Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hcj

mała macica...

Polecane posty

Gość hcj

dziś dowiedziałam się na wizycie u gin, ze mam za mała macicę ... zmierzyła ją i mam 31x30x35..czy któraś z Was tak miała, a szczęśliwie urodziła swoje maleństwo?

Gość hcj
up :)

Gość bardzo dobrze że mózg
masz prawidłowych rozmiarów

Gość hcj
ponawiam pytanko :)

Gość a skad wiesz, że
do bardzo dobrze że mózg - nie ma to jak idiotyczna odpowiedz nie na temat- poprawił ci się humor?

Gość hcj
dlatego ja nawet tego nie komentuje ...

no wlasnie ale komentarz... brak slow :/ lekarz powiedzial Ci ze masz zamala macice - a wypytalas o cos wiecej ? kurde niestety nie znam nikogo kto mial taka dolegliwosc - ale na Twoim miejscu pogadalabym o tym z lekarzem ona napewno Ci wszystko wyjasni :) mysle ze zajscie w ciaze nie bedzie problemem

Gość hcj
Tosiaa27 dziękuje Ci za odpowiedz ... lekarz powiedział mi tylko, ze mogę mieć problem z przedwczesnym porodem ... bo wiadomo macica się rozciąga w czasie ciąży .. chciałam tylko zasiegnac opinii innych kobiet, którym lekarz powiedział podobnie jak mi, a jednak urodzily szczęśliwie :)

Gość mama mile dwa
MI LEKARZ powiedział że moja macica jest niedorozwinięta, zatrzymała się gdzieś w wieku 14-latki. Powiedział mi że będę miała duże problemyu z zajściem a jak już mi się uda to trudno będzie mi ciąże donosić W ciąże zaszłam w pierwszym miesiącu starań, nic się nie działo, wszystko zakończyło się szczęśliwie

Gość hcj
mama mile dwa dziękuje CI za słowa otuchy :) mam nadzieje ze i u mnie będzie ok :)

Gość wredota kaffe
Podbijam- moja macica ma 3-3,5-3 :( Po poronieniu byłam u czterech lekarzy, tylko jeden mi powiedział, żebym próbowała w przyszłości raz jeszcze, reszta odradzała :( Dziewczyny, od czego to zależy, tzn, że mimo niedorozwoju macicy jedne kobietki donoszą szczęśliwie ciążę a inne nie?

Gość hcj
wredota kaffe mi gin powiedziała, ze to przez zla prace hormonow ... albo ich niedobor, albo za wysokie ... jutro będę na wizycie to jeszcze podpytam ...

Gość wredota kaffe
@ hcj, podpytaj... Będę wdzięczna 🌼 Są dni, że już totalnie się załamuję, bliżej mi do czterdziestki niż trzydziestki a dzidzi nie ma :(

Gość hcj
wredota kaffe, na pewno podpytam, bo sama jestem ciekawa skąd to się dzieje ... przecież w ciąży ona się rozciąga...ja tez już poroniłam 2x :( ...

Gość hcj
wredota kaffe pytałam o ta mala macice czy jest czym się martwic ... mi gin normuje hormony i przez to, ze miałam za wysoka prl przez tyle lat miała ona wpływ na jej mniejszy rozmiar ... powidziala ze jak zajde w ciaze to do 16tyg będę na duphastonie który bardzo pomaga :) a Ty badalas już jakies hormony?

Gość wredota kaffe
Hej hcj :) Nie robiłam żadnych badań hormonalnych, moja lekarka też mi tego nie proponuje... Hmmmm, to daje do myślenia. Dziękuję za podzielenie się wiedzą, za 2 miesiące mam wizytę, to popytam. Kciuki trzymam za Ciebie, żeby się udało :) :)

Gość hcj
wredota kaffe dziekuje CI bardzo :) co do hormonow to zbadaj: prolaktynę, testosteron, tsh, estradiol i progesteron ... uff ... ja bym lekarki nie sluchala, a zrobila badania na wlasna reka, a noz widelec odnajdziesz przyczyne :) i wkrótce zostaniesz szczesliwa mama :D

Gość MamDość!
Moja mama w wieku 40 lat urodziła w terminie zdrowego chłopczyka o wadze 3400g mając tylko połowe macicy.Więc to możliwe!Mojej mamie musieli w wieku 34 lat usunąć pół macicy i jedn jajnik bo miała tak dużą torbiel.Potem był płyn w jamie brzusznej itd.Brat ma juz 13 lat i jest zdrowy!