Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karola4382

ODCHUDANIE Z NIEDOCZYNNOSCIA TARCZYCY

Polecane posty

WITAM MAM NA IMIE KAROLINA MAM 32 LATA CHORUJE NA NIEDOCZYNNOSC TARCZYCY BIORE LETROX 50 I JESTEM NA DIECIE OD 6 DNI MOJA WAGA WYJSCIOWA 80 KG WZROST 165 JEM 5 POSIŁKOW DZIENNIE W MALYCH ILOSCIACH I DUUUUZO WARZYW I WODY

Hej, ja chyba też na to cierpię tzn jak byłam na bilansie z córką, to pediatra zapytała czy ja nie mam problemów z tarczycą. Przede mną wizyta u lekarza i badania.Moja waga to około 90 kg przy 163:\ wyjściowa była większa, ale udało mi się trochę zrzucić. Mam dietę, ćwczę i zmieniłam nawyki żywieniowe. Teraz jestem na diecie dr. Pape plus niełączenia, ale nie cały czas, tylko śniadania i kolacje.

POWINNAS JAK NAJSZYBCIEJ UDAC SIE DOLEKARZA ZROBISZ BADANIA I JESLI NIEDAJ BOZE CI TO ZDIAGNOZUJE PRZEPISZE LEKI JA JUZ POWINNAM DAWNO ZROBIC TE BADANIA JUZ DAWNO MI MÓWILI ZE MAM SIE ZBADAC NO I ZBADAŁAM SIE DOPIERO ROK TEMU

Gość _SaaraaLee___
Przestancie obwiniac tarczyce o tycie. Tez mam niedoczynnosc od wielu lat. Jesli bierzesz leki i kontrolujesz poziom hormonow we krwi, tzn, ze organizm ma dobry bilans hormonalny. Wiem po sobie - zre to tyje, nie zre, to chudne. Szlag mnie trafia jak ciagle slysze,ze ktos przytyly bo tarczyca. Jesli bierzesz leki i masz hormony w normie to na pewno nie tarczyca. Ruszyc tylki i zainteresowac sie zdrowa dieta!

wlasnie ze ma xznaczenie tarczyca ja mam niedoczynnosc i jest zwolniony bardz metabolizm

sara ... ja nie obwiniam tarczyce o otyłość. Nie byłam jeszcze u lekarza więc nie wiem co i jak. Mam za to zdiagnozowany zespół policystycznych jajników. A tak dla informacji to ruszam się i mam dietę. A frustracje wyrzuć gdzieś indziej:) więcej pogody ducha i empatii życzę. Karola no wiem że muszę, niestety zaczęłam pracę i nie chcę teraz brać wolnego. Do tego muszę jakiegoś dobrego lekarza znaleźć i badania zrobić.

Gość do tararara
a co masz na myśli pisząc "ruszam się"?

no własnie nie napisalam ze obwiniam tarczyce tylko ze przy tarczycy ma sie wolniejsza przemiane jesli nie bierze sie lekow to juz calkiem pewnie ta tarczyce miałam od wielu lat i dlatego tak przytylam do tego jedzac w duzych ilosciach

ruszam to oznacza od jakiegoś miesiąca brzuszki, dziś mam 8 dzień a6w,spacery, po troszkę skalpel Ewy Chodakowskiej:) nie korzystam z taksówek, auta, nóżki:)

Ja polecam Ci przede wszystkim trenieng aerobowy, jeśli już się ruszasz. A6W da efekty tylko wtedy, jeśli schudniesz z brzucha (no chyba że masz płaski). Bo jak masz oponkę to wyćiwczysz mięśnie owszem, ale będą zasłonięte tłuszczykiem.