Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwonaaaaaaaaaaaaaa

Trądzik hormonalny...JAKIE BADANIA?

Polecane posty

Gość Iwonaaaaaaaaaaaaaa

Może mój trądzik nie jest zbyt silny, ale jest "dziwny"....i dlatego chce sprawdzić hormony. Mam 25 lat. Miałam kiedyś delikatny trądzik,ale w strefie "T", ale przeszedl. Od zeszlego roku leczyłam się u dermatologa różnego radzaju antybiotykami, mazidłami itd. bez żadnego skutku. Nie raz zasugerował,że może byc to trądzik hormonalny, bo występuje TYLKO na linii szczęki i na policzkach. Niestety nie był chętny do skierowania mnie na jakiekolwiek badania, bądź do innego lekarza. Zauważyłam,że stan mojej cery pogarsza się mniej więcej w połowie cyklu (wyskakuje mi wtedy kilka GIGANTYCZNYCH, strasznie bolesnych gul,które bardzo wolno się goją). Nie mam problemu z miesiączką, jest jak w zegarku- regularnie! Nie też BEZBOLESNA- doslownie, nie czuje nic. NIE WIEM... Jakie hormony powinnam sprawdzić? Zrobie te badania i pójdę do gina, albo do engokrynologa...Chce iść już z wynikami, zawsze to kasa za jedną wizytę w zostanie w kieszeni.

Gość iwonaaaaaaaaaaaaaa
???

Gość sisisi0909
lepiej idź do specjalisty

Gość honey90
Ja akurat jestem po badaniach hormonalnych właśnie w sprawie ustalenia przyczyn trądziku, jutro napiszę Ci dokładnie jakie hormony miłam badane jeśli jesteś jeszcze zainteresowana.

Gość iwonaaaaaaaaaaaaa
no pewnie,żee jestem:). Będę wdzięczna.

Gość 53463635663634
?

Gość iwonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
honey90 ...i co?

Gość katie987
tsh, ft3, ft4, prolaktyna, progesteron, estrogen, dhea, androstendion, testosteron, estradiol, - wszystkie oprócz pierwszych 3 nalezy wykonać w 7 dniu cyklu i powtórzyc oznaczanie w 14 dniu cyklu

Gość katie987
jeszcze lh i fsh

Gość iwonaaaaaaaaaaaaa
dzięki :)

Gość honey90
Hej przepraszam ale nie dałam rady wejść na kafe, ja miałam robione: wolny testosteron, kortyzol, prolaktyna, tsh, anty tpo - te hormony chyba bez znaczenia na dzień cyklu, ja bynajmniej nie wiedziałam który mam dzień cyklu, a miałam je robione. Natomiast między 3 a 5 dniem cyklu mam się jeszcze zgłosić na: 17-OH progesteron, FSH, LH i estradiol. Pozdro :)

Gość gośćmelissagor
Czy ktoś kupował coś tu - nonacne sklep ?