Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marteczka882

czy wierzycie w siłe modlitwy

Polecane posty

Gość marteczka882

co myslicie o sile modlitwy, modle sie do Boga w jednej sprawie, jestem osoba wierzaca, ale w zyciu ciagle jakies kłody, przeszkody, kłody, juz nabawiłam sie nerwicy, a ja sama jetsem osoba niesmiała, nie mam osob ktore by mi pomogły i jedyna moja nadziej a w Bogu, co myslicie?

Gość mmam 25 lat
Sadze, że Bóg pogardza takimi osobami - któe niby co ś robią ale tak naprawdę czekają na dupie na cud, aż Bóg się zlituje i wysłucha im prób. Nie ma nic bardziej żałosnego - człowiek sam osiaga własne cele i tylko taką osobę można darzyć szacunkiem, która sama na wszystko zapracowała zamiast bezsensowie modlić się - moim zdaniem to jak niemal blużnierstwo - traktowanie Boga jak maszynki do spełnaina marzeń - ale to tylko moje zdanie 🖐️

Marteczka, ja mam podobnie. Modlitwa ci moze dac rozjasnienie, nakreslic wlasciwe rozwiazanie ' ale niekoniecznie ma taka moc ze stanie sie to co ty chcesz. Pan Bog ma swoje plany :)

Gość wiara1477
marteczka882 - tak ja wierzę!!!

Gość marteczka882
rozumiem wiadomo ze nie siedze i nie czekam na cud, ale ludzie sa rozni jeden sobie daje rade drugi nie, jeden pojdzie cos zrobi drugiemu brak odwagi, ja jezeli jest mozliwosc to cos robie, problem w tym ze szybko sie zniechecam:( prze to wszystko jakos straciłam motywacje:(

Gość tririririririii
Ja modlę się do Buddów, zwłaszcza do Kuan yin, ona zawsze pomaga kobietom w potrzebie ;)

Gość jak sie zyje w zascianku
watykanu to takie rzeczy sie dzieja 🖐️

Gość Elena147
Wierzę w siłę modlitwy. Modlitwa uspokaja, koi, dodaje sił, dzięki niej przetrwałam ciężki dla mnie czas. Bóg niejednokrotnie wysłuchał moich próśb, ale zdarzało się, że i nie wysłuchał, oczywiście nie mam żalu, nie odwracam się w takich sytuacjach od Niego, wiele zależy od nas samych. Oczywiście należy pamiętać, żeby nie traktować Boga przedmiotowo i jak jakąś magiczną różdżkę.

jeżeli coś nas w życiu może uratować, jeżeli coś może nas trzymać przy życiu....to tylko rozmowa z Bogiem.

Gość jolantka321
Modlitwa jest ważna w życiu człowieka. Jeśli masz taką potrzebę to się módl jak najczęściej. Jeśli potrzebujesz wsparcia modlitewnego to mogę ci polecić stronę http://modlitwa.fatima.pl Ja otrzymałam tam wsparcie, zapaliłam (za darmo oczywiście) świecę 7 dniową i przez tydzień siostry zakonne, a także inni uczestnicy akcji modlili się w mojej intencji. Może takie rozwiązanie tobie też pomoże.

Gość basialakakalllll
marteczka siła modlitwy jest bardzo wielka Ja gdy mam dola lub problem wybieram sie na pielgrzymkę+Eucharystia Zawsze działa!!!

Gość marteczka882
dziękuje za wasze odpowiedzi i wsparcie:)

Gość gość
Chciałabym przedstawić swoją historię, przez którą moja wiara w Boga bardzo się umocniła i która pokazuje jak ważna jest modlitwa. W zeszłym roku moja mama przeziębiła się w lato, kaszel nie ustępował poszła więc w końcu do lekarza. Lekarz przepisywał jakieś syropy ale nic nie pomagało. Mama czuła się coraz gorzej, aż pewnego dnia ledwo wstała z łóżka, wtedy znowu udała się do lekarza. Ten zlecił w końcu prześwietlenie płuc i od tego się zaczęło.... Prześwietlenie ukazało wodę w płucach, mama szybko została przewieziona do specjalistycznego szpitala, tam okazało się że na płucach jest duży guz. No i pobieranie wycinków czekanie. My wtedy z cała rodziną zaczęliśmy się modlić, codziennie różaniec i inne modlitwy. Badania okazywały się sprzeczne, raz lekarz mówił, że nic złego nie wyszło, raz że rak złośliwy. A my nie przestawaliśmy się spotykać i modlić i tak dzień w dzień przez prawie rok, często była to modlitwa przez łzy. W końcu po wizytach w różnych szpitalach, na onkologii, mama trafiła do szpitala na płockiej w warszawie, tam rozpoznali ropień płuc, mama ma usunięte płuco, w tej chwili czuje się bardzo dobrze, a na koniec podziękowaliśmy Bogu za wysłuchanie naszych modlitw. Przez ten cały czas starałam się mocno wierzyć w to, że Bóg nas wysłucha, bo wiara czyni cuda!

Gość kaktusik niebieski
Mi pomogła modlitwa w moich sprawach , ale tu siła nie drzemie w modlitwie lecz w wierze. I nie w wierze że modlitwa pomoże , ale w szczerej wierze przed samym sobą że Jezus Chrystus widzi Twój grzech i ból i pomoże Ci , tak jak pomaga tym którzy go o to proszą

Gość animatorka12
Ja wierzę w bardzo dużą moc modlitwy i uważam, że właściwa rozmowa z Bogiem może naprawdę wiele zmienić w naszym życiu oczywiście na lepsze. Polecam spojrzeć na modlitwy jakie można odmawiać i dodać do nich własne słowa http://dharma.edu.pl/modlitwy/

Gdyby bóg istniał i modlitwa działała, nie potrzeba by było lekarzy. Modlitwa to nic innego jak pewien ''zabieg'' psychologiczy

Gość gość
Nie wierzymy. Silniejszy zawsze wygrywa - takie prawo natury. Więźniom obozów koncentracyjnych mimo modlitw nikt nie pomógł ani nie ostrzegł - poszli do gazu.

Gość gość
Modlitwa ma wspaniałą moc. Zmienia przede wszystkim człowieka, który się modli (często od tej zmiany zależy, czy modlitwa została wysłuchana) - pamiętacie z Ewangelii słowa Jezusa: Idź TWOJA WIARA cię uzdrowiła? Ja polecam na przykład taką modlitwę http://e-religijne.pl/pl/p/Nowenna-do-sw.-Rity/7418