Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ! Terenia !

jak tanio i smacznie wyprawić święta Wielkanocne?

Polecane posty

Gość ! Terenia !

Macie pomysły jakieś?

Gość temat prowo bo Tereni:D
znowu Ty:D jak tanio i smacznie to tylko do mamy:P

Gość aqtr
Biedronka :D

Gość temat prowo bo Tereni:D
chociaż mam z ciebie polewkę, bo dziś nudno na kafe:D bujaj się parowo!!!!!!!!!!!!!!:P

Z checia podczytam :-) ja w tym roku jestem w lesie ze swietami. Ale jutro mam caly dzien urlopu to sie zorganizuje :-) przynajmniej taki mam plan :-)

Gość a jjaaaaaa
Zauważyłam dziwna rzecz na kafe ostatnio. Dziwi mnie , ze wszystkie tematy odnośnie świat i jedzenia zawsze są na "ciąża poród macierzyństwo " Może ktos to wyjaśnić ? Od tygodnia obserwuje coś takiego .

Moze mamy maja wieksze doswiadczenie w przygotowaniu swiat? Choc ja przez ostatni miesiac wladze w kuchni oddalam chlopakom, ale od przygotowania swiat juz sie nie wymigam

Gość już proszę ja ciebię
Iść w gości :D a tak poważnie 1kg kiełbasy białej 14zł paczka żurku i paczka białego barszczu 2zł 20 jaj 8zł 2kg mąki 3zł 2kg cukru 7zł margaryna do pieczenia 1.2zł razy 2 proszek do pieczenia 0.3 cukier wanilinowy 0.3 pieczarki 0.5kg 3.89zł dżem 3zł kakao 3zł majonez 8zł kapusta biała 1.2 włoszczyzna 3.2zł groszek 2zł kukurydza 3zł ryż 3zł koncentrat pomidorowy 1.2 cebula 0.60 łopatka 10.90zł za kg z tego możesz zrobić barszcz biały z kiełbasą-ja mieszam żurek i barszcz białą kiełbasę pieczoną sałatkę warzywną surówkę z białej kapusty pieczoną łopatkę z połowy drugą połowę zmielić i zrobić pulpety z cebulką i ryżem mazurka murzynka jaja faszerowane jaja z majonezem

Gość ! Terenia !
po co kakao

Do murzynka :) a i jeszcze rodzynki 4zł

Moja lodowka obejmuje 40 jajek :-D prezrnt od prababci :-D nieco wedliny,jutro jade na wioske, sery w kazdej postaci i ... jakis mega brak pomyslow co zrobic a jak sobie pomysle o jutrzejszych kolejkach i tak spedzonym urlopie to mam dosc juz przed swietami . Na pewno zrobie rolade ze szpnakiem i jajka bo to mam w lodowce. A na reszte brak pomyslow

Ja robię schab ze śliwką krokiety z mięsem żeberka w kwaszonej kapuście łopatkę 3 surówki z białej kapusty surówka z pekinki sałatka jaja faszerowane pieczarkami, tuńczykiem, chrzanem białą kiełbasę pieczarki w cieście mazurka sernik babkę drożdżową murzynka makowiec żurawinę chrzan ćwikłę ale ja mam święta na 22 osoby :)

To masz mega swieta :-D Ja dzis bylam w sklepie ale jakiegos zacmienia dostalam.. Wogole mnie w tym roku swieta zaskoczyly ze to juz.. Syn stwierdzil ze mam sie nie martwic, on mi pomoze i jutro z kieszonkowych kupi krolika minaturke! Jajka mamy, krolik zywy! bedzie to swieta gotowe :-D Jeszcze krolik nam do szczescia potrzebny... zima za oknem a mi po glowie chodza takie wiosenne, zielone salatki...