Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idioooootyyyyyyyyyyyy

Szlag mnie trafi. Fachowcy zrobili mi łazienkę, zapłaciłam w sumie 28 tys. i....

Polecane posty

3 tygodnie temu "pożegnałam" fachowców, robiących mi łazienkę. Robili ją miesiąc. Zapłaciłam 9 tys. za samą robotę. Podaliśmy sobie ręce, podziękowałam, poszli. Na drugi dzień wchodzę do łazienki, a tam mozaika na wannie taka no, jedna odstaje, drugi wisi, trzecia jakaś krzywa. Dzwonię - ok, przyjedziemy, poprawimy. Przyjechali, zerwali co było nie tak, przykleili nową bo został zapas. Ok, do widzenia. 3 dni później po większej kąpieli, tak, że lustro zaparowało, rano wchodzę do łazienki a tam lustr ( wklejane w ścianę) calutkie czarne. Dzwonię - no ok, okazało się, że pokleili je klejem do kafelek, a nie klejem do luster. Przyjechali, kupili podobne lustro, wkleili klejem do luster, ok, do widzenia. Tydzień później, nagle odpadał jedna kafla. Kafle z tych największych. Zadzwoniłam - no, możliwe, że odparzyło, bo ściana jeszcze dobrze nie wyschła. Przyjechali, przykleili nową. Do widzenia. Po dwóch tygodniach spadła mi z sufitu lampa, halogenowa, ale dość ciężka. Spadła i zrobiła dziurę w podłodze - w kaflach. Zadzwoniłam, powiedzieli, że ten sufit pracuje jak przychodzi wysoka temperatura, no i lampa mogła się poluźnić i spaść. Ok, przyjechali, wydłubali pęknięta kaflę, położyli nową, nową lampkę włożyli niby ciaśniej. Dziś kąpiel, długa i przyjemna. Leżę w wannie i podziwiam i resztkami szczęści mówię sobie, że to już chyba koniec nieszczęść i że piękna ta łazienka jest jednak. Nie wyszłam dobrze z wanny słyszę krzyk na calutki dom mojego ojca z dołu ( mieszka pod nami) " MAGDA, LEJE NAM SIĘ WODA Z SUFITU < CO ROBICIE ?!?!?!??!" Lecę w szlafroku na dół a tam ze środka sufity leje się ciurkiem woda. Usiadłam i ryczałam... Tata zakręcił wodę w całym pionie. Zadzwoniłam do fachowców. No, może przyszła temperatura i opaski się poluzowały. Jutro przyjedziemy. No nic tylko skoczyć....

Gość erwerewrew
ty na serio tak???

Dodam, że nie wiadomo jakie opaski, w którym miejscu i pewnie trzeba będzie skuć prawie całą podłogę i pół ściany.... Już pomijam drzwi, które jak nam wstawili, to się nie chciały zamknąć. No ale to podobno stolarz je tak źle zrobił - drzwi za 2 tys. Stolarz przyjechał, wyciął piankę, wstawił ościeżnice na nowo, drzwi zamykają się pięknie. Co jeszcze mi się z tą łazienką przytrafi? Dodam, że to fachowcy niby sprawdzeni, niby u znajomych robili, niby opinie dobre, niby tacy solidni i poleceni. No ja nie wiem. Otwarłam sobie pół litra i się nawalę.

Gość Dyonizy
następnym razem zrób sobie remont sama, już się znasz na tym i jeleni nie potrzebujesz , zaoszczędzisz na forsie , przecież remont łazienki to prosta piłka

NIE, nie mam żadnej umowy. I w sumie nie problem w tym, że oni się czegoś wypierają, bo dzwonię, że jest coś nie tak to oni zaraz rano są i naprawiają. I wszystkie koszty pokrywają, za kafelki zapłacili, halogen kupili, mozaikę mieliśmy na zapas... Oni są super mili i spokojni do bólu. Ja się po nich wydzieram, a oni super mili i spokojni. No i naprawiają błędy, ale ja mam już tego DOSYĆ. Już płakać mi się chce. Od początki tego remontu ze stresu schudłam 9 kg. Jem w ciągu dnia np 3 plastry szynki, czy sera, bo na nic innego nie mam ochoty, mdli mnie, skręca. Już nie gadam o takich pierdołach jak niestaranne fugi, czy złe zamontowanie klapy wolnoopadającej. Rodzina z Niemiec przyjeżdża w sobotę na Święta i są już tacy ciekawi naszej łazienki, a tu i my i rodzice na dole zalani. I nie wiadomo co będzie.

Gość Dyonizy
i jeszcze jedno, zrób sobie ogrzewanie podłogowe, fantastyczna sprawa

Tak, sama se zrobię łazienkę. Faktycznie, rada super. Mój mąż potrafi wiele zrobić sam, ale prowadzi firmę i woli w niej "siedzieć" i zarabiać a dać robotę zrobić profesjonalistom. No i widać jak wyszło.. Człowiek się kąpie, myśli, że już co złego to się stało, że już mogę się cieszyć tą łazienką, że teraz jest wszystko tak jak sobie wymarzyłam, a tu ojciec wrzeszczy, że go zalewa.... Idę się upić, musiałam się wygadać, wybaczcie. Dobrej nocy.

Mam ogrzewanie podłogowe, ale z centralnego, a latem z solarów.

Gość Dyonizy
tu zawiniło kierownictwo budowy i nadzór budowlany, wkleiłaś się w fotel i liczyłaś , że przyjdą i zrobią zamiast sprawować nadzór inwestora i nadzór budowlany , teraz napisz zażalenie do GÓRY , i tak jestem pod wrażeniem, że przychodzą i naprawiają , a gdzie byłaś w czasie budowy , czy w tym czasie pisałaś bzdury na kafeterii , gdy pracownicy srali na robotę ?

Polecony przez znajomą fachowiec od kafelków, który jej położył pięknie, mi spieprzył i musiałam mu z batem stać nad głową żeby w ogóle położył boki (nie wiem jak się to fachowo nazywa). Nigdy więcej fachowców z polecenia. Z wszystkimi spisuję umowę. Na szczęście..