Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana protestantami

Zielonoświątkowcy - kim są?

Polecane posty

Gość Złota_Rybka_Złota
Jesteście dziwni, to naprawdę sekta. Unikacie tych, co nie są w tej wierze.Macie robione pranie mózgu.

Złota rybko, nie mierz wszystkich jedną miarą, ja nikogo nie odrzucam ani nic z tych rzeczy, to mnie jako "odmieńca" baby na wsi dojeżdżają , trzeba poznać żeby opiniować

Jeżeli chodzi o wyalienowanie i agitacje to świadkowie jehowy mają takie standarty, ja nie chce robić nic co nie jest zgodne z biblią, oczywiście staram się,

Gość krzychu77
Do Zenonblady . Ty mi lepiej poszukaj jak uratowac jego malrzenstwo przed rozpadem . Zona jego nie nalezy do jego wiary i jest tepiona za to . !! Ponizana itp .

Gość herrIvanGogh
kim są, ano potomkami tych co żegnali Jezusa jak wznosił się do nieba. Już wtedy uważali ich ludzie, za oszołomionych młodym winem przygłupów i nie mylili się...

Jeżeli ma odchyły i tak traktuje żone to jakiś radykał a ja też takich unikam bo to same kłopoty

Gość krzychu77
Nie rozumiem ani katolików walczących z protestantami ani protestantów atakujących katolików. Samemu nie jestem człowiekiem wierzącym (ale byłem katolikiem), ale znam wielu katolików i kilku protestantów. Moim zdaniem nie ma sensu oceniać innych po tym, jakiego jest wyznania lub czy jest wierzącym, ale jedynie po jego dobroci. Pozdrawiam :)

Gość Krystynka75
kilka lat temu mieszkałam w miescie gdzie była pani która zajmowała s ie rozwojem duchowym ,podróże astralne medytacja ,pozytywne myslenie ,joga ,medytacja itp miszkała tam tez rodzina ja nie w iem czy to byli świadkowie jechowy czy zielonoświatkowi (jedno z nich) Dla mnie ci ludzie buli bardzo mili od głosili słowo Boże ,pismo ,biblie to chyba na pamięć znali ...jednak byłam kilka razy wiadkiem jak wyrażaja sie do tej sąsiadki powiem tak agresja i taka zła emocja mówili jej ze będzie się smażyć w piekle ze jest zła itp nie umiem zrozumiec takiego zachowania ktos mi powiedział ze oni maja awersje zajmujących sie takimi tematami . Czy tak jest??

Ja nie moge wypowiadać się za wszystkich protestantów,"jeżeli to od was zależy ze wszystkimi pokój miejcie" nie pamiętam gdzie to w bibli jest bo nie znam jej na pamięć, jeżeli ktoś bawi się w ezoteryke wróźby itp to co mi do tego, przed Bogiem wszyscy równi jesteśmy i tylko On sprawiedliwie nas osądzi

Gość krzychu77
Kazdy religia tworzy konflikty nie ma co ukrywac !!! Teraz jeszcze na dodatek Unia Europejska to dopiero konflikt miedzynarodowo-religijny . :)

Masz racje "religia" zbiór zasad, nakazów, przykazów przez wieki kształtowane przez ludzi, ja nie jestem"religijny" bo to nie ma nic wspólnego z biblią, faryzeusze byli religijni i co...zapraszam do NT.

Gość krzychu77
Przesylajcie ten link znajomym jak latwo mozna stracic znajomych rodzine przyjaciol .

Gość gość
Scott Hahn Pod wpływem lektury i analizy dzieł Ojców Kościoła oraz Pisma świętego doszedł do wniosku, że naukę Chrystusa w pełni głosi Kościół katolicki, do którego przystąpił na Wielkanoc 1986 roku. Później katoliczką została także jego żona Kimberly. Od tamtego czasu zaangażowany w upowszechnianie i apologię wiary katolickiej. Jest założycielem i prezesem Centrum Teologii Biblijnej im. Świętego Pawła. Związany jest również ze stacją telewizyjną EWTN.

Gość gość
a co innego głosić a co innego to praktykować bo przecież lekarze głoszą ze papierosy zabijają a sami pala i tak samo postępują niektórzy katolicy a czy głoszą kłamstwa ,nie mówią prawdę i tak samo jest w kosciele niektórzy księża i lekarze idą za powołaniem a niektórzy za kasa ale takich to łatwo rozróżnić bo na przykład lekarz nie zabije dziecka w łonie aborcja mówi o tym przysięga Hipokratesa ma chronić życie od poczęcia

Gość gość
Scott hann,kolejny ludzki dodatek, niech ktoś tu z piszących poda werset że należy uczyć się od jednych a drudzy są be" bo kto nie miłuje bliźniego którego widzi to jak może miłować Boga którego nie widzi" Jezus Chrystus

Gość krzychu77
Zielonoświątkowcy - kim są? Wiekszosc to kryminalisci . Do pieciu lat ma byc amnestia dla wiezniow wiec bedzie wiecej Zielonoświątkowcow . Beda mogli wtedy protestowac ze ich wiara katolicka wskazala im zla droge hahah . Boze widzisz a nie grzmisz !!!