Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hulala

Mozecie dalej mowic STOP aborcji- POLKI SOBIE RADZA

Polecane posty

Gość hulala

Mozecie nadal mowic STOP aborcji . Probowac decydowac za inne kobiety.. Polki sobie idealnie radza:) Z usmiechem wyjezdzaja do niemiec i tam czekajac wspolnie rozmawiaja w poczekalni . Przy okazji zrobia sobie zakupy w niemczech i pozwiedzaja :) Zabieg w pelni fachowy bezbolesny legalny koszt ten sam lub niewiele wiekszy niz jak w pl z metodami sredniowiecznymi. Mowcie dalej NIE - dla kobiet , ktore decyzje podjely jest nawet bezpieczniej :) P.S bylam ostatnio ze znajoma , ktora usuwala ciaze w niemczech na kawie:) Wszystko mi dokladnie opowiedziala.

Ja też znam wiele kobiet, które usuwały w Niemczech czy Anglii. I bardzo to sobie chwaliły. Szkoda mi bardzo kobiet, których na to nie stać i jeszcze bardziej pogrążają się kolejnym dzieckiem w biedzie

Gość jestem przeciw
jestem przeciwko aborcji - NIE ZROBIŁABYM TEGO, ale powinno to być legalne, bo jak ktoś ma to zrobić i tak to zrobi, a powinna być takim osobom odpowiednia opieka medyczna itp. a u nas w PL ciemnogród zaraz wyzywają od morderczyń

Gość chyba 3 minuty
a jak to się załatwia???

Gość b fdfbsjfd
mcnnkd

Gość veronikaxx
Czesc dziewczyny , tutaj w Anglii jest to samo .. gówniary zachodza w ciaze i lekarz rodzinny kieruje je do kliniki a w klinice albo tabletka albo mialy zabieg z taka rurka która wyrywa plód i po wszystkim , wszystko za darmo i legalnie . Ale jak patrze sie tutaj na te wszystkie matki , jak one mówia do dzieci i jak te dzieci zaniedbane sa to mi strasznie szkoda. Ostatnio na kreglach kobieta krzyczala na cala sale do dziecka , zamknij sie bekarcie itd . Wstrzasajace na prawde .

W jakim celu ten STOP aborcji, jesli w PL jest nadal zakazana aborcja i nawet farmakologiczna nie jest dostepna dla kazdej kobiety? Po co te prostesty? Tak samo jakbysmy robili strajki, STOP przeciw chloscie publcznej :) Jestem za legalizacją aborcji, ale to nie przejdzie w kraju Katolickim

Gość za legalizacją
jestem jak najbardziej za legalizacją bo jak ktoś chce usunąć to zawsze znajdzie sposób nawet w polsce mnustwo jest stron gdzie dziewczyny opowiadają jak się pozbyły ciąży domowymi sposobami jakimiś środkami na rełmatyzm. Kościół jak chce więcej dzieci do chrztu to niech sobie sami je zrobią i wychowują

Gość Czarna_Inezzz
Ja też jestem za legalizacją. Właśnie Polska kraj katolicki, gdzie stare krowy mi zwracają uwagę, że nie idę do kościoła no chore!! Albo taki klecha pierdoli za przeproszeniem z ambony, że prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż bogaty wejdzie do raju. Jakaż kurcze hipokryzja z ich strony, bo u mnie w parafii jeden jeździ mercedesem a drugi terenowym VW z tych najnowszych. A ludzie lecą jak ćmy do lampy. JESTEM PEWNA ŻE NIE RAZ KSIĘŻULEK JEDEN Z DRUGIM ZAŁATWIAŁ SWOIM KOCHANICOM SKROBANKĘ!!!

Gość hulala
o co pytasz? Co sie zalatwia ?

Gość Czarna_Inezzz
Ta chce więcej dzieci do chrztu w DUPIE. Mojej kuzynce nie chcieli dziecka ochrzcić, bo jest samotną matką, facet ją zostawił jak była w ciąży. W ogóle ten temat bardzo mnie drażni, drażni mnie mentalność w naszym kraju, ,mam kolegę z liceum który został księdzem i jak o mnie wkurwia jak opowiada, że polska wcale nie jest krajem katolickim, gadałam z nim wiele razy o kwestiach teologicznych i moralnych i rozbraja mnie, że nie potrafi przyznać błędów kościoła.

Gość hulala
Bo prawda jest taka ze w kazdym tygodniu mase polek dokonuje aborcji poza granicami naszego kraju :) A takie protesty nic nie wnosza bo polskie dzieci byly sa i beda usuwane czy to u nas w kraju czy za granica:) Po prostu skoro sie tyle mowi o tym jak to sie nie powinno zakazac kobieta dokonywania aborcji to moze zacnzijmy o tym mowic jak wiele kobiet pomimo tych wielkich sprzeciwow , akcji itp TO ROBI :)

Gość hulala
Stwórzmy lepsze warunki w tym kraju dla rodzin, dzieci A POZNIEJ MOWMY STOP ABORCJI

A ja mam wrażenie że ten kraj robi się coraz bardziej laicki. Katolików takich z prawdziwego zdarzenia jest coraz mniej. Coraz więcej mówi się o przekrętach kościoła, mało jest już fanatyków. Chyba... przynajmniej w wielkich miastach

Gość moja koleżanka
usuwała, ale w Szwecji, też były warunki super. :-)

Gość za legalizacją
do Czarna_Inezzz chrzest w dzisiejszych czasach to tylko kwestia pieniędzy my z mężem nie mamy ślubu kościelnego i ksiądz pokręcił nosem na tym ich wywiadzie i powiedział "no ale w takiej sytuacji to dają po 300 zł" beszczelne chamidło po wielkiej kłótni wielką łaskę zrobił aja po chrzcie dałam 50 zł ale miał mine

Gość Czarna_Inezzz
Rodzina mojego męża to tacy fanatycy. Są gorsi jak moje babcie pod tym względem. Mój Wojtek nie raz się żalił, że od małego był zmuszany do chodzenia do kościoła, codzień w X na różaniec, w V na majówki drogi krzyżowe itp i to dopóki się z domu nie wyprowadził (w wieku 23 lat) trwało. Jak dla mnie koszmar, nie poruszam z teściami takich tematów, ale są straszni. Ja w Boga wierzę, ale z wieloma rzeczami w KK się nie zgadzam, do Kościoła nie chodzę, bo większość osób tam idzie po to żeby popatrzeć kto się pokazał i w co ubrał. Ochrzciłam dziecko, do Komunii też je poślę, ale staram się to wszystko tłumaczyć tak bardziej jak ja to rozumiem niż jakby chciał tego kler. I masz rację jest coraz więcej laików - tylko co z tego skoro księża mają w naszym rządzie takie ciche miejsce. Przykład - afera ze skeczem o papieżu. Albo ustawa o związkach partnerskich.

w mojej gazecie Bydgoscz) codziennie jest ogloszenie ,, brak miesiaczki? rozwiazemy problem,, kolezanka tam miala jechac 2500 kosztuje. specjalnie sie z tym jak widac nie ukrywaja. ja jestem mama miesiaczniaka ale kolejne dziecko bym usunela. nie dlatego ze jestem tak zepsuta czy nie kocham dziecka. kocham jak cholera ale na kolejne mnie nie stac.

Gość Czarna_Inezzz
Za legalizacją - bardzo dobrze mu zrobiłaś.

Gość rodzić
robić rodzić i wyrzucać taka jest dzisiaj polska lepiej wyrzycić zabić niż usunąć przykład madzi z sosnowca tego drugiego chłopczyka z cieszyna

Znam dziewczyny i lekarza ze szczecina, które się temu poddają. Koszty są błahe. Nawet 500zł.

Gość hulala
Ja rowniez nie mam zamiaru zmuszac swoich dzieci do codziennych modlitw, chodzenia do kosciola i czytania biblii na dobranoc. Rozmawiam z dziecmi o Bogu religii kosciele. o Wiele same pytaja bo sa w takim wieku gdzie sa wszystkiego ciekawe. Nauczylam je sie modlic, pokazalam kosciol, biblie maja w pokoju dla dzieci dostepna na polkach. Tlumacze, ze jesli chca isc do kosciola porozmawiac sobie z Bogiem lub pomodlic gdy maja taka potrzebe zawsze moga to zrobic lub zawolac mame i tate wowczas pomodlimy sie wspolnie. Uwazam, ze kazdy ma prawo wyboru a zmuszanie do takich rzeczy jest dla mnie nie na miejscu. Czy zarzucanie komus takiego nie innego zwyczaju .

niby sobie radzą, ale chyba tylko "obrotne"... Ja jestem za legalizacja aborcji, ale w naszym kraju w życiu to nie przejdzie! Przecież u nas problem robi sie nawet jeśli babka ma zgodę na aborcję- bo lekarz zawsze moze zasłonic sie klauzulą sumienia, której już nie ma jak babka chce zapłacić. Taka ustawa jaką mamy powoduje tylko tyle, ze kwitnie podziemie aborcyjne. Ale oficjalnie jest pięknie! CHORE! Aha, ja dziecka pewnie bym nie usunęła, ale nie uważam, zeby dawało mi to prawo do gadania, że aborcja powinna być zakazana.

Gość a nich sobie radza
najlepiej sex bez konsekwencji i bez zobowiazan. Ja mieszkam w kraju gdzie aborcja jest lagalna i okolo 40% kobiet sie poddalo aborci. Im wiecej slucham ich opowiesci i historii ich zycia tym bardizej jestem przeciwan aborcji. Corce bede mowic ze sex i dizecko sa ze soba zwiazane, wiec jak bedize chciala wspolzyc to musi sie liczyc z ciza i dzieckiem . Koniec.

Gość Czarna_Inezzz
Hulala - ja też córki nie odizolowuje od kościoła. Chodzi na msze, gdy idziemy, czasem tylko z moim mężem, Jezus powiedział "podnieś kamień, a ja tam będę" więc dla mnie kościół jako świątynia po prostu nie funkcjonuje i już. Aborcji też bym ja nie dokonała, ale uważam że to powinno być legalne, jeśli ktoś chce - zrobi to. A jeśli nie to potem mamy właśnie takie przypadki jak ten z Sosnowca.

Gość za legalizacją
Biblia co innego a kościół co innego złote cielce, jak brać to potrafią zawsze łape wyciągną ale z dawaniem kiepsko. Ochrzcić , do komuni posłać a dalej niech dziecko wybierze, ale co tu można wybrać jak u nas rzednej edukacji nie ma klapy na oczy i średniowiecze dobrze powiedziane polska katolicka lepiej zabić i wyrzucić to jest ok ale usunąc zarodek płód to nie to jest be bo chrztu nie było i pogrzebu też nie to dwa zyski w plecy a i trumniarz ni grabaż nie zarobią a i opłaty za pomnik nie będzie az zygać się chce

Gość a nich sobie radza
bo w krajach dzioe abrocja jest legalna, matki nie zabijaja starszych dzieci?

Gość hulala
jest znacznie mniej przypadkow dzieciobojstwa niz w krajach w ktorych aborcja nie jest legalna . Jak sie wszedzie uzna za dopuszczalna kare smieci to myslisz ze nie bedzie zabojstw ???