Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdouishuidhsufhsuofs

Kropelkowanie..

Polecane posty

Witam mam pytanie na ile przed wytryskiem ma miejsce kropelkowanie? Czytałam że "na chwilę przed wytryskiem" ale jaki to jest czas mniej-więcej?

Gość jak można nie wiedzieć,
ja pierdole- kropekowanie, no następna mądra, preejakulat może sie wydobywac z penisa, ale nie musi, to zalezy od mężczyzny i nie ma na to określonego czasu

Moja droga wymądrzasz się a tak naprawdę nie masz pojęcia o tym co piszesz... uwielbiam takie internetowe cwaniary. Przeczytaj sobie co nieco o kropelkowaniu a może później się wypowiadaj? Kropelkowanie a preejakulat to dwie różne rzeczy... "Kropelkowanie - Wyciek nasienia męskiego przed orgazmem. Nasienie wykropelkowane zawiera bardzo małą ilość plemników." Może wypowie się ktoś kto zna się na tym?

Gość jak można nie wiedzieć,
dziękuje, że mnie pouczyłaś, bo przeciez preejakulat nie zawiera plemników

Zwykły preejakulat wydzielany podczas podniecenia może zawierać plemniki tylko i wyłącznie w przypadku kiedy w penisie zostały plemniki z poprzedniego wytrysku, nie zgodzisz się ze mną?

a mi się wydaje że kazdy facet jest inny i tyle, po co wogóle o to pytasz?

"Preejakulat, płyn ejakulacyjny (niepopr. przedwytrysk; z łac. pre przed + ejakulat) wydzielina gruczołów opuszkowo-cewkowych oraz gruczołów cewkowych wydzielających śluz, wydobywająca się z penisa podczas pobudzenia seksualnego, pełniąca funkcję naturalnego lubrykantu. Ilość wydzielanego preejakulatu jest zmienna osobniczo; niektórzy mężczyźni w ogóle nie produkują preejakulatu, a inni nawet ponad 5 ml. Niedawno opublikowane wyniki badań klinicznych (2011) przeprowadzonych na małych grupach mężczyzn wskazują, że preejakulat może zawierać znaczne ilości żywych i ruchliwych plemników. Wcześniejsze badania nie stwierdzały obecności plemników w preejakulacie lub stwierdzały bardzo małe ich ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, a także plemniki martwe." Ryzyko zapłodnienia Preejakulat wydzielający się z penisa w czasie podniecenia seksualnego może zawierać śladowe ilości plemników. Jeśli porównamy je z nasieniem pojawiającym się w czasie wytrysku, jego ilość jest zdecydowanie mniejsza. Są to raczej ilości śladowe, często bardzo słabe albo już obumarłe. Biorąc jednak pod uwagę fakt, że organizm każdego człowieka funkcjonuje inaczej, istnieje możliwość nieplanowanego zapłodnienia.