musieli myslec tak samo nie dotyczy cie temat, nie wchodz i nie dopieprzaj sie z tekstami o jakims mordowaniu

Gość ja też nie mam nic przeciwko
każdy uważa po swojemu. Mje zdanie jest inne niż autorki.

do princessaofpersia, jeśli jesteś matką i tak się wyrażasz to może lepiej, żeby jednak Twoje dziecko nie poszło za wczesnie do szkoły bo nauczy kląć inne dobrze wychowane dzieci. Jaka matka takie dziecko. To SMUTNE.

moje pytanie nie było zaczepne, ale jeśli ty to tak zrozumiałaś, to ok, mnie tylko fascynuje to, z jakim zaangażowaniem rodzice walczą, żeby ich dzieci nie poszły do szkoły w wieku lat 6, a temat jest poniekad dla mnie, ponieważ nie jestem np. zwolenniczką gimnazjów, ale jak widac na kafe moga wypowiadac się jedynie ci, którzy maja identyczne zdanie, natomiast jeśli ktoś uważa coś innego, jest z punktu zwyzywany- gratuluję, hipokryzji, a przeciez podobno zyjemy w wolnym i demokratycznym kraju

Napisze drukowanymi dla tych, ktore nie rozumieja o co chodzi-CHODZI O MOŻLWOSC DECYDOWANIA W SPRAWIE SWOJEGO DZIECKA, O PRAWA RODZICOW DO STANOWIENIA O TYM JAK BEDZIE WYGLADALA EDUKACJA. Ten temat nie dotyczym jak juz ktos wspomnial jedynie szesciolatkow, chodzi o cały system polskiej oświaty i o zmiany, ktore nie sa z nikim konsultowane i wprowadzane na hura. Jesli nie chcecie nic zmieniac to super, ale dajcie mozliwosc innym dzialania. Tylko tyle.

Gość i co na to poradzę
ja też nie mam nic przeciwko. Znam dzieci, które poszły do szkoły jako 6-latki, mają się dobrze...

Gość mooosesa
Nie mam nic przeciwko-czy temat brzmi, zapraszam do dyskusji czy temat brzmi zapraszam do przylaczenia sie do akcji!!! Kumasz? Nie przyłączasz sie, nie zagladaj!

Gość joaaaanawlkp
Autorko, mysle ze kafe to złe miejsce na takie tematy, tu jest tylko potrzeba jatki, wylewania frustracji i zniszczenia kazdego topiku, który wykracza poza poziom zupek i kupek.

Gość kromka chleba ze smalcem
Kazdy mysli inaczej i wlasnie dlatego sa wytyczne ktore sa dla dobra ogolu, ogol to nie kazda osoba, ale nie da sie zadowolic wszystkich. Nie mozemy o wszystkim sami decydowac bo zyjemy w spolecznosci zorganizowanej, a moze ja bym chciala zeby moje dziecko poszlo w wielku lat 10 do szkoly a Gienia z pod 5 wyslalaby swoje jak tylko skonczy 4, a kowalscy mowia ze oni pierdola i dzieci do szkoly nie posylaja. Zaraz kazdy pisze petycje i rozdziawia otwor gebowy. Co jest zlego w edukacji 5 latkow??? wrzawa jakby conajmniej do kamieniolomow chciano ich wyslac.

Gość a mi przeszkadza!!!
w ogóle to powinno być jak dawniej, 8 klas podstawówki, 4 liceum i 5 technikum

do cytrynowa mama czy ktoś Tobie broni działać? Piszesz, "jesli nie chcecie nic zmieniac to super, ale dajcie mozliwosc innym dzialania". Rób jak chcesz ja nie mam zamiaru Tobie przeszkadzać. :-)

mooosesa to przyłącz się do protestu i nie dyskutuj

Gość mooosesa
A skąd wiesz ze sie nie przylączylam? W odróżnieniu od ciebie potulna owco chce decydowac o zyciu swojego dziecka, a nie godzic sie na wszystko co wymysla na gorze!

Cytrynowa mamo a zkim maja konsultowac??? z kazdym rodzicem z osobna, smieszna jestes. Ogolnie o co ten krzyk?? to co jest najlepsze dla jednego nie jest dobre dla innego, wiekszosc z was nawet nie ma pojecia czy to dobre zmiany czy nie ale krzyczy bo zmieniaja i zmienia chocbyscie nie wiem jak wrzeszczeli, swiat nie stoi i metody edukacji tez sie zmieniaja. Moze przywrocmy targanie za uszy i bicie linijka pa lapac bo kiedys tak bylo a juz tego nie ma.

Gość BRAWO, dobrze napisane
kromusiu chleba ze smalczykiem i skwarkamki :-)

Konsultacje spoleczne-mowi ci to cos? Smutne, ze obywatel kraju demokratycznego nie ma bladego pojecia jak ten system powinien funkcjonowac w odniesieniu do obywatela. Tak przywykliscie do tej wszechobecnej degrengolady,ze juz nic was nie intertesuje?

Mowi nie mowi, skoro zebrano tylko 200 tys podpisow na okolo 38 milionow ludzi a ludzi w wieku produkcyjnym mamy okolo 24 milionow to jakos nie widze zeby wiekszosci to przeszkadzalo, a skad wiesz ze zadnych konsultacji nie bylo. Co siedzi sobie rychu ze zdzichem przy kielonie i mowi ty o chodz zrobimy im na zlosc i wyslijmy dzieci w wieku 5 lat do szkoly.... naprawde myslisz ze tak jest?? Mnie to ani ziebi ani grzeje. Moje dziecko idzie do szkoly w wieku 4 lat, taki jest system edukacji w kraju w ktorym mieszkam. Ja poprostu nie rozumiem o co jest ten krzyk.

Gość gooorkaa
kromka, ty jestes taka tępa czy tak udajesz?

Dla ciebie moge byc tepa, nie obchodzi mnie to. Napiszcie mi co jest zlego w edukowaniu 5 latkow???

Gość yjythyjyhjuyj
Ja jestem za zniesieniem edukacji szkolnej dla 6 latków. Ok,w klasach 1-3 poradza ale te roznice tego 1 roku w wieku ucznia widac w klasie 4.