Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .... ona

PORONIENIE. TEMAT DLA KOBIET KTORE TO PRZEZYLY. POMOZCIE PROSZE

Polecane posty

Gość .... ona

Powiedzcie prosze czy po poronieniu wszystko wrocilo do normy. Chodzi mi dokladnie o @. czy po pierwzym krwawieniu nastepna @ wrocila tak jak mialyscie przed ciaza???

Gość gfdhgfjgffk
Ja poroniłam 2 razy i za każdym razem normalny okres dostawałam bardzo szybko. Przy pierwszym poronieniu krwawiłam jakieś prawie 2 tygodnie potem 4 dni przerwy i dostałam normalny okres. Po drugim poronieniu przerwa była chyba troszkę dłuższa. Potem już normalne miałam cykle jak wcześniej.

Gość .... ona
poronilam 16 lutego. kilka dni delikatnie plamilam. 20 marca dostalam miesiaczke. kiedys cylk zawsze mialam 28 dni. krwawienie zawsze bylo 3 dni, pozniej lekkie plamienie. nie wiem czy metoda kalendarzyka sprawdza sie. kocham sie z partnerem bez zabezpieczenia. wedlug kalendarzyka owulacja wypada teraz 2 kwietnia... ale dzisiaj rano wstalam z lekkim bolem. jak zaszlam w ciaze tez dostalam takie cos... przypominalo zapalenie pecherza, okazalo sie, ze musialo byc to zagniezdzenie. nie wiem co o tym myslec. pytam mojego lekarza jak to jest ale on nie odpowiada na moje pytania

Gość gfdhgfjgffk
Słuchaj, każda kobieta przechodzi to trochę inaczej. To, że ja mogłam z powodzeniem stosować naturalne metody od razu nie znaczy, że twój cykl będzie aż tak świetnie unormowany. Po poronieniu przez pierwsze 2 pełne cykle powinno się zabezpieczać bo nie jest bezpieczne od razu zajść w ciążę (opinie są podzielone jednak te 2 cykle powinno się raczej odczekać).

Gość gfdhgfjgffk
poza tym co to za metoda kalendarzyk? Wyznacza się owulacje innymi metodami a nie ufa się, że cykl zawsze ma taką samą długość...

Gość .... ona
Kalendarzyk to dla mnie wyznaczenie dni plodnych. to mialam na mysli.

Gość jsdhsakjdhkadjshk
po jednym poronieniu @ dostaam po 6 tygodniach, natomiast po kolejnym poronieniu dość długo nie miałam okresu poszłam do ginekologa i okazało się że kolejna ciąża, nawet nie wiedziałam kiedy była owulaca i z tej ciąży po poronieniu urodził się zdrowy dzidziuś

Gość .... ona
jsdhsakjdhkadjshk wlasnie tego sie boje. ze moje zajsc w ciaze (boje sie ze wglegu na to, zeby dziecko bylo zdrowe) samej ciazy sie nie boje. mam 26 lat i sadze, ze dojrzalam do macierzynstwa

Gość jsdhsakjdhkadjshk
ja nie miałam łyżeczkowania, to było samoistne w 6 tygodniu, potem w kolejnym cyklu czekałam na@ i nie przyszła i okazało się że już była nowa ciąża, lekarz powiedziałże miałam pózną owulację, ja po poronieniu nie zwracałam uwagi na dni płodne tylko czekałam na kolejną @ nawet na myśl mi nie przyszło że mogę tak szybko zajść w kolejną ciąże ale od początku ciąża była zdrowa silna i donosiłam córeczkę do 40 tygodnia, urodziłam duże zdrowe dziecko, a jakie były przyczyny tamtych poronień nikt nie wie, nie musisz się martwić to że poroniłaś jednąciąże o niczym nie świadczy, jak nie chcesz na razie kolejnej ciąży to uważaj na dni płodne bo tak naprawde po poronieniu nie wiadomo koedy mogą wystąpić u mnie były bardzo pózna, a normalnie cykle mam 28 dni i owulacja gdzieś w 14 dniu, po poronieniu owulacje miałam po 20 dniu tzn licząc od krwawienia

Gość .... ona
do 1 @ zabezpieczalismy sie. mialam zabieg, byl to 11 tydzien. teraz zastanawiam sie czy moge zajsc w ciaze po 1 @ skoro kochamy sie bez zabezpieczen i jakie jest prawdopodobienstwo