Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ClTheClaudu

Mięsiączkowanie w czasie ciąży?

Polecane posty

Gość ClTheClaudu

Hey. Czy możliwe jest miesiączkowanie w czasie ciąży? Normalne,terminowe. Stosunek niebezpieczny odbyłam w listopadzie, dopiero od teraz zaokragla mi się brzuszek. Zadnych objawow, poza lekkim bolem przy glebszym oddychaniu lub dotykaniu tuz w obrebie pepka. Co o tym myslicie?

Gość kor-ne
Mam ten sam problem. Ja w ewentualnej ciąży mogę być od końca grudnia. Tak samo jak Ty miałam do tej pory regularne, obfite i bardzo bolesne miesiączki (standard). Co najlepsze to byłam ok. 9 tygodnia, po dwóch miesiącach, u ginekologa, niczego nie podejrzewając po plastry (moja pierwsza antykoncepcja hormonalna). Babka zbadała mnie usg dopochwowo i powiedziała, że jestem zdrowa dziewczyna :D czyli niczego nie zauważyła.

Gość kor-ne
Też mam zero objawów poza nieznaczną wrażliwością piersi i niestety nieustającym, ciągnącym bólem brzucha, podobnym do skurczów macicy i bólu jajników przed okresem :c Nawet nie mogę do końca określić czy to przypadkiem nie jest przez te moje plastry. Wpadam w lekką paranoje, już widzę zaokrąglający się brzuszek ale to byłby przecież absurd! Miesiączka i brak objawów przez cały I trymestr?

koniecznie zrobcie test ;) po takim czasie kazdy test bedzie wiarygodny wiec spokojnie po test do apteki. Jak juz zrobicie go to napiszcie tu jaki wynik bo jestem ciekawa.

Gość nie nie Można!!!!!!!!!!!
Miesiączka to miesiaczka- oczyszczanie macicy a ciąża to ciąża! W ciąży można plamić. OD LISTOPADA???? Ja jestem od października i mam duzy ciazowy brzuch j od miesiaca czuje ruchy dziecka.

Gość kor-ne
Też mam takie zdanie, zwłaszcza jeśli chodzi o I trymestr gdzie zazwyczaj mocne krwawienie=poronienie a delikatne plamienie to implantacja zarodka. Przynajmniej tak się uczyłam, ale wiem, że natura potrafi płatać figle ;) Więc dlatego jestem bardzo ciekawa. Pociesza mnie jedynie fakt, że co jak co ale dokładne badanie usg przed przypisaniem leków hormonalnych nie wykryło żadnej ciąży, Oczywiście test zrobie :)

słuchajcie dziewczyny, w ciąży można mieć krwawienie nawet do 3-6 miesiaca wczoraj byłam u lekarza i tak mi powiedział, przypomina ono okres ale to nie okres tylko krwawienie !! i różni się tym że jest krótsze skąpsze jeśli byłybyście w ciązy to napewno byście już o tym wiedziały a usg wykryło by ciążę! poprostu strach przed ciążą powoduje u was takie objawy! ale jeli juz koniecznie chcecie zrobcie ten test! lub poprostu idzccie do lekarza aby was uspokoił

Gość Ja ze swoimi
"miesiączkami" w ciąży leżałam za każdym razem w szpitalu.

Gość ClTheClaudu
Również wydaje mi się to niemożliwe. W kwietniu 6go dokładniej powinnam dostać okres i zobaczymy, czy będzie to 5ty okres z kolei. Poza tym chyba czuć, że jest się w ciąży w 4 miesiącu! Ja bym była jak już teraz w piątym. To jest paranoja dowiedzieć się za połową trwania ciąży, że jest! Branie antybiotyków, papierosy, alkohol... Mętlik w głowie jakby się to miało skończyć dla dziecka takie późne wykrycie ciąży.

Gość kor-ne
Miałam dać znać jak zrobię test ;) tak więc zrobiłam (na początku ew. 4 miesiąca) 3 testy, jeden rano, dwa następne kolejnego dnia po południu i wieczorem i wszystkie wyszły negatywne. Bez żadnych wątpliwości negatywne, wyraźna, tylko jedna kreseczka :D Tak więc w ciąży nie jestem, gdyby teraz się okazało, że jednak tak , to naprawdę byłby to CUD. Z tym zaokrąglającym się brzuchem może przesadziłam bo waga nie drgnęła od ponad 5 miesięcy. Co prawda jestem teraz w trakcie tygodnia bez plastra i czekam na okres ale staram się być spokojna, choć z natury straszna ze mnie panikara. A jak u Ciebie ClTheClaudu?