Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnnnaaahhhaa

SPUCHNIĘCIE po odstawieniu ANTY. POMÓŻCIE !!!

Polecane posty

Gość nnnnnaaahhhaa

Odstawiłam anty, dwa tygodnie temu miałam dostać pierwszą miesiączkę po odstawieniu która niestety się nie pojawiła. Dwa dni przed @ zaczęło boleć mnie podbrzusze i brzuch zrobił się taki bardziej odstający byłam pewna że okres się pojawi. Waga poszła w górę o jakiś kilogram, zawsze przed @ ważyłam trochę więcej ale zaraz po niej wszystko wracało do normy. Czuję się strasznie, taka spuchnięta jakieś nogi i tyłek grubsze do tego ten brzuch taki odstający i bardziej widoczny cellulit. Nie wiem co robić, żałuję że je odstawiłam. Chciałam zrobić sobie przerwę bo miałam nadzieję że jak odstawię to trochę schudnę a tu coś takiego ;/ Jakiś tydzień po odstawieniu bolało mnie podbrzusze czasem takie kłucia a czasem ból podobny do @ ale trochę słabszy. Zdarzyły się dwa dni że bolało bardziej. A i w dniu @ zamiast krwi zauważyłam trochę śluzu takiego beżowego, byłam pewna ze to okres się zaczyna, zamaist tego cały czas leci mi więcej białego śluzu.

Gość nnnnnaaahhhaa
nie wiem co robić, mam obsesje na punkcie wagi i wyglądu i nawet tak niski przyrost budzi we mnie lęki. A jak patrze do lustra to chce mi się płakać.. Chodzę przez to bardzo nerwowa. Co zrobić żeby ten brzuch się zmniejszył ? miałyście też tak po odstawieniu ? Początki było w porządku nawet przestałam mieć taką ochotę na słodycze a teraz..

Gość nnnnnaaahhhaa
???

Gość bbincomplete
Witaj. Przede wszystkim, wrzuć na przysłowiowy luz. Wiem po sobie, że nerwy nic nie dadzą i człowiek będzie tylko się zamartwiał, wymyślał niestworzone choroby, a potem się okaże, że to tylko nasze widzimisię. Pytanie: jakie tabletki przyjmowałaś? Jeżeli o mnie chodzi, to brałam przez 6 miesięcy tabletki antykoncepcyjne Diane35 na zapalenie skóry. Niestety, zawsze idealna cera aż tu nagle wyskoczyło... Nie biorę ich dobre 2 m-ce. Początkowo, wydawało mi się, że nieco opuchłam. Wyskoczyło kilka krostek, miałam różne samopoczucie. Wpierw się przejmowałam, po czym... kompletnie o tym zapomniałam. Cera dawno doszła do normy, a moja waga? Jak po tabletkach przytyłam kilogram, tak schudłam dobre 3/4 kg. Fakt, ograniczenie słodyczy itp., ale zero uczucia opuchnięcia. Niestety, nie wiem, czy Ci pomogłam. Z pewnością powinnaś się uspokoić, przestać się zamartwiać. Jak usłyszałam od ginekologa, że mogę od tabletek przytyć kilka gramów, GRAMÓW, to włoski na karku dęba mi stanęły, że to TAK DUŻO. Teraz się z tego śmieję. :) Jeżeli boisz się, że faktycznie coś się dzieje, pójdź do lekarza. Porozmawiaj z nim. To będzie najlepsze rozwiązanie, bo stres umie dać człowiekowi w kość i czasami to przez niego tak się dzieje, gdy się przejmujemy.