Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciaza,porod i wypadanie wlosow

Wypadanie wlosow...po ciazy

Polecane posty

Witam,. Chcialam sie poradzic..Karmilam piersia przez 6 miesiecy i okolo 4-5 miesiaca strasznie zaczely wypadac mi wlosy i tak jest do tej pory. Zaczynam sie obawiac ze zostane lysa. Wlasnie koncze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych dla matek karmiacych i bede wracac do tych sprzed ciazy, ale martwia mnie te wlosy. Myslalam nad skrzypowita czy czyms podobnym..dodam ze mieszkam w uk wiec mam ograniczony dostep do polskiej apteki, moze znacie jakies domowe sprawdzone sposoby? Dzieuje za rady.

Gość Mnie też wypadały, jak przecze
sałam szczotką to garsciami mi wychodziły. Ale moge Cie uspokoic. Wypadaja włsoy, a nie cebulki. Włosy odrosną. Ja w pewnym momecie miałam przy czole mnóstwo krótkich włosków. Rozmwiałam z fryzjerka to mówiła że do 5 lat po porodzie mogą wypadać. Ja jestem juz 3 lata po i moge spokojnie stwierdzic, ze wypadaja ale mniej. Wczesniej to chodziłam 2 lata cały czas w spietych żeby wszedzie nie gubic włosów.

mi też strasznie ypadywały włosy po ciązy, zamawiałam sobie szapony tabletki z internetu ale nic nie pomogło, przestały jak je ścięłam a było to 8 miesięcy po porodzie, nie wiem czy ścięcie miało jakiś wpływ ale przestały wypadać...

Gość lovinielovi
to norma, wkrótce wszystko sie ustabilizuje i pocieszę cię: łysa nie będziesz

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ggggggggg

Gość lovinielovi
ścięcie niestety nic nie pomaga, ścinamy martwe włosy, przestały wypadac bo hormony się ustabilizowały

Gość mmaattuullkkaa
mnie nic po ciązy nie pomogło, żadne skrzypowity ani witaminy, a włosy wypadały mi tak, ze codziennie odkurzałam po 4 razy, w domu chodziłam w chuście na głowie. Problem zaczął się 4 miesiące po porodzie. Przeraziłam się, kiedy, nie wiem jakim cudem synek miał kilka włosów w kupce (karmiłam piersią). Powiedziałam dośc i scięłam włosy tak, ze na głowie miałam jezyka o dł 1,5 cm. Teraz jeszcze mi wypadają ale już o wiele mniej- mały ma rok. Włosy tez już odrosły:) Takze autorko na ta przypadłosc nic mi nie pomogło- musiałam to przejść.

ja skrocilam wlosy jakies 5cm ale to nic nie dalo, mam nadzieje ze to wkrotce minie..wszedzie sie walaja moje wlosy..doslownie wszedzie..;/ a moze macie domowe sposoby chociazby na wzmocnienie wlosow..

matulka podziwiam ze scielas na tak ktotko, ja mam do ramion i zle bym sie czula w krotkich, zwlaszcza teraz po zimie z ta blada, szara twarza..;/

Gość czarna orka
to normalne długość życia włosa jest taka sama bez względu na stan ciąży czy jej brak natomiast wysoki poziom progesteronu i estrogenu w ciąży zatrzymuje w skórze głowy włosy martwe i nie wypadają (co za tym idzie w ich miejscu nie rosną nowe) dlatego włosy w ciąży nie wypadają - nie żyją dłużej, nie są zdrowsze, to po prostu hormony gdy poziom hormonów powraca do normy, włosy powracają do swojego naturalnego cyklu wypadania oznacza to, że wypadają wszystkie te włosy, które zostały przetrzymane w skórze głowy przez całą 9miesięczną ciążę wypadają te, które mają wypaść na bieżąco dlatego tak odczuwamy efekt łysienia - niestety wypadają nam włosy, które nie wypadły w ciąży wypadając regularnie przez 9 miesięcy, przez 9 miesięcy pojawiałyby się w ich miejscu nowe a tak niestety trzeba czekać aż hurtowo odrosną po hurtowym wypadaniu włos martwy i tak wypadnie, nie ma szans, by dietą czy witaminami go zatrzymać można zadbać o włosy, które się pojawią, by były mocne, zdrowe i kamuflowały brak gęstego upierzenia nie martw się, z czasem wszystko wróci do normy, ale musisz się uzbroić w cierpliwość i czekać

Gość lovinielovi
maseczka z żółtka jaja, z sokiem z cytryny i do tego olejek rycynowy, ale wcierać w cebulki zwłaszcza, jets tez w aptece odzywka Wax, tylko trzeba długo stosować a nie chwilę i mówić, że nie pomaga

czarna orka dzieki za fachowa informacje;) musze powiedziec ze to by sie zgadzalo, cala ciaze wogole nie wypadaly mi wlosy..to teraz nadrabiaja..mam nadzieje ze szybko wroca do normy;)

Gość mami-016
Napisz do mnie na maila. Ja robię wysyłki suplementów do Londynu dla dziewczyny, która właśnie jest kilka miesięcy po ciązy i szczerze powiedziawszy, szukam chętnych, żeby było taniej. Może Cię coś zainteresuje z tych suplementów. mami-016@gazeta.pl

Gość mmaattuullkkaa
ja własnie miałam do ramion przed tak krótkim ścięciem, ale nie miałam już na nie siły, najbardziej szkoda było mi mojego synka, który czasami połykał moje włosy- dlatego zdecydowałam się tak krótko śćiąć. Samo ścięćie nic nie dało, ale ułatwiło mi życie podczas etapu wypadania włosów. Po ośmiu miesiącach od ścięcia mam włosy długością zakrywające ucho, także nie jest źle. Wytrwałości życzę :)

Gość Siuup
To że po ciąży wypadają Ci włosy to normalne. Jak już przestaniesz karmić piersią to nawet do 6 miesięcy będą Ci wypadać włosy. Dopiero jak organizm się zregeneruje to zauważysz poprawę ale jeśli bierzesz tabletki anty to ten czas może się wydłużyć drastycznie ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość keperna345
Podbijam :( Totalnie nie mogę sobie z tym poradzić ... Co mogę robić?

Gość konteczkaaaaaa
Koniecznie powinnaś zbadać sobie hormony : tsh i inne tarczycowe. Mi również po ciąży wypadały włosy. To normalne.Jeśli zastanawiasz się nad suplementem to możesz wypróbować nowości CeCe Med Hair Complex. Fajne są jeszcze kosmetyki z nowej serii CeCe Med Prevent Hair Loss Fakt, że nie mogę tutaj napisać wiele o działaniu szamponu i odżywki jakie sobie kupiłam ponieważ używam ich zaledwie od tygodnia, niemniej mają bardzo dobry skład. Zastanawiam się również nad zakupem tabletek. Generalnie dziewczyny na blogach bardzo sobie je chwalą tak więc pewnie warto spróbować.

Gość gość
Mi wypadały strasznie w ciąży, przez dwa miesiące było lepiej, a potem była masakra.. Włosy garściami mi wypadały.. Zaczełam łykać tabletki ze skrzypem i innymi wit i minerałami, kupiłam miesięczną kuracje Radicala Farmony i wcierałam codziennie i powiem Wam że jest lepiej już nie leci garściami. Robię sobie też kuracje raz w tygodniu z olejkiem arganowym ale to na suchość włosów

Gość gość
A i używam bardzo delikatnych szamponów, obecnie taki dla dzieci

Gość gość
Mnie wypadaly do roku po porodzie,kiedyś lekarka tlumaczyla ze to przez to ze podczas ciąży zahamowane jest ich wypadanie i po porodzie te wlosy które powinny ci wypadać normalnie gdybys nie byla w ciąży wypadają plus te które wypadają na bieżąco. Mam nadzieje ze w miarę jasno qytlumaczylam.polecan pic siemienie lniane.

Gość gość
O widzę ze nie doczytalam a czarna orka juz to fajnie wytlumaczyla.

Gość gość
To jestem inna :D mi w ciazy bardzo wypadaly, ciekawe czemu

Gość gość
trzeba się było zabezpieczać to byście nie miały takich problemów

Gość gość
Jajestem dwa miesiace pi porodzie i czekam, az zaczna wypadac bo fakyycznie w ostatnim trymestrze az do teraz nie wypadl mi ani jeden wlos. Nie widzialam wlosow na szcsotce, ubraniach ani w sitku.

Gość gość
nic ci nie pomoze, szkoda kasy wlosy które nie wypadly w ciąży wypadają teraz,to normalne choć przerazajace, ja myslalam ze wyłysieje tylew ich wypadalo,ale po 1-2mcach się uspokoilo, teraz odrastają nie martw się i nie wydawaj kasy bo tonic nie da,bylam tez u nedokrynologa i powiedział mi to samo,

Gość gość
Ja tam nie żałuję wydanej kasy.. Mi pomogło