Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiewioreqezg

do jakiego lekarza wybrać się przy zawrotach głowy

Polecane posty

Gość Wiewioreqezg

Witam jak w temacie z zawrotami glowy wybrać się lepiej do neurologa czy laryngologa?? pozdrawiam

Gość mmam 25 lat
neurolog

Gość Wiewioreqezg
A czy na wizycie jest w stanie stwierdzic od czego są te zawroty czy będzie wysyłać na inne badania ?? jak wygląda badanie przez neurologa??

Gość gfbfg
chyba laryngolog bardziej bo blednik

Gość aksjd
a w jakich sytuacjach pojawiają sie te zawroty głowy???

Gość wiewioreqezg
więc lepiej będzie jak wybiorę się so obydwu specjAlistów i to najlepiej prywatnie bo terminu maja u mnie w mieście na maj i czerwiec ehh

Gość wiewioreqezg
byłem u lekarza rodzinnego zmierZył mi ciśnienia posłuchał i wypisał skierowanie do neurologa leCz ja w domu sobie tak myślę że może i laryngolog by się przydał Sam nie wiem od kiedy poprostu mam tak że przychodzą od ok 2 miesięcy takie dni że kręci mi się w głowie cZuje taki ucisk w czole głową mnie nie boli tylko ten ucisk i zawroty, nie szedłem wcześniej do lekarza bo myślałem że to może przez pogodę ale dość tego za długo to trwa

Gość wiewioreqezg
Więc jak sadzicie wizytę u neurologa mam 17 kwietnia czy pojsc prywatnie w międzyczasie jeszcze do laryngologa? pozdrawiam proszę o porady

Gość wiewioreqezg
doradzcie mi proszę

laryngolog? ;) a po co? jakieś badania krwi były robione? jeśli nie, to pierwsze co zrobić to wykonać morfologię (9zł).

Gość hj65rd5sejs
Oczywiscie ze neurolog i napewno na rezonans glowy cie wysle zeby poszukac przyczyny , jesli badanie beda dobre to pewnie jakies witaminki dostaniesz i mniej stresu powiedza i wiecej wypoczynku dotleniac sie i spacerowac. Ale neurolog przede wszystkim i badanie.

Gość hj65rd5sejs
w miedzy czasie porob podstawowe badanie krwi morfologia o.b. badanie tarczycy cisnienie cholesterol bla bla bla zebys z gotowymi podstawowymi badaniami poszedl bo takie tez pewnie zleci a jak juz dr. bedzie je mial na 1 wizycie to pokieruje cie na dalsza diagnostyke.

Gość wiewioreqezg
tak dziś byłem na krwi i moczu wyniki jutro A może przyczyną leży właśnie w uszach lub nosie czy zatokqch może? Czyje ucisk w czole więc może zatoki? na neurologa muszę czekać 3 tygodnie a jeśli on nic nie wskora to będę musiał znów czekać na laryngologa s tak bym sprawdził nos i uszy w międzyczasie , może w tym leży przycZyna?

Gość hj65rd5sejs
a nie miales wypadku w sensie nie uderzyles sie gdzies w glowe itd? kregoslup masz o.k nie pobolewal wczesniej? moze poprostu jakis ucisk krag sie przesunal i tak promieniuje bo tak tez bywa. albo anemie masz? zrob podstawowe krwi badanie to juz troche pokaze

Gość hj65rd5sejs
no to idz i do laryngologa i sprawdz to ci napewno nie zaszkodzi... ale to raczej neurolog powinien ocenic jesli pojdziesz do neurologa po badanie laryngologicznym to jeszcze lepiej. Ale od glowki to neurolog a nie zezujesz czasami troche oczy ci nie uciekaja? bo to jest jedna z wielu dolegliwosci i oznak ze cos tam w glowie sie dzieje.

Gość wiewioreqezg
nie lubię czekać bezczynnie więc wolę iść i dzialac, może jednak gdyby były to zatoki czy ucho to laryngolog mi pomoże :-) anemii raczej nie mam bo jem wszystko i zawsze krew miałem dobra Czy oczy uciekają hmm raczej nie, Pytałem mamy bo miała chore zatoki jak to wtedy jest, mówi że niemiala kataru ani nic tylko uciskalo ja czoło i czasem się kręciło w głowie czyli mi podobnie Pójdę mimo to może laryngolog coś znajdzie i wizyta u neurologa będzie zbędna :-)

Gość kwasu nie jadam
ja trafilam na neurologie z takimi zawrotami glowy ze sie przewracalam,najpierw badaja neurologicznie robia rezonans usg przeplywow krwi okulista laryngolog i rozne inne badania tak jak bylo w moim przypadku eeg glowy echo serca badanie bledniku smaku holter od holery ich mialam zanim znalezli przyczyne a przyczyna bylo krazenie .

Gość wiewioreqezg
aha to sporo czyli pewnie jak trafie do neurologa 17 da mi skierowania na inne badania i będę musiał czekać jeszcze długo, bo w gabinecie jakiegoś specjalistycznego sprzętu niestety nie widziałem a na takie badanie też pewnie są terminy bardzo odległe :-/ chciałbym to wyleczyć od razu ale widać w naszym kraju nie da rady tylko człowiek zdąży dwa razy umrzeć ehh fo tu robić

Gość Karolina M
Od czasu do czasu towarzysza mi powazniejsze zartoy głowy oraz mdłości, w związku z tym, że rzadko bywam gdzies na stałe, ale najczesciej jestem w Gdansku to zaglądam do profesora Nyki http://walentynykaneurologgdansk.pl/kontakt/ jedyny lekarz, który pomaga mi od ponad roku.